Bilgisayarda hazıfa (bölüm) paylaştırılması yapılırken yazılım (işletim sistemi) yüklendiği yeri ''C'' olarak görür ve sonraki bölümlendirilen her hafızaya otomatik olarak bir kısa yol harfi atar. Bu kısa yol harfleri ''D'' ile başlar ve ''Z'' ye kadar gidebilir. Hangi harf olduğu hiç önemli değil yani...Daha sonrasında menüsünden sen istediğin harfler ile değiştirebilirsin...
Bahsetmiş olduğun yeni birim isimli ''I'' bölümü biçimlendirilmiş ve kullanıma hazır bir hafıza ise (saklıyacağın dosyalara yetiyorsa) hiç bir sorun yaşamadan dosyaları oraya kopyalayarak ''C'' bölümüne format atıp bilgisayarını kullanmaya devam edebilirsin...
Format atmak aslına bakarsan çok zor olmayan bir iştir. Yalnız bilmeyen kişiler işte bilgisayara zarar vermekten korkar ve aman ben elemeyeyim der :)))
Windows 8
Windows 7
Windows vista
Windows XP
Yukarıda yazmış olduğum işletim sistemlerinin hangisini seçersen seç ve seçtiğin işletim sisteminini hangi sürümünü kurmak istersen iste uygulanacak yol aynıdır.18 Yorumla- +1 yıl
Yalnız çok ileri bir kullanıcı olmadığın için ultimate gibi ek özellikleri çok olan ve dosya şişmesinin kısa zamanda daha çok olduğu bir seçeneği sana önermem. Çünkü arka planda çalışan uygulama sayısı daha fazla olacağından belli bir performans kaybı yaşarsın bilgisayarında...
link
Linke bakarsan sürümler arasındaki farkları görebilirsin ve benim sana tavsiye edeceğim sürüm ''Home Premium'' dur - +1 yıl
Format atılırken sende bak , biostan bilgisayarın başlangıcı harddisk yerine Cd sürücüsü olarak seçilir ve kaydedilip çıkılır. Bilgisayar yeniden başlarken cd üzerinden başlar ve format ekranına geçer. Bundan sonrası o kadar kolaydır ki aaa ben daha önce niye öğrenmedim dersin :)))
NOT : bilgisayar açıkkende formata geçebilirsin ama kurulu olan işletim sistemi ''C'' bölümünde otomatik olarak yedeklenir ve bunu silmesi daha sonra zahmetlidir...
En İyi Cevaplar
öncelikle merhaba.
C: ve D: tek bir disk üzerinde olabileceği gibi (disk bölümleme) ayrı ayrı diskte de olabilir. format atmak için illa 2 bölüm olması gerekmiyor. 2 bölüm yapmanın amacı silinmesini istemediğiniz yedekleri saklamak için alan oluşturmak
şimdi gelelim nasıl disk bölümü oluşturabilirsiniz.
bunun için uzman yazılımlar bulunsa da ne yaptığınızı bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz.
elimin altında win7 olmadığı için ben size internetten nasıl yapılacağını anlatan bir link atacağım.
link
burada anlamadığınız kısım olursa sorun seve seve yardımcı olurum...16 Yorumla
sanırım sende D yerine I var. I nın boyutu yetiyorsa ona at dosyalarını :)
12 Yorumla
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. sen önce bir harddisk bul harici kopyala o dosyaları
15 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Bu disk bölümlerinin farklı bir yapısı yoktur format sırasında yani aslında harddisk bir parçadır ve format aşamasına gelindiğinde kaç bölüme ayırmak istersen o kadar seçersin ister sadece C: yap istersen C, D, E, F, G, H diye 6 parçaya böl tamamen sana kalmış bir durum ama tavsiyem 2 ya da üzeri olsun. Çünkü bir bölüm yani C: bölümü işletim sisteminin kuruluğu olduğu bölümdür ve D: diski üzerine dosyalarını saklarsın ani bir sistem hatasında C: üzerine format atıp bilgilerini kurtarmak için iyi bir yöntemdir. Format atarken bütün diskleri siliyorsun ve tek parçada topluyorsun ardından diski böl diyorsun ve D: kısmı oluşturuluyor sonra C: üzerinde sistemi yükle deyip kurulumu tamamlıyorsun. Hepsi aynı harddiskin bölünmüş kısımları olduğundan bir farkı olmaz sadece ayrılan bellek kısmına göre ve doluluğuna göre daha hızlı veri transferi yapılabilir.
