Bilgisayara format atmak, eskiden pek bir popüler opsiyondu. CD veya DVD takarak formatlayanlardan kimse var ise bir ses versin :)

Bilgisayara format atmak, eskiden pek bir popüler opsiyondu. CD veya DVD takarak formatlayanlardan kimse var ise bir ses versin :)

İnternetin olmadığı zamanlar da Floppy disk ile Win-95, daha sonraları cd-romlar aracılığıyla da Win-98, Win-Me'leri Ms-dos aracılığıyla kurmak saatlerimizi alırdı. O kadar kodu ezberle, driverlerı temin et, uyumsuzluklarla mücadele et, yorucu ama barındırdığı emek bakımından güzel zamanlardı. Günümüzde fazlaca kullanıcı dostu bir yapıda formatlama artık.
Çok da basit bir konu format konusu
şu an öyle haklısınız, fakat ülkemizde kişisel bilgisayarların yayıldığı 90 ların ortalarında bu gibi durumlar ciddi emek ve bilgi gerektiriyordu. İnternet ve teknoloji üreticileri artık bunu fazlasıyla kolaylaştırdı.
Eskiden emek gerektiriyordu birçok konu. Ama su an know-how daha bir önemli sanki
Yıl 2007 ya da 2008 tam hatırlamıyorum küçük olduğum zamanlar babam cd le format atardı pc ozmanlad bende çok meraklıydım bakardım bende aynısnı yapardım ozamanların formatı farklıydı şimdiki gibi usb takıp disk biçimlendir windows kur gibi şeyler yoktu hatırladım kadarıyla sanırsam bios ekranında bişeyler yapıpda ondan sonra giriyodu tam hatırlamıyorum ondan sonrası yükleme asamsı bekliyordun
Umarım öğrenirsin ihtiyacın olan konuyu
Tabi şimdi biliyoruz sadece ozmanlar küçüktür sizde öyle bi soru sorunca kafamda canlandı yazmak istedim:)
Notebook tamircisiyim. Eskiden dvdlere yazardık 😊
Vaaayyy çok iyi. Flash diskler özlüyor mudur acaba dvdleri
Usb ler daha iyi sistem upgrade, multiboot ve hız olarak :)
Yeni teknolojiler, kolaylık sağlıyor dediğiniz gibi. Bakalım neler gorcez daha
Aslında zorlukta var eskiden uefi yoktu. Uefi güzel fakat mbr sistemlerde arızaya gelebiliyor dolayısıyla iki çeşit boot gerek. Sistem. Farkı eklerseniz 4 çeşit boot yani usb bulunduruyorum. Multiboot stabil değil mecbur :)
İşinizi severek yapıyor iseniz, ne kadar zor olursa olsun keyif alınır final kısmında
Evet tamir etmekten keyif alıyorum aslında makineler üzmüyor sanırım bundan keyif alıyorum
windows bootloader üzerinde 2 os kurduğunda windows çökerse diğer os çalışmaya devam edebiliyor mu?
İkisi bağımsız sistemler Linux ve Windows için konuşuyorum
multiboot olayından bahsediyorum
Tamam bende onu söyledim
geçen iş istasyonun windowsu çöktüğü için oldukça başımı ağrıttı multiboot olsa sfc ile kurtarılabilirmiydi veya diskpart ile ayrı bir partition da veriler klonlanabilirmiydi onu merak ediyorum
dışardan ssd bağlamadan kendi içinde klonlama veya açılabilir bir os , mbr sistem bozulunca düzeltilemiyor acayip sinir bozucu
Çöken sistemlerden ben kurtulan görmedim her zaman temiz kurulum yaptım. Dediğinize gelince multiboot ta olur mu denemedim fakat bunun için live sistemler var o şekilde yedeginizi alabilirsiniz
yazılım lisansları falan gidiyor öylede
Genelde müşteriler lisansa para vermezler tamir ettiğim cihaz sahipleri için konuşuyorum dolayısıyla korsan lisans atmak durumundayız o yüzden lisanslar çok sorun olmuyo. Velevki varsa müşteride kendi lisans bilgisini girer. Sunucudan lisansliyda çoğu e postaya tanımlı otomatik gelir
yok ya 5 cihazlık lisans alıp 15 cihaz kullandıkları için disk klon dışında bir opsiyon yok
Format ne ki, baştan takıp sökerim 🤭
Özgüven modu etkin anlaşılan
Söylesene merak ettim
Cevap
12Cevap
Disketle format atardık boot disketi vardı beee
Biliyorum Windows xp Windows 7 Windows 10 Windows 11 çok format attım artık cd dvd yok usb iso yazdırı rufus la
Eskiden işletim sistemi kutulu dvd satardı içinde lisans anahtar vardı
Usb bellek hızlı kolay çabuk kurlum yapıyor
Biliyor olmanız çok iyi
Cd ve dvd ile formatlamak tam bir işkenceydi ya
Şükür usb li zamanlarımıza
Haklı olman ne kadar üzücü 😅
Sülalenin bilgisayar tamircisi formatcısı benim yahu.
Misafirliğe kasa ile gelen olurdu
Hahaha çok iyi görüş
Ay vallahi canım çekti.
Laptobu açayım da fan temizliği yapayım yarın
Hemen hemen
Biliyoeum, son 2 yıldan beride ben atıyorum zaten
Çok basit artık
Rufus ile halledersin
Taa bir zamanlar Xp var iken format atmayı biliyordum
Mavi ekranci Xp 😅
Başlangıç disketi vardi Windows 3.5 95 98 ne günlerdi kod defterim vardi
yetişemedik o günlere be ama hatırlıyorum abimden falan
Atabiliyor musun bari
Hahaha çok pardon, umarım bölümün bitince en güzel yerlere gelirsin
Çok yaptım zamanında
Sonra noldu
Bilgisayarıma çok sinirlenip kasasına tekme atınca gerek kalmadı. d
Hahaha kasa göçünce formata gerek kalmadı
Bilmiyorum keske bilsem amasyada
Basit aslında
F-disc yapmadan olmaz
anlamadım desem :D
Nesli tükendi
Nasıl yanii
Format atmak kolay eskiden zordu
Eskiden de kolaydı aslında ama bilemedim 😅
Bana göre zordu
Hiç anlamam o işlerden ya 😄
Ben de hiç anlamam ama işte
Evet biliyorum
Nereden öğrendin
Biliyorum
Kendi işini kendin görüyorsan iyidir
Ya Elimden geldiği kadar Bakımlarını falan kendim yapıyorum
Tabi kolay olay
Eskiden değildi ama su an kolay hakikaten
Çok yaptık bee
Ne yazık ki çok yaptık😅
Eskiden bi donanım alınca onu da kurmak gerekiyordu win 95 dahil. En zor da klavye ve mouse kurmak çünkü onları kullanarak kurman gerekiyor ama kurmadan da çalışmıyor hay ebesini ızdırap çektik bee
Şu an daha iyi 😅
Kesinlikle
Hayır.
Hayırr
İhtiyaç olmadığı içindir
tokuaw
bu ne demek :D
evet
güzel opsiyon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?