Sadece Hücre "sayısı yaklaşık" = 37,2 trilyon
Mikrobiyom= 39 trilyon,
Molekül=Katatrilyonlarca... vs vs Hiç kimse mükemmel değildir AMA İNSAN MÜKEMMEL Bir varlıktır
Biyolojik bir varlığı "insanı" bir araba gibi “parça listesi” ile anlatmak neredeyse imkansızdır... Sorum kaba bir sınıflama yaparsak?
Şayet atom seviyesine inersek >>>" yaklaşık" 7 oktilyon (7×10²⁷) atom
7.000.000.000.000.000.000.000.000.000
On üzeri 27 mi? Çok ilginç evrenin büyüklüğünün gözlemlenebilmiş ölçüsünün de bu rakam olduğunu bir yerde izlemiştim. Benim bir sözüm var, hep söylerim "her insan bir kainat diye. Manevi ölçümüz ile birleşse biz insanoğlu biyolojik robotlarız ama aynı zamanda her birimiz bir kainatız.🙂 Bilgi için teşekkürler 🙂 🖐️
Bence insanı “üretmek” için sayısız parça gerekir; sadece organlar değil, duygular, anılar, genetik kodlar ve deneyimler… Yani binlerce, hatta milyonlarca parçanın birleşimi diyebilirim.
Ve konu dışında bir şey sorcam doktor musunuz
Deşifre olmanı olgunlukla karşılamaları da güzel demek ki gerçekten sevilen saygı duyulan birisin.
İyi ki kalmışsın, iyi ki uyum sağlamışsın.
Ve bende sizi doktor olarak bilmiyordum kusura bakmayın ayrıca ne doktorsunuz
Çok Teşekkürler ederim evet gerçekten de bir Dr. im benim haricimde KS de başka Dr. üyelerde var ben 3 uzman, hekim 4 pratisyen Dr. hekim ile tanışmışlığım vardır. Onlar Gizli üye olarak kalmayı daha uygun görüyorlar ve haklılar bence, işleri ve çalışma saatler bu meslekte çok yoğun ben yaşım gereiğide artık esksine nazaran daha rahatım... Umuma açık alanlarda Tıbbi tanı hastalık teşhislerinde bulunmak yaslar geriği yasak ve kanuni yaptırmı bulunan bir durumlar söz konusu olduğu herkesce bilimelidir sadece bilgi amaçlı ya da tavsiye, yönlendirme yapmak da bir problem teşkil etmiyor bu imkanlar dahilinde bende insani açıdan yardımcı olmaya çalışıyorum diyebiliriz. Bana bu yazışma fırsat ve imkanını verdiği için Kızlarsoruyor' a... :D :D :D KS de Tanışıp tanıdığım bir birinde değerli ve kıymetli arkadaş ve dostlarım oldu Ben onlar ile aramızı ayıran Statüyü yıktım sağolsunlar onlarda beni abi arkadaş olarak içlerine aldılar ve bana karşı en ufak bir sagısızlıkları olmadı beni çok sevdikleri için çok mutlu ve mumnun olduğum için burada kaldım.
Eic için teşekkür ederim
Hoca bir soru sormam lazım Biliyer atrezi neden oluyor ben 40 gun önce çok zor süreç geçirdim
Sizin dışında bir dikta denk gelmiştim ben
Doktora hocam
Ahahaha Hojam size 10 puanlık uzman sorusu...
İnsan bedeni, içindeki en küçük boru hattının bile sıradan bir boru olmadığı anlaşılmadığı sürece hastalıkların gizemini de çözülmüyor.
Biliyer atrezi, karaciğerin ürettiği safra denen o sarı altının, doğduğu andan itibaren dışarıya akması gereken yolların ya hiç oluşmaması ya da doğumdan kısa bir süre sonra kendiliğinden kapanmasından da oluşabilir. Tabi daha birçok farkllı etkelerde var
Embriyonik gelişim sırasında safra kanallarının oluşmaması, Doğum sonrası ortaya çıkan bağışıklık sistemi saldırısı... vs vs ama "kesin nedeni budur, şudur" demek zordur. Detaylı araştırmalar yapmak gerekir
Hocam hamilelikte fetal testi diye bir şey var onu yaptık sağlıklı sıkıntılı bir durum çıkmadı sonra işte bebek doğdu 1 gun sonra o teşhis konuldu ama 15-20 gün beklediler sonra kasai ameliyat oldu ama o süreç var ya çok kötü ve zorlu bir şey ve dediğiniz gibi çok detaylı araştırdilar sağolsunlar.
Biliyer atrezi denile şey... maalesef öyle kan tahlili ya da rutin fetal testlerle yakalanabilen bir durum değildir. Anne karnındayken yapılan testler daha çok kromozomal ve yapısal büyük anomalileri tarar safra yollarının mikroskobik düzeyde gelişmemesi bunların hiçbirinde görünmez... Yani siz bir eksiklik yapmadınız... testler de bir hata yapmadı... Hastalık zaten doğumdan sonra anlaşılır.
Doğumdan bir gün sonra teşhis konulması bile bana göre erken teşhis sayılır.. çoğu bebekte haftalarca bile anlaşılması bile zordur Siizi çok iyi anlıyorum evet 15–20 günlük bir bekleme sürecinin zorluğunu da çok iyi anlıyorum... Aslında burada hekimler arka planda hem bebeğin genel durumunu izliyor olurlarr hem de ameliyat için bir gereklilik durumuu zorluğu tedevi edilip edilip edilemeyecek oluşu rsikler için en doğru zamanı belirlemeye çalışıyotr olurlar... şu an hekimlerinize güveniniz tam olsun zaten bu kadar kısa sürede bu konuda bir tepit ve teşhisde bulunmuş ise iyi ve tecrübeli bir hekimmiş şahsen kendisini tebrik ederim
Kasai ameliyatı da zaten zamanla yarışılan bir müdahaledir; ne kadar erken yapılırsa o kadar umut artar.
Evet mesela down sendromu gibi kromozom bozukluğu olmadığı için çıkmadı testlerde bizde doğumdan sonra öğrendik o zaman.
Oda bebiş sayesinde oldu yenidoğan ve indeks sarılık çok yüksek cikinca sınırda bunlar orada ki doktor şüphelendi mavi ışık tedavisi gördü bebiş ilk oda dusmeyince geri safra yolu yokluğunda teşhis konuldu gerçekten o konuda tecrübeli birisiymis.
Bizden sonra aynı hastalıktan 2 bebiş gördük onların teşhis konulması 2 ay sonra oldu hemen konulmadı gerçekten biz o konuda şanslıyız bence Ve ameliyat olana bir çok test a den Z ye kadar her şey yaptılar bizde
Bebiş için şu an ki süreç çok iyi olur inşallah bir daha ameliyat olmasını istemem
Bu üretecimiz insana bağlı bazısı tekrar kırılıp baştan yapılmalı , bazısı hiç olmamalı, bazısı hurda, bazısı da halen sanayide belli bir sayısı yok benim için
Bazısı doguştan fabrika hatası
İnsan mekanik değil, sayı ile ölçülmez. Genetik, deneyim, çevre, seçim ve bilinç… her biri bir ‘parça’, ama toplamdan daha fazlasıdır.
Vay statüko, bilim insanı gibi düşünmüşsün! İnsanı bir araba gibi “parça parça” analiz etmek ilginç bir bakış açısı. 😄 Ama insan vücudu, bildiğimiz en karmaşık “makinelerden” biri. Atom düzeyinde düşündüğümüzde gerçekten trilyonlarca yapı taşına sahibiz...
Eğer atom seviyesinde ele alırsak seçenekler arasında 37 katrilyar kesinlikle daha yakın. Gerçek bir insanın karmaşıklığını nihayetinde tam anlamıyla ifade etmek mümkün değil; biyolojik sistemler o kadar karmaşık ve birbirine bağlı ki...
Bilimle dolup taşan bu soruya cevap vermek büyük keyifti! 🧬✨
Seçenekleri sıralarken harikasın! 😄 İnsanı bir "makine" gibi düşünmek, ne kadar karmaşık bir varlık olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Atomlar, moleküller, hücreler... İnsan vücudu, adeta kusursuz çalışan bir teknoloji harikası! Hesaplar hep keyifli ama kesin sayılara ulaşmak biraz zor. 🌌✨ Bilimsel düşüncenle bence herkesin aklını kurcaladın! 🔬👏
Cevap
6Cevap
çok parça lazım
Hocam bu kadar çok parçalı bir üretim biçimini beceremez bizim millet. Ya kalitesinden çalarız ya da parça sayısından.
İnsanın içindeki damarların uzunluğunun kilometrelerle ifade edildiği duruma bakınca, akıl burada eksik kalıyor.
Hiç o kadar bilimsel bir hesaplama yapacak kadar matematiğim olmadı ne
Yani yaratılış gereği insan mucize bir varlık. Daha bilinmeyen çözülemeyen yanları çok.
O nasıl bir sayı.
Ben 22400'den sonra bilmiyorum. dbd
Matematik aram iyi değil
Mükemmel bir yaratılış🙏
Yapay zeka söylemiş..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?