112 Yorumla- +1 yıl
Sana tavsiyem Windows Professional ya da Ultimate zaten ikisi de aynı sadece bir kaç özellik Ultimate sürümünde daha fazladır yalnız senin işine yarayacak şeyler değil aslında. Çoğu kişi için gereksizdir. Windows 8 bende yüklemeyi düşündüm ama bazı noktalarda hala sorunlar olduğundan onunla uğraşmak istemedim aslında sevmeme rağmen başka işlerim var yani, sana da bu ikisini tavsiye ederim.
- +1 yıl
Hızlanmaz :) kendim zaten baya yakınımdır bilgisayar ile hatta bununla uğraştım zamanında Ultimate en fazla özellik barındıran işletim sistemidir öbürlerinde sadece ufak bir yer açılır birde 64 bit kullan derim, performans artışı istersen farklı yollarla halletmen lazım.
1. Yolu donanımı güçlendirerek mesela bende Ssd var Ocz Vertex4 nazar değmesin uçak gibi bilgisayar 7, 8 saniye de masa üstünde kullanılabilir haline geliyor :)
2. Sistem geri yükleme ve bazı hizmetleri kapatarak olur. - +1 yıl
Birde Auslogics BoostSpeed ve Ccleaner gibi programları kullanman lazım.
Ortalama altı ayda bir format atman lazım düzenli bilgisayar bakımı yapmalısın.
Ssd dışında yani normal hdd'ler için 1 haftada veya 2 haftada bir disk birleştirme şart.
Antivirüs olarak Kaspersky filan kullanmamak gerek daha hafif ve güçlü Bullguard, Avira Antivir gibi programlar iyi olur. - +1 yıl
İlk başta pc rest atıp açılırken F10, F12, Delete tuşlarına bas anakart markasına göre değişir bu tuş genelde Delete tuşuna basınca biosa girer oradan başlangıcı Cd-Rom yapacaksın ve format için cd yerleştirip rest atacaksın sonra ön yükleme için bir tuşa basın der herhangi bir tuşa basıp geç. Ardından sistem için bazı dosyalar yüklenince hdd için seçim yeri gelir zaten orada yazar hangi tuşla ne yapılacağı bir bölüm oluştur deyip C: üzerine sistemi kurup geçeceksin. En son driver kalıyor.
