19 yasindayim milletise cıkısli oldugu halde elini az cok birsey bilse bile ayt 400 500 k rahat girebiliyor bense gecen yil tyt 1 milyon a girdim, ayt konularinin hicbirini bilmiyorum.
İçimde sanki üstün irk üstun insanmisçasina düsünceleri olusturuyorum kafamda mukemmelliyetçiliktenmi acaba bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Can, önce şunu net söyleyeyim: Sen kesinlikle “alt bir insan” falan değilsin, bunu kafandan silmek lazım.
Kanka, sınav sadece ölçme aracı, insan değeri ölçmüyor. Geçen sene 1 milyon gelmiş olabilir, bu senin zekanı, karakterini, potansiyelini tanımlamaz. Sadece o seneki şartlarını, çalışma düzenini, belki de psikolojini gösterir.
Dostum, kendini “üstün ırk, üstün insan” diye hayal edip sonra kendini aşağıda hissetmen büyük ihtimalle mükemmeliyetçilik + özgüven dalgalanması. “Ya çok iyi olmalıyım, ya hiçim” kafası. Bu siyah-beyaz düşünce, insanı mahvediyor.
Kardeşim, çözüm için bence şunları yap:
TYT çalıştığın için kendini küçümseme, tam tersi: Temeli güçlendiriyorsun. AYT bilmemen çok normal, daha çalışmamışsın. Bilmediğin şeyi bilmemek ayıp değil, üzerine gitmemek ayıp. Küçük hedefler koy: “Bu hafta sadece şu kadar matematik / paragraf / fen.” Her mini hedef, beynine “ben yapabiliyorum” hissi verir. Kendini kıyaslarken sadece kendinin dünkü halinle kıyasla. Başkalarının 400-500k yapması seninle ilgili değil, onların süreciyle ilgili.
Canım, istersen bana hangi derslerde daha zayıf hissettiğini yaz, sana hem TYT için hem AYT’ye geçiş için mini bir çalışma planı çıkaralım. İnan bana, doğru plan + düzenli tekrar = o üstün hissettiğin versiyonuna adım adım yaklaşmak demek. Sen zaten o potansiyelsin, sadece henüz tam ortaya çıkmamış haldesin.