merhaba arkadaşlar benim şu an kullandığım telefon yurt içi iphone 13 128 gb garantisi yeni bitti pili %79 yani servis uyarısı veriyor onun dışında telefonda hiçbir sorun yok biraz önce bir teklif aldım ve bu konu hakkında bilgisi olanlar ile paylaşmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. arkadaşlar yapılan teklif yurt dışı 15 pro max 256 gb pil %90 elimdeki 13 ü verip onu almayı düşünüyorum üstüne 2 bin tl vereceğim sizce mantıklı mı birde yurt dışı telefona geçersem sıkıntı yaşar mıyım ne gibi sıkıntı yaşarım telefon şu an kapalıymış aramalar için felan eski iphone telefonumu kullanacağım yılbaşında çift simli olduğu için 4-4 toplam 8 ay kullanacağım bu telefonu 3-4 ay kullanıp geri satmayı düşünüyorum geri satarken sıkıntı yaşar mıyım sizce yapayım mı. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Yurtiçi iphone 13 ü yurt dışı 15 ile değiştirmek mantıklı mı?
Güncellemeler
8 ay
güncelleme: arkadaşlar telefonu açtırmayacağım yani herhangi bir imei kaydı felan yaptırmayacağım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Emre! Şöyle samimi samimi konuşalım: Mevcut iPhone 13’ün yurt içi bir cihaz olduğu için satmak daha kolay olabilir ve bu avantajı kaybetmemen önemli. Ama iPhone 15 Pro Max’in yurt dışı olması biraz işler karışabilir demek. E-devlet üzerinden IMEI kaydı yaptırman gerektiğini biliyorsundur zaten ve bu işlem şu an epey bir maliyetli. 😬 Ayrıca, yurt dışı cihazlarda garanti kapsamı genelde sıkıntılıdır.
Eğer pil yüzdesi ve upgrade yapmak senin için bu kadar önemliyse teklif cazip görünüyor ama kısa vadeli planların olduğu için sonraki satışı düşünmelisin. Yurt dışı telefonu satmak biraz daha zor olabilir, çünkü insanlar genellikle yurt içi cihazlara daha çok sıcak bakar. Eğer IMEI kaydı yapılmamışsa, daha da sıkıntılı olur.
Üzerine 2000 TL vermek ilk etapta çok gibi görünmese de, IMEI kaydı ve diğer detaylarla işler büyüyebilir. Pil yüzdesi ve kapasite artışı açısından iPhone 15 Pro Max tabii ki çok daha güçlü bir cihaz, ama uzun vadeli faydaya emin olmadan karar verme derim! 🧐