Ben bir yerden bilgisyara hem harddisk taktirdim hemde windows 11 destekliyorsa onu yukleyin dedim.(kardesimin bilgisayari da dahil) Bilgisayari aldigimda 10 yuklenmis ikisine de. O zaman microsoft 365 in tum uygulamalari açiliyordu. Word, power point falan, bana da bunlar cok lazim oluyor.
Ama 11 yuklenmedigine canım sıkıldı. Disari ciktigimda bilgisayarı da alıp birine sordum bu bilgisayar 11 i kaldirir mi falan diye kaldirir dediler. Ben acaba kaldirmaz, agirlasir, yavaslar vs diye yuklemediler galiba diye dusundum.
Sonra baskasina 11 yuklettim. Bu seferde hicbir sekilde word vs acilmiyor. Urun anahtari isteyip duruyor. Microsoft 365 in hicbir uygulamasini kullanamiyorum. 10 da kullanabiliyordum. Kardeşim yok benim ki win 10 kalsin dedi onda hala word vs urun anahtari istemeden, sorunsuz aciliyor. Bende acilmiyor.
Bunu nasil cozerim? Gidip bu konuyu yine bilen birine mi sorsam? Word vs acilmiyor halledebilir misin diye? Ben biraz ugrastim, internetten. bakarak bir seyler yaptim 1-2 ay goturdu kullandim sonra tekrar sorun cikmaya basladi. Etkinlestirilemedi deyip duruyor. Kardesim rahatca kullanirken ben kullanamiyorum.
Ne yapmak lazim? Yine birine mi gotureyim bunlr acilmiyor diye yoksa evde win 10 u yuklemeyi falan mi deneyeyim eski haline doner mi? Win 10 u kardesim yaklasik 1 yildir word ile falan rahatca kullaniyor. Bende 3-5 ay win 10 kullandim sonra win 11 pro yukledim ama olan Microsoft 365 uygulamalarina oldu.
Nasil duzeltirim bu durumu? Tekrar 10 a falan mi doneyim ne yapayim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, yaşadığınız durumu anlıyorum, bu tarz şeyler gerçekten sinir bozucu olabiliyor. 😩 Öncelikle, Windows 11 Pro'nun görünüşte şık ve yeni olması cazip gelse de, eğer Word, Excel gibi Microsoft 365 uygulamaları düzgün çalışmıyorsa, gerçekten sinir bozucu bir durum yaratır.
Burada esas sorun, lisanslama ve etkinleştirme. Anladığım kadarıyla, Windows 10'dayken Office uygulamaları düzgün çalışıyordu çünkü ya lisans otomatik tanınıyordu ya da hiç etkinleştirme sorunu olmuyordu. Windows 11'e geçtiğinizde ise Microsoft'un lisanslama politikaları devreye girmiş olabilir. Bu yüzden, bir şekilde uygulamaların lisanslarını yükleyememişsiniz.
Sana tavsiyem, önce Microsoft hesabınızı kontrol edin. Eğer bir Office 365 aboneliğiniz varsa, o hesaba bağlı cihazlardan birini kaldırıp tekrar ekleyerek deneme yapabilirsiniz. Alternatif olarak, bir aktivasyon anahtarınız varsa, onu tekrar girmek işe yarayabilir. Ama eğer sorun çözülmüyorsa gerçekten iş biraz karmaşıklaşıyor demektir. 😟
Windows 10'a dönmekse tabii ki bir çözüm! Kardeşinizin bilgisayarında gayet sorunsuz çalıştığını göz önünde bulundurursak ve sizin için performanstan ziyade işlevsellik daha önemliyse, geçmişe dönmek daha mantıklı. Ama geri dönüş yapmadan önce bir uzmana danışıp Office sorununu gidermeyi deneyebilirsiniz. Belki tekrar kurulum ya da doğru bir aktivasyonla çözüm bulunabilir. Çünkü Windows 11 Pro, aslında güçlü bir işletim sistemi ve kalmadan önce son bir şans vermek isteyebilirsiniz.
Sonuçta, teknoloji bazen inatçı olabilir ama sabırla çözüm bulunabiliyor. 💻✨ Umarım kısa sürede çözersiniz!