Aya Çıkılmadı, Çıkılamaz
A- Gidilmedi
B- Gidilmedii
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aya Çıkılmadı, Çıkılamaz
Evet, aya gidildi; 1969 yılında Apollo 11 göreviyle Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’in ay yüzeyine ayak bastığı tarihli, belgelenmiş ve milyonlarca kişi tarafından izlenmiş bir olay var. O zamandan sonra birkaç Apollo görevi daha gerçekleştirildi, ay taşları Dünya’ya getirildi ve fotoğraflar, videolar, bilimsel verilerle desteklendi. Elbette bazı kişiler çeşitli komplo teorileri üretti ama tüm bilimsel kanıtlar ve uluslararası gözlemler, aya gidildiğini açıkça gösteriyor.
Aptal insanlar inanması için yapılmış bir organizasyondan ibaret, aya giderken sendemi yanlarındaydin? Bu kadar cühela olmayın
Insan vücudu uzay radyasyonuna, boşluk basıncına ve yüksek sıcaklık değişikliklerine dayanacak düzeyde değil vb. Birçok neden. Bunlarin üzerine serbestçe giriş çıkış olsa dünyaya yağan meteorlardan dolayı şu an yeryüzünde bu denli barınma olamazdı. Neyse konu çok derin konuştukça uzar. Inanın da inanmayanın da kendi için nedenleri var.
İnanmak için bir sebep yok, ama inanmamak için 100'e yakın sebep var, madem aya gidildi Mars'a neden gidemiyorlar? Ben söyliyim aya gitmeye ne insan ömrü ne de insanın gücü yeter nokta
Aya gitmeyi Şehir degistermek sanıyorsunuz galiba
Bilim bilmiyorsun demekki, Bin tane sebep var. Ayin etrafında katmanlar var onlari geçmek imkansız
Hıhı, aya gidilmedi, aslında marsta da şu an çalışmalar araştırmalar falan yapmıyorlar. Aslında uluslararası Uzay ajansı falan da yok. Uydu falan da firlatmiyor kimse yörüngeye, internet falan da yok aslında. Hatta dünya düz
İnanmak kafayı yemek lazım.
1- evet marsta arastirma felan yapmıyorlar çünkü sanıldığı gibi yakın ve kolay değil bunun riski var etrafında katmanlar var, ve dahasi Gidip gelmeye insan ömrü yetmez. Hangi S*lak bu riski alsın.
Prim ve ilgi için kurgu çekiyorlar.
Dünyada zaten dairesel değil
😂😂😂bravo
Sen anlatılan masallara inanırsın ben gerçeklere aramızdaki fark bu güzellik
Aya benzer yüreğim sksksksk
Jsjsjjsjs tam Yerinde
Gangshitt reis, valla bilim insanları aya gidildi diyor, NASA fotoğraflar, ay taşları falan sundu. Hatta oradaki bayrağın dalgalanması olayı da vakum ortamında nasıl olur diye tartışılmış bir ara. Ama yine de insan şüphe ediyor, değil mi? 😄 Komplo teorileriyle kafa yormak eğlenceli oluyor bazen, kabul edelim.
Ama bence bilim bu kadar iddialı konuşuyorsa, bir bildikleri vardır hacı. "Aya gitmedik" muhabbetindense, "Bizi de götürsünler artık!" kısmını sorgulamak lazım. 👩🚀🚀
Cevap
39Cevap
Bence de gerçek bir kanıt değil şu ana kadar olanların hiçbiri
Gidilmedi o zaman dan bu zamana teknoloji en az 100 kat ilerledi aya gitmek bugünkü teknoloji ile 3 saat bile sürmüyorken ta o zaman dan bu zamana giden yok, gidilebilse şimdi giderlerdi hatta yaşam kolonisi kurarlardi
Gidildi yahu. Uzay teknolojisini 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Alman mühendislerinden daha çok öğrendiler zaten. Bundan sonra da Dünya düz mü yuvarlak mı diye mi tartışacağız..