Arkadasim sanirim senin hard diskin tek pvdarca olmus anladigim kadariyla
C ve D gibi parcalamamissin bir butun olarak kullaniyorsun
Programlar genelde c klasorune , onemli seylerde ve yedeklerde D ye konulur
Format Atarken takip edecegin adimlarin birinde C ye Dye gibi secenekler cikar
Sen C ye atarsin D oldugu gibi durur
Simdi senin yapman gereken hard diski 2ye bolmen
Dosyalari C ve D diye ayirman
Anlatmasi cok uzun islem
Netden bulabilirsin112 Yorumla- +1 yıl
Hdd yani hard diski bir daire gibi bir ev gibin dusun odalari ayri ayri dimi mutfagi bir yerde oturma odasi bir yerde yatak odasi bir yerde temizlik yapacagin sira kirli
Odayi temizlersin
Senin ki bu tip bir ev degil
studyo daire olmus hepsi bir arada yani temizlemen icin tum daireyi temizliycen
O kadar yardirdik en iyi cevap secersin artik :-)
Kolay gelsin
+1 yılD sürücüsü yoksa bir usb bellek ya da cd yardımıyla yedekleme yapmalısın
Hard disk 2 ye bölünmemiş ilk başta yapacak bir şey yok
formatı daha sonra atarsın
dosyalarını yedeklerken bütün hepsini yedeklediğinden emin olmalısın111 Yorumla- +1 yıl
harici hard disk almalısın
yada bir yöntem daha var
masaüstünde bilgisayarım sağ tıkla yönet e tıkla
disk yönetimi c sürücüsüne sağ tıkla birimi küçült..küçültelecek miktarı gir
miktar olarak ihtiyacının biraz fazlasını gir
bana yaz disk görünüyor mu diye - +1 yıl
I sürücü dediğine çift tıklayınca pencere açılıyor mu
yanlış yönlendirmeyim seni
- +1 yıl
bütün dosyalarını oraya kopyala ama yeterli alan var mıdır bir kontrol et
dosyalar falan varsa hard diskin diğer bölümü o dur
acil mi yapman gerekiyor - +1 yıl
Bilgisayarda harfler kurulumdan itibaren sırasıyla verilir
isimlleri işlevlerini bildikten sonra önemsizdir
D sürücüsü görevini görür ama bneim anlamadığım sen kullanmadıysan o kısmın içinde nasıl dosyalar var
sistem dosyaları mı acaba
görmeden yorum yapmam çok zor
sen benim dediğim yöntemi dene ordan anlayabilirsin - +1 yıl
rica ederim elimden geleni yapmaya çalıştım :)
ilkönce bilgisayarıma gel masaustunden snrada yönet de disk yönetimi de alta gel yenı basıt bırım de ordan ne kadar istiyorsan boş alan varsa belirt snrada yenı bırım olmuş olacaktr oraya dosyalarını at snrada cye format atarsın.
44 Yorumla- Diğer konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılşöyle yapacak format cd sini koyacak çalıştıracak orada düzenleme var yeniden d yaratacak oraya sonra bilgisayarı normal açıp c den atmak istediklerini d ye atıp tekrar format cd sini takıp c yi formatlayıp işletim sistemini kuracak
12 Yorumla- +1 yıl
olabilir usb veya herhangi bir şey ile format bilgilerine girip c yi bölmeniz gerekiyor format atmadan boş alanından kısıp yeni bir alan oluşturuyorsunuz sonra taşıma işlemini yapıp aktarabilirsin o kadar bilgili değilim daha önce başıma geldi söylediğim gibi yaptım muhtemelen vardır öyleside bilgisayar açılmadan d kurabilirsin açıldıktan sonra c yi kısıp d yapamazsın
- Diğer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılEvet I diski D yerine kullanılabilir..Tabi format atıcak kişi gidip o bölüme dokunmazsa sorun olmaz...
210 Yorumla- +1 yıl
Zamanınız varsa biraz uğraşalım..
Şimdi bilgisayar'a sağ tıklayıp yönet diyin..Çıkan sekmede disk yönetimi'ni açın...Orda (D:) diye bir bölüm varsa sağ tıklayıp Sürücü Harfi ve Yolu değiştir diyin..Değiştir diyip sürücü harfine D dışında bir harf seçin..Tamam deyin Bilgisayara reset atın..Sonra yine gelin yazın devam edelim.. - +1 yıl
Bunları yapmanız için formata ya da CD'ye gerek yok...
- +1 yıl
Evet..Daha önce dediğim gibi D görevini görür...
- +1 yıl
Rica ederim..
- +1 yıl
Windows 8'in tek avantajı açılışı ve kapanışı hızlı..Hızlı Format da atılıyor..Ama birsürü eksiklikleri var...Windows 7 Ultimate kullanmanız en doğrusu...
