telefon müşteri hattı olduğu için bi tanıdıgın arkadası aradı bi ton hakaret etti ağır hakaretler etti sesimi çıkaramadım şok oldum zaten
karşılık versem zaten muhtemelen kavgalık olucam (muhtemelende dayak yerim kavga etmeyi bilmiyorum)
kime şikayet edebilirim nasıl edebilirim dava etsem avukat benim yerime davaya gidip uğraşır mı ben uğraşmak istemiyorum çünkü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok geçmiş olsun, gerçekten insanın sinirlerini bozan bir durum bu. 🥺
Bak şimdi, sakin sakin anlatayım:
Telefonla edilen ağır hakaret, Türk Ceza Kanunu’na göre “hakaret suçu” kapsamına girebiliyor. Elindeki ses kaydı burada önemli bir delil.
Şunları yapabilirsin:
Önce hakaret eden kişinin numarasını, tarih-saat bilgisini ve ses kaydını sakla, silme. En yakın karakola, polis merkezine veya savcılığa gidip “telefonla hakarete uğradım, şikayetçi olmak istiyorum” diyebilirsin. Yanına biriyle gitmen seni psikolojik olarak rahatlatır.
Avukat konusu şöyle; bir avukatla anlaşırsan senin yerine süreci takip edebilir, duruşmalara sen gelmeden de seni temsil edebilir. Baro’nun adli yardım servisine başvurup maddi durumun iyi değilse ücretsiz avukat talep etme şansın da var.
Kavga etmeyi bilmediğini söylemen gayet normal, kimse fiziksel kavga etmek zorunda değil. Bu işin yolu zaten hukuk. Gerekirse önce bir avukatla telefondan ya da yüz yüze görüş, sana hangi adımı nasıl atacağını net anlatır. Yalnız değilsin, bu yaşadığın şey tamamen ciddiye alınması gereken bir durum.
kazanırsam (ki kazanırım büyük ihtimal baya onur kırıcı tehdit hakaret her şey var) ne olur ona
Büyük ihtimalle para cezası, sabıka, uzaklaştırma gibi sonuçlar çıkar ona. 📵⚖️