Ya bilader ne bilgin var ki gidildi diyorsun, giderken sendemi yanlarındaydin? Madem aya gidildi Mars'a niye gidemiyorlar? Nasıl jupitere gitmek imkansizsa Aya gitmekte imkansız. Ne gitmeye insan ömrü yeter ne güçleri yeter, gidemeyeceklerini anladıkları için Gidilmiş gibi gösteriyorlar
Sevgili arkadaşım her yapılan şeyin yanında olmamızın imkanı yok Ama ortada bilgi var Belge var Görüntü var ses kaydı var oturup ay belge seni izlediniz mi. Mars dediğiniz yerin Dünya'dan ne kadar uzak olduğundan haberiniz yok herhalde oraya gidecek kadar yakıt harcayabilirsiniz ama dönmenizin imkanı yok şu anki teknoloji ile. Mars'a gidilebiliyor ya ama dönme imkanınız yok Buyurun Siz gidin gönüllü olun :) az önce de yazdım 2 Dünya Savaşı'ndan sonra Alman bilim adamlarını Amerikalılar ve Ruslar paylaştılar. Bilginiz yoksa biraz Derine inin araştırın 20 yaşındaki çok genç arkadaşım. )
Bir de abi yaşındaki insana birader diye hitap etmemeyi de öğrenin. Ben sizin ilkokul arkadaşınız değilim
Yani soğuk Savaş zamanı rusyanin gözü önünde oldu her şey. Gidilmese rusya bunu bildirdi.. yani gidildi.
Mantık Devre dışı. Bunlara inanmak Akla aykırı
Evet hiç bir zaman gidilmedi. İnanmak akıl işi değil bence
Neden akıl işi olmasın ki
@zamansizlardanbiri Gitmek sanıldığı gibi kolay değil, insan gibi basit bir varlık oraya yaklaşamaz bile Kurgu çekiyorlar prim için. Videoları izle anlarsın, videolar sahte
@Merve_kynn izledim zaten. Sadece izlemedim yer çekimi nedir nasıl aşılır bunlarida araştırdım. Biraz da fizik bilirim. Bence gayet de gidilmiş.
@zamansizlardanbiri yerçekimiyle alakası yok. Aklı basinda her insan olayı kavrar. Ayda rüzgar olmaz, Videolarda esinti var, Bayrak dalgalanıyor. Bu da dünyada çekildiğini gösterir. İkincisi Gidip gelmeye insan gibi basit bir varlığın ömrü bile yetmez
Yer çekimi ile alakası nasıl olmaz. Roketin ne kadar kuvvetle gideceğini nasıl hesaplayacaksin. Biraz fizik öğrenin sonra bi daha düşünün.
@zamansizlardanbiri arkadaşım kafayımi yedin. Sizin gibi cahiller inansın diye Organizasyon yapıyorlar dinle
1- uzaya gitmek 6-7 ay değil 85 sene sürüyor bunu gizliyorlar
2- onun etrafinda Büyük katmanlar var onlari aşmak imkansız
3- şu an teleskopla baksalar herhangi bir uzaylı yok, ama oraya gittiklerinde ani bir tehlikeyle karşılaşmaycaklarının garantisi yok, uzaylılarda Zarar verebilir kim bu riski alsın?
4- mesela Uranüste yaşam var. Bunu nasıl gizliyorlarsa basitce bunlarida gizliyorlar
Bu yazdıklarının kaynağı nedir mesela.
Kaynak akıl. Uranüste yaşam var buna yemin edebilirim ama ne onlar buraya gelebilir ne biz oraya gidebiliriz. Bilinmeyeni biliyor gibi yapıyorlar. Misal aya gidildi diyelim arkadaşım, Mars'a niye gidemiyorlar bir gariplik yok mu? Çünkü Hiç bir gezegene yaklasamazlar bile imkan yok
Dünyada bile 45 dereceden sonra insanlar yanıyor, ayda ki atmosfer ısısını sen düşün. Yükseğe çıktıkça Isı Artar, insan bedeni ile Aya yaklasilmaz bile hepsi masal
Valla bu konuları severim ve tartışmak isterim. Ama kaynak nedir diyince yemin eden biri ile ne tartışabiliriz ki. Hadi iyi geceler
@zamansizlardanbiri cahille tartışmaya girersen kaybedermissin. Bende şu an kaybettim. Ama gerçeklere inanmaktansa duyduklarina inanan birisin. Neyin kafasıni yaşıyorsun
İyi geceler kardeş. Yolun açık olsun.