+1 yılen başta d yi oluşturmamışsa verilerini harici bir bellekte saklamak zorundasın format atan kişi bunu zaten yapar kurtarmak istediğin şyleri söyle kurtatrır 30 - 70 arası para alıyorlar sonuçta format ataken de d yi olurturmasını söyle
110 Yorumla- +1 yıl
söyle o biliyordur ama harici bellek olmayabilir onda küçük boyutlu dosyaları cd, flaş disk gibi yerlerde kurtarabilir
- +1 yıl
bilmem :D belki önemli resimlerin filan vardır :)
- +1 yıl
şansa bak benim pc de bozuldu kaç gündür giremiyordum harddiski tamire gönderip format atmak zorunda kaldım :)) müzik kolay gene indirilir bütün fotolarım gitti :(
- +1 yıl
yok ya ne nazarı :)) bende üzüldüm de elden bişe gelmiyor sağlık olsun
D diski dediğin disk sürücüsüne verilen isim eğer iki ayrı disk sürücüsü görüyorsan başarılı bir şekilde bölmüşsündür eğer yoksa partition magic isimli programı indir resimli anlatımını düzgün bir şekilde okuyup uygularsan çözersin sorununu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılI dediğini kim oluşturduysa artık hafızasına bak boyutu gb cinsindense dosyalarını onun içine at. Formatı c'ye atarlar. Windows 8 kullan güzel. Hele kullanmayı bilir, özelliklerininden çakarsan daha da güzel olur.
11 Yorumlasıfırdan format atacaksın cyi sileceksin zaten format atarken win 7 de disk ayırabiliyorsun tüm diski ikiye ayırıp c ye windowsu kurarsın ayırdığın ikinci birim de d olarak kalır
10 Yorumlabilgisayarla her türlü sorunu bana sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
11 Yorumlawindows 8 kullanıyorum ama windows 7 ultimate 64 bit kullan derım w8 bilgisayar ram performansını dusuruyor 8 gb ram var bnde 6 gblık ram ısını goruyor en kısa zamanda lısanslı w7 ultımate bulursam w7 yapıcam
00 Yorumlaönce hardiski 2ye böl varsa belgelerini yeni oluşturduğun bölüme at ardından format at ama belgeleri attığın bölüme değil sistemin olduğu yere format ataıcaksın
10 YorumlaFormat atılırken bilgisayarınız hafızası silinmez kim söylemişse bıraksın o işi bir halt bilmyior demektir C ve I olabilir I diski d diski anlamına geliyor sizin bilgisayarınızda
10 Yorumla- Diğer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yıld disc ini sen oluşturacaksın.hafızayı böleceksin yani.win7 öneririm.
10 Yorumla isim önmli değil sorun çıkmaz
NOT :O KEDİ BURAYA GELECEK :))10 Yorumlad için fdisk atman lazım... kopyalamıyorsan elveda diyeceksin :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılI biriminde toplam boyut ne kadar...
22 Yorumla- +1 yıl
Siz en iyisi önemli dosyalarınızı Flash Diske yedekleyin...Çünkü boyutu çok küçük...Format atıldığında bütün bölümler silinsin..Baştan yeni bir bölüm açın...Boyutu büyük olsun..Çünkü önemli doslayarınızı orda saklıcaksınız...Bundan sonra ne kadar format atılırsa önemli dosyalar orda durur...
DVD R al, uzerine dosyalarini gecir, format at bilgisayarina sonra
00 YorumlaBilgisayarinin ozelligini yazarsan ona gore biseyler yapilabilir
Onlarin pc kaldirmayip snn ki kaldirabilir014 Yorumla
+1 yıluraşma direk pc ciye götür atsın yıpranmaya değmez
10 Yorumlawindows dosyasının olmayan yere bilgilerini at.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılform atma dankek at
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılniye eksi verdin form kilo vermeye yardımcı oluyor.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar