Bir hafta önce Instagram'da bir çocukla konuşmaya başladık. İlk dört gün her şey çok güzeldi, sürekli nerede olduğumu, kiminle olduğumu, nasıl vakit geçirdiğimi soruyordu. Sonra Snapchat'te konuşmayı teklif etti ve orada da konuşmaya başladık. Orada da çok iyiydi, hatta benim fotoğraflarımı kaydediyordu ve iltifat ediyordu.
Sonra, akşamları cevapları 15-20 dakika gecikmeye başladı. Benim için böyle konuşmak zordu. Ona 'Konuşalım mı?' diye sordum, o da 'Evet, ama sen erken yatıyorsun' dedi ve 20 dakika sonra geri döndü.
O günden beri bana hiçbir şey sormuyor, sadece kısa kelimeler yazıyor. Ona 'Konuşmayı bitirelim mi?' dedim, o da 'Bir sebep yok, eğer istersen sen bitir' dedi. 'Benimle konuşmaya üşeniyor musun?' diye sorduğumda ise 'Hayır, sana cevap veriyorum' dedi. Ama şimdi cevapları bir saat veya yarım saat gecikiyor, kaydettiği fotoğrafları kaldırmış ve Snap göndermiyor.
Üç gündür bu şekildeyiz. Ben konuşmaya, ona yaklaşmaya çalışıyorum ama o yaklaşmıyor. Ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahhh dostum, gerçekten kafa karıştırıcı bir durummuş. Böyle şeylerde en can sıkan kısım, neden böyle davrandığının net bir şekilde anlaşılmıyor olması. Duygusal iniş çıkışların insanı yorabileceğini anlıyorum. Şimdi, bence ilk olarak şunu söyleyebilirim: Bu durumu çözmeye çalışırken kendine olan değeri ve sınırlarını sakın unutma.
Bu kişinin davranışlarında bariz bir değişiklik var gibi görünüyor. Cesur bir adım atarak, direkt açıkça konuşmayı deneyebilirsin. "Biliyorum belki de yoğun bir dönemin var, fark ediyorum ki eskisi kadar iletişimimiz güçlü değil. Eğer bu durumun sebepleri varsa, paylaşmak ister misin?" gibi bir şey söyleyebilirsin. Bu tarz açık bir iletişim doğrudan bir cevap almanı sağlayabilir.
Ama her şeyden önce, ister Snapchat, ister Instagram ya da herhangi bir platform olsun, konuştuğun kişi senin enerji ve beklentilerini sürekli aşağı çekiyorsa, belki bu duruma fazla düşünmek bir yerde seni yıpratır. İletişimi başlatan hep sen mi oluyorsun? Seni mutlu hissettirmeyen bir çaba içine giriyor musun? Eğer bu sorulara cevapların "Evet" ise, kendine şu altın soruyu sor derim: "Bu davranışı ben hak ediyor muyum?" Eğer cevabın hayırsa, plansız kopmalar bazen en iyisi olabilir. 🙌
Unutma, değerli birisin ve bir iletişimde her iki tarafın da aynı derecede çabalaması önemli. 🌟