Uranusu araştır illa Canlıları bulursun.
@zamansizlardanbiri doğru söylüyor aya ha deyince gidilmez, Bunun Planlaması var, ve imkansız nerde Oluyor dersen. Ordaki hava şartları ve oraya gitme yolu. O kadar uzakki 100 yıldan fazla sürüyor 6 ayda gidilecek kadar yakın değil, sadece biz burdan bakınca öyle sanıyoruz
Gidilseydi, tekrar dönülemezdi. Çünkü, herşeyden önce ateşleme için oksijen gerekli, Ay da oksijen yok. Ayın gravitasyonu Dünya nın gravitasyonu nun 6 da 1 i kadardır. Bu şu demek, Ay ın yerçekiminden kurtulup dünya ya iniş yapabilmesi için, dünya da yapılan roket rampasının Ayda da inşa edilmesi gerek. Bunun için yeterli imkan yok.
Aya gidildi, onu bunu geç şimdi abi insanoğlu neden aya gitmeye bu kadar hevesli ki daha okyanusların belli kesimlerini bile keşfetmemiş insanlar niye uzaya çıkmaya bu kadar hevesli
Bence aya gerçekten gidildi ama her zaman bilimsel araştırma amaçlı diye düşünüyorum.
İnanmak için sebep yok, ama inanmamak için binlerce sebeb var, aya Gidilemez
Tabiki ben düşünceye karışmam ama Yolladiklari üst düzey aletler bile 50 dkk sonra Bozuluyor, oranın şartlarını insan kaldıramaz. Gidilemeyeğini bildikleri için Gidilmiş gibi gösteriyorlar. Bence tartışmaya kapalı bir konu. Aya gidiliyorsa mantıken marsada gidilmesi gerekirdi. Yalan olduğunun çok sebebi var. IQ 86 olan ülkeye göre zekaniz yüksek bence bı kaç bilgi ile Bu safsatalardan Kurtulabilirsiniz
Insanlık tarihinin en Kadim sorusuyla karşı karşıyayız gençler
Farkettiysen ben ihtimal bile vermedim kadim bir soru değil. Gayet net, gidildi diyen Cahildir
Herkesten ve her şeyden emin olmak ahmakların ve aptalların işidir. Akıllı insan her şeye şüphe ile bile bakar şüpheye bile şüpheye ile bakar. Şimdi aynaya bak ve kendini sorgula...
Kendini tarif ettin, aya gitmeyi Şehir degistermek mı sanıyorsunuz
Heee andaval heee
Gidilmiş gibi yapıldı.
Bunu anlamak yüksek zeka gerektirmez ama Anlamayan g*rizekalıdır
Aya gidildi diye niye yalan söylensin ki amaç nedir yani? İsteyen inanır isteyen inanmaz önemli olan karşılıklı görüşlere ve düşüncelere saygılı olabilmektir.
Evet gidildi, ben o gördüğünüz fotolardaki astronotum.
Hiçbir şeye güvenemediğimiz bu dönemde aya çıkılması bile yalan olabilir, bilemeyiz
Eldeki verilere göre gitmemiş olmaları potansiyeli var
#Hükümdar
Gidildi, hatta bu sayede Ruslar kurşun kalemi buldular.
