Kendimi aşırı ezik ve aşağı görüyorum, bu durumdan nasıl kurtulurum?

Lise son sınıf öğrencisiyim. Kendimi aklınıza gelebilecek her konuda, herkesten aşağıda ve ezik görüyorum. Bu, günlük hayatımda hiçbir şey yapamamama neden oluyor. Yemek yerken ve hatta çöp atmak için ayağa kalktığımda bile kendimi aşırı ezik görüyorum. Sanki hiçbir şey yapmaya hakkım yokmuş gibi hissediyorum. Hoşlandığım bir çocuk var. Kendi kendime "Ne hakla ondan hoşlanıyorum?" "O bana neden baksın?" "Baksa bile benden sıkılır, ayrılır." gibi onlarca şey söylüyorum. Bugüne kadar 1 sevgilim bile olmadı. Ya da mesela sohbetlere dahil olup fikirlerimi belirtmem, tepki vermem. Ne hakla cevap veriyorum ki? Ağzımı açmaya hakkım yok. İnsanlar benim fikirlerimi ne yapsın? Ya da mesela çok basit bir kelime söylediğimde bile rezil olduğumu düşünüyorum. Ayrıca kendimi de hiç beğenmiyorum. Hiçbir şeyi kendime yakıştıramıyorum. Kendimi bu kadar ezik ve aşağılık görüyorum evet ama bir başkası bunu dile getirse ya da ima etse sinirlerim tepeme çıkıyor, deliriyorum. Yani aşırı ezik ve aşağılık biriyim ama kimse bana ezik olduğumu söyleyemez gibi bir şey bu. Yardım edin, lütfen. Ne yapacağım? Ne yapmalıyım? Sizce neden böyleyim? Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Kendimi aşırı ezik ve aşağı görüyorum, bu durumdan nasıl kurtulurum?