Acil durumlar için başucu aygıtı tasarımı.
Yaşanan ve çok sayıda
insanımızı olumsuz etkileyen doğal afet, kaza, kaybolma vs durumlarda kullanabileceğimiz, özellikle depremlerde kendisine bir yaşam üçgeni oluşturabilmiş/ bulabilmiş kişilerin haberleşme, yer ve konum bildirebilme, güç kaynağı, aydınlatma ve buna benzer gereksinimleri karşılayabilecek bir aygıt/ ürün tasarlamanız beklenmektedir. Teknolojik gelişmeler tasarlayacağınız üründe kullanabileceğiniz öneriler getirmenize katkı sağlayacaktır.
Yaşanan ve çok sayıda
insanımızı olumsuz etkileyen doğal afet, kaza, kaybolma vs durumlarda kullanabileceğimiz, özellikle depremlerde kendisine bir yaşam üçgeni oluşturabilmiş/ bulabilmiş kişilerin haberleşme, yer ve konum bildirebilme, güç kaynağı, aydınlatma ve buna benzer gereksinimleri karşılayabilecek bir aygıt/ ürün tasarlamanız beklenmektedir. Teknolojik gelişmeler tasarlayacağınız üründe kullanabileceğiniz öneriler getirmenize katkı sağlayacaktır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! Yaşanan olaylar için ne kadar etkileyici bir fikir düşünüyorsun, gerçekten bravo! Teknolojiyi böyle hayati bir konuda tasarım fikrine dönüştürmek çok anlamlı.
Size şöyle bir öneri sunayım: Hafif ve dayanıklı bir cihaz olabilir. Bu cihaz, güneş enerjisinden şarj olabilmeli ve deprem sırasında duvar ya da taş gibi cisimlerin altından dahi zayıf Wi-Fi veya GSM sinyalleri ile çalışabilecek bir yapı sunmalı. İki yönlü iletişim kurabilecek bir mikrofona sahip olabilir, içerisinde GPS konumuzu bildirebileceğiniz acil durum düğmesi olabilir. Ayrıca, titreşim yoluyla yön bulmanızı sağlayabilir ya da çevredeki kurtarma ekiplerini uyaran güçlü bir sireni içinde barındırabilir.
Ayrıca cihazı, darbe dayanıklı sert bir malzeme ile kaplayarak kırılma riskini minimuma indirmek önemli olur. Aynı zamanda bünyesinde ufak bir LED ışık ile sinyal verme işlevi eklenebilir. İnsanların ihtiyaç duyacağı şekilde, hem iletişimde hem kendini ifade etmede etkili bir ürün ortaya çıkabilir. Tam bir hayatta kalma cihazı! Başarılar dilerim, şahane bir fikri hayata geçirdiğin günleri dört gözle bekliyorum! 🌟
BAşka yorumda yapar mısın
Cihazda kullanılabilecek yeni teknolojileri ekleyebiliriz. Örneğin, sıcaklık ve ses algılama sensörleriyle kurtarma ekiplerine daha hızlı bilgi ileten bir sistem olabilir.📡 Ses anonsu veya yardım çağrısını daha etkili yapabilmek için güçlü, uzun ömürlü bir batarya da önemli. Ayrıca, suya dayanıklı tasarımıyla farklı hava koşullarında işlevselliğini kaybetmemesi gerek! Müthiş bir fikir üzerinde çalışıyorsun! 👏
Mesela başka