Buna inanan varsa neyse, ABD bunu Hollywood da kurguladi apaçık bir gerçek
Gidildi tabi ki. siz şimdi düz dünyaya da inanıyorsunuzdur :D
Millet Kolay sanıyor, ama normalde Gitmeye insan ömrü bile yetmez, prim için yapiyorlar
Ben gidilmediğini düşünüyorum
Gitmeye ne insan ömrü nede güçleri yeter, gidemeyeceklerini anladıkları için Gidilmiş gibi gösteriyorlar
Şahsen gidildiğini dusunmuyorum
Öyle bir seçenek sunmadim, şıkları okuyun🙏
Pardon inanmiyormuşsunuz, yanlış anladım
Ah sorun değil 😄
Gidilmedi set ışıkları var…
Aya taksi seferleri başlayacak bular hala ne tartışıyor. 🤣
Aynen başlar cuhelalar
Okul kitaplarında gidildi giye anlatılıyordu. Aya ilk ayak basan astronotun kim olduğundan da bahsediliyordu.
Hiç sanmıyorum sadece kandırıldık
Elon muskun orada evi yoksa bişey bilmiyorum
Gidilmedi
Gidildiğine inanmamak üstün zeka gerektirmez ama Gidildi diyenler g*erizekalıdır
İnanmıyorum
Ben zaten şıklarda Gidilmesine ihtimal bile vermedim. Buna inanmak Akla aykiri
Gidilmedi
Ayn öyle, gitmek 1-2 ay değil, 120 sene sürüyor gizliyorlar bunu, insan omru bile yetmez.
Gitmeleri imkansız zaten
@Çicekbal sanıldığı gibi Yakın değil. Etrafında katmanlar Var. Gidip gelmeye İnsan ömrü yetmez, O uzay Şenlikleri roketler felan hepsi kurgu. İnsanları inandirarak Kendilerine çekiyorlar. Videolara bak hepsi kurgu
Başka bir seçenek bırakmadın bize 😂😂
Bence tartışmaya kapalı, tartisanlarin zeka seviyesi denk. Bilim ve akıl Basit bir insanın oraya gideceğini kabul etmez, Oraya yollanan aletler bile 50 dkk Sonra bozuluyor insan oranın şartlarına dayanamaz, neyin kafasını yaşıyor bunlar
Evet, gidildi.
Gitme imkanları bile yok
@AzraAksoy123 sendemi yanlarındaydin? Lütfen bilginiz yoksa yorum yapmayın
Bilgim olmasa yorum yapmazdım zaten. Ayrıca tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye birleşicek halkı kandıracak. Azıcık mantıklı hayaller kurun.
86 ıq olan bir ülkeyi niye kandirmasinlar? Üstelik Türkiye ne alaka Nasa gizliyor ve ilgi çekmek için böyle bir organizasyon düzenliyor. Hepsi palavra
1- Madem aya gidildi Mars'a niye gidemiyorlar. Mantıken marsada gitmesi lazım
2- bilim bilmiyorsunuz belliki, dünyanın etrafında katmanlar var onlari aşmak ölmek ve erimek demektir.
3- dünya dışına çıkmak ayrı risk gezegen değiştirmek daha ayrı bir risktir, ve Dahasi Anı bir tehlike ile karşılasmayacaklari ne malum? Kim bu riski alsın?
4- beyni küçük oldukları için basit sanıyorlar, aya çıkmaya ne insan ömrü ne İnsanin gücü yeter. Sanıldığı gibi yakın değil
5- Uzay ve bilime Basit bir insanın yaptığı aletlerle gidebilmek akla aykırıdır.
Siz kafayımi yediniz?
Jupitere gitmek nasıl imkansizsa Aya gitmekte imkansız bu kadar cuhela olmayın.
Mars'a yolladiklari alet bile 50 dkk Sonra bozuluyor insan denen Varlık nasıl orada durabilirsin?
Ay'a gitmek zor evet ama imkansız değil. İnsanlar nasıl aya uydu gönderebiliyorlarsa insan da gönderirler. Bu yanarak ölen insanlar, astronotlar, dünya ya gelip felçli şekilde kalan insanlar yalan değil gerçek. Hepsi belgelerle, yıllarca incelenen taşlarla kanıtlanmış. Sen de kanıtlasana o zaman şu uygulamayı kullandılar, şunu yaptılar diye aç belgeleri sun önümüze biz de sana inanalım. Yani dünyayla, ayla ilgili her türlü bilgiye inanıp da bu bilgilerin aya gidilmeden elde edildiğine inanmak büyük hayal gücü ister gerçekten tebrikler.
