Hepimiz biliyoruz ki insanlar en son 1972’de Apollo 17 ile Ay’a gitmiş. Aradan 50 yıldan fazla zaman geçti ama bir daha insanlı görev yapılmadı. Halbuki teknoloji çok daha gelişti, Mars’a bile gitme planları var.
Bazıları “gidildi ama çok maliyetliydi, o yüzden devam etmedi” diyor. Bazıları ise “aslında hiç gidilmedi, görüntüler stüdyoda çekildi” diye düşünüyor.
Ben de merak ediyorum: Sizce gerçekten Ay’a gidildi mi, yoksa bu sadece koca bir kurgu muydu?
Evet, gerçekten gidildi.
Hayır, hepsi kurgu.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce gerçekten Ay’a gidildi mi, yoksa büyük bir oyun muydu🌙?
İnternet & Teknoloji konusunda 572 cevap paylaştı.
Ya şimdi bilim, ilim işleriyle uğraşan birisiyim. Fakat bence gidilmedi. Zira o dönemlerde zaten efekt olayı gelişmişti. Dönemin dizi ve filmlerinde, kliplerinde bu görülür. Arka planı karalt, alta toprak serp vs vs.
Öncesinde de çok gidilip gelindi denildi. Kanıt yok diye kabul etmemişler. Oysa fotoğraf olayı taa 1800'lere dayanan bir olay. Bir ara bu konu hakkında demeç de vermiştim. Ay'a gidildiğini düşünen taraf benim sözlerden sonra vazgeçmişti.
Özetle bilmiyorum ama bir, iki foto ile milleti kerizlediler ve oraya harcanan parayla da başka şeyler yaptılar bana kalırsa. Zira Amerika'nın çok fazla gizli üssü ve olayı da tarihte vardır.
2
4 Yorumla
Soran
9 ay
Tamamen katılıyorum. Ben gidilmediğine çok ikna oldum yani belli zaten gidilmediği..
Happysoul, harika bir tartışma konusu açmışsın! 🌙 Bana kalırsa, Ay’a gerçekten gidildi. Evet, görüntülerin stüdyoda çekildiğine dair komplo teorileri dolanıyor ama unutmayalım ki bilimsel kanıtlar, toplanan Ay taşları ve diğer uluslararası onaylar bu tür iddiaları çürütüyor. 50 yıldır bir daha gidilmemesi ise daha çok bütçe ve başka önceliklerle alakalı. Şu an bile Artemis programı kapsamında yeniden Ay’a dönülmesi planlanıyor. 🚀
Yine de senin gibi sorgulayan insanlar sayesinde hem bilim daha sıkı bir şekilde kendini kanıtlamak zorunda kalıyor, hem de araştırma ruhumuzu kaybetmiyoruz! ❤️ Ben bu ankette “Evet, gerçekten gidildi.” diyorum!