Asla aptal bir insan olmadım ama kurnazlığı zeki olmak sana insanlara karşı 'aptal' insanı oynamışlığım çoktur. Ne kadar alçaldıklarını gördükce ahlaka, dürüstlüğe ve samimiyete olan aşkım büyüyor..

Asla aptal bir insan olmadım ama kurnazlığı zeki olmak sana insanlara karşı 'aptal' insanı oynamışlığım çoktur. Ne kadar alçaldıklarını gördükce ahlaka, dürüstlüğe ve samimiyete olan aşkım büyüyor..

Kurnazlık, kelime anlamı itibariyle zaten olumsuzluk belirtiyor.. İşin içine az da olsa hile, hinlik katılıyor.. Bir de nerede kullanıldığına bağlı..
Zekilik çok başka bir şey.. Kimsenin düşünmediğini, hızlı ve detaylı bir şekilde sunmaktır.. Hazır cevaplık, ayrıntılı analiz, düşünme gücü ve kabiliyeti gibi nitelikler yüklüdür zekada..
Akasya durağı sinan sjsh
Bana göre kurnazlık, zekânın bir alt dalı gibi görülebilir ama tam anlamıyla zekilikle eşdeğer değil. Zekâ, problem çözme, analiz yapma ve yaratıcı düşünmeyi içerirken, kurnazlık daha çok kısa vadeli avantajlar elde etmek için stratejik düşünmeyi ifade eder. Kurnaz biri, zekâsını daha çok kendi çıkarına kullanır, ancak gerçekten zeki bir insan uzun vadeli kazanımları düşünerek hareket eder. Yani her kurnaz insan zeki olmayabilir ama zeki insanlar gerektiğinde kurnaz olabilir.
Birbiriyle bağlantılı oldukları kesin.
Ama nasıl?
Zekilik doğuştan gelirken, kurnazlık ise sonradan edinilir. Yaşam koşulları kişiye böyle bir özellik atfedebilir. Kurnazlık kişinin menfaati ile sınırlıyken, zekilik daha geniş kapsamda ele alınır. O yüzden zekiliğin bir alt dalı olarak kabul edebiliriz kurnazlığı. alınır.
Ricalarr 🌸
İkisi çok farklı Kurnaz; Başkalarını kandırmaya dayalı zekasını kullanan kolay kanmayan oyun çeviren ahlaksızlığı önemsemeyen karakter denir Zeki is kolay öğrenen bu beceriye sahip olana denir kurnazların çoğu zeki olur ama zekilerin çoğu kurnaz olmaz kurnaz insan istediği kadr zeki olsun karakter olarak sınıfta kalmıştır benim için.
Cevap
17Cevap
Aklı sadece çakallığa çalışan birine zeki demek ; zekasını insanlık yararına kullanan kişilere hakarettir...
Kessinlikle, zeka kurnazlık barındırmıyor içinde, o başka kategoriye ait.. şerrolar kategorisine.😄
😀😀
Zekayı yerinde kullanan insan gerçekten zekidir. Aksi halde birilerine kazık atmak için ya da haksızlık yapmak için hamle yapıp zeki olduğunu düşünmek en büyük aptallıktır ajdhd
Dozunda olup sinsiliğe evrilmedikçe zeka belirtisidir.
HAyır bence değildir. çakallıktır resmen
İkisi de aslında doğru yerde kullanılınca güzel özellikler. Kurnazlık yüz kızartan konularda gösterilmedikçe iyidir. Kolay yenilir yutulur lokma edemezler.
Bir labirent düşün, ordan çıkmanın yolunu bulan ve analitik düşüncelerle sorunu sorun olmaktan çıkaran zekidir... Kurnaz bu hikayede çıkış yolunu zeki olandan öğrenip, labirentte yolunu bulamayan kim varsa onlara bilgiçlik yaparak yolunu bulma derinde olandır..
Bir insan kurnazlık yapınca bunu farketmeyenimiz yoktur demek ki kurnazlar çokta akıllı hareket edemiyor. Zeki insan karda yürür izini belli etmez o yüzden ben cahil kötüden değil zekasını kötülüğe kullanan insandan korkarım
Kırmazlar başkalarının ayak izlerine basan taklitçi insanlar asla zeki değiller.
Katılıyorumm
Değil... Kurnazlık tehlikeli... Çok zararlı olabilir... Kurnaz insan önceden planlar yapar, zeki insan ise öngörülü olur, tuzak kurmaz. Kurnaz insan mutlaka önce kendi çıkarını düşünür.
Birbirlerine yakın kavramlar ama kişi bunu ahlaksızlık için kullanıyor başkalarına zarar veriyorsa hoş değil.
En en en nefret ettiğim insan tipidir. Basit bir şeyi öğrenmeleri bir sürü zaman alır ama iş şeytanlığa gelince eyvah eyvah... Uzak olsunlar benden ya
Kurnazlığı, ikiyüzlülüğü zeka sanıp karşısındakina haksızlık yaparak apt*l yerine koyuyorsa aptallıktır.
En azından yılan gibi sinsi olmasından daha iyi ama tilki gibi kurnaz olursa fare kadar değeri olmaz o insanın bende
Kötüye kullanan biriyse karaktersizlik dene bilir.
Evet zekidir.. Ama zekasını kötülüğe kullanıp israf eder..
Değil. Kurnaz biri vardı hayatımda sanıyordu ki anlamıyorum neyse ki kurtuldum
Kurnazlık bencede zeki olur yaa böyle cin gibisin derler heee o işte bilmem öyle bence bana göre
Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor bazıları ama bilmiyorlar ki onlar giderken biz dönüyorduk 🫠
Kurnazlık iğrenç ve bunu yapan insanlar bellidir bende
Kurnazlık zeka gerektiriyor
Türk toplumunda Kurnazlık zekilik sayılır aksini iddia eden bilmiyordur. Çevremde kurnaz fena kim varsa daha dikkat çekici daha ortamcı insan olarak görülüyor.
Hayır değildir bence, kurnazların bir sınırı olmayabilir ama zekilerin bir sınırı vardır..
Değildir diyeyim jsjskkss
'Diyeyim' kelimesi pek güven vermedi 😅
Hahahha düşündüm düşündüm ondan hahsjsj😆
Kurnazlık zekanın kötüye kullanılması
Kendini kurnaz zanneden çok aptal var etrafta.
Kurnaz bireysel düşünür
Zeki evrensel düşünür
Degil kurnazlık kendi işini bilen
Akıllı olmak kurnazlık değildir
Ne olduğuyla hiç ilgilenmiyorum 🌸.
Nerede kullandığına göre değişir
kötü insanları zeka göstergesi kurnazlıktır
Hayır değil
Öyledir
Hayır değil
Kesinlikle en doğrusu
Pek değil hayır
bence senin o hallerini yiyen kimse onlar aptlldır
Sen o geçenki değil misin 😀
vallahi geçenkimiyim değil miyim bilmiyorum onlarca soruya cevap veriyorum ben değilim desem yalan olur ama hatırlamıyorum kimim? ama seni hatırlamıyorum 🤷♂️
He tamam ozaman, da sen o yazdığını bana mı dedin?
sana dedim. bırak senin zeki olduğunu, zeki olduğunu düşünenler sana desin. ama sürekli kapasitesiz insanlarla birlikte olursan kimse senin ne olduğunu anlamaz rol yapmak zorunda kalırsın
Yaw ne alaka ben kendime zekimiyim dedim?, kurnazlık ne yapmışım şimdiyene kadar? Sitede herkesle samimimiyim? Hangi yalakalıgımı gördün? Sen kimsin ki bana fikir bildiriyorsun gizliden gelip laf sallarsın anca işte bak böyle korkaklar ben erkeğim diye gezer anca
ahaha. sana ylkasınmı dedim. mabadından sonuç türetme. erkeğim, sen ne kadar kadınsan🤷♂️
Yalakalığında kendisi kurnazlıktır, ahhshs gizliden salla ancak gercekte gelip yazmaya gütunüz yemiyo bide erkrk diyoo euehjsj gütümle gülerim
yokki, neyle gülücen😂
Senin gibiler kendisine erkeğim demesin, erkek adama böyle haraketler hiç yakışmaz. Dönme
Evet bence öyle
Evet zekilik
Hayır sinsilik işte
Tabiki
Hyrnn
Slklık gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?