Kardeş çok uzatma işine bak istersen
AzraAksoy123 tm ben hayal kuruyorum diyelim, aya gidildigine inanmak Cahilliktir. Hiç mi Zekan çalışmıyor. Bak ben Varliklar ulaşamaz demedim, insanın Gücü ve kapasitesi yetmez diyorum sen Hala bilim ilerledi diyorsun. Aynı seviyede bile değiliz kb
@Karanlığın_kölesi Bilader 3. Şahısa konusmak düşmez, yol al
@AzraAksoy123 aya gidildigine inanmak hayal gücü olmuyor inanmamakmi hayal gücü oluyor😂 Çelişkiye bak, ayda çekildiğine inanılan Videolar Mahalle kadar, koskoca ay Mahalle gibimi olur? masal çok mu dinledin sen küçükken yavrum ahahaha
@Gangshitt_07 canım cahille sohbete girersin kaybedersin ugrasmayalım
@Melikeymisimmm Evet kanıtlanmış şeylere inanmamak hayal gücüdür. O zaman 1. Dünya Savaşı da yalandı. Atatürk yapay zekadan yapıldı. Aslında Dünya yok. Ayrıca küçücük bir kağıtta koca Dünya haritasını görünce inanıp da da telefonda izlediğin uyduların çektiği ayın büyüklüğüne inanmaman senin benden çok daha fazla masal dinlediğini ortaya koyuyor bence.
@AzraAksoy123 neyin kafasıni yaşıyorsun? Kanitlanan bir Konu zaten tartışılmazdı. Gram kanıt yok, o roketlerin aya gitmediğini aklı başında Her insan biliyor. Ve ayrıca Atatürk ile ayı kiyasladin ne denir ki sana. Evet hiç birşeyin garantisi yok, herşeye inanmak zorunda değiliz, her Söylenen doğru olsaydi benim babam Peygamber olurdu. Aynı mantık
@Melikeymisimmm Bence sitedeki erkeklere yanaşmak için şu an insanca fikrini belirtmek yerine benimle kavga etmeye çalışman asıl cahillik. Ama tatlım uyarayım buradaki her erkek senin arkanı pophpohlamaz.
@Melikeymisimmm Peygamberle ayı kıyaslayıp bana gelip burada Atatürk senin gibi cahillerin sözüne göre yok dememe mi ahkam kesiyorsun cidden.
@AzraAksoy123 kaç kisiyle yattin kim bilir. Kanıtı olmayan ve imkanı olmayan birşeyi savunan birisin. Sadece gülüp geçilecek birisin
@AzraAksoy123 aya bırak çıkılmayi yörüngesine bile yaklasamazlar senin gibi s*laklar inansın diye Organizasyondan ibaret jsjsjs
@melikeymisimmm arkadaşın zeka yaşı 6 olduğu için dünyayı kafasından ibaret sanıyor
@Melikeymisimmm Daha hiç sevgilisi bile olmayan bir kıza bu iftirayı atacak kadar da düştünüz ya. Sıkışınca kendi namusunu korumak için başkasına iftira atan biri cahil değil de kim. Yazıklar olsun cidden sizin gibi inkarcılar yüzünden dünya bu halde zaten.
@AzraAksoy123 sevgilinin olmadığı namuslu olduğun anlamina gelmez
Gangshitt_07 Sadece kendi kafanızda kurduğunuz şeylere inanıp kanıtlara inanmayan sizsiniz dünyayı kafasından ibaret sanan benim. Bence benim zeka yaşımdan önce seninkine baktıralım.
Gangshitt_07 Ama kimseyle yatmadığım namuslu olduğum anlamına gelir. Ayrıca önce git profil fotona bak sonra bana namustan bahset.
@AzraAksoy123 kardeş inanmak zorundamiyiz? Kötü bir söylem demedim, Kanıt diyorsun ufak bı kanıt bile yok, kandırıyorlar diyorum
@Melikeymisimmm