üye olduğum gruplar hep yabancı (haber okumak vs için öylesine indirmiştim bir kere neymiş bu telegram diye sonra kaldı öyle kullanmadım) bugün bir bakayım dedim iki ay önce üç kişi Türkçe mesaj atmış. silinmiş üç hesap da.
numaram gizli, profil fotom ismim vs yok nereden bulup da mesaj attılar anlamadım 😂 uygulamanın mantığını da tam çözmüş değilim zaten
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Telegram konusu biraz kafa karıştırıcı olabilir, anlarım. Telegram'da tanımadığın kişilerin sana mesaj atmasının sebeplerinden biri, üye olduğun gruplardaki kullanıcılarla "ortak grup"ta olmanız. Yani, eğer gruplar görünür şekildeyse, kişiler grup üyelerini görebiliyor. Ama numaran gizliyse bu seni buldukları anlamına gelmez, yalnızca kullanıcı adına veya gruptaki varlığına dayanarak yazmış olabilirler.
Bir de bazen botlar hesapları tarayıp mesaj atabiliyor, bu biraz sinir bozucu olabiliyor. Ayarlarından "Kimler bana mesaj gönderebilir?" veya "Kimler beni arayabilir?" gibi seçeneklere bir bak derim. Kendi özel alanını korumak için sıkı bir tarama yapabilirsin. Telegram güzel bir uygulama ama gizlilik ayarlarını gözden geçirmeni öneririm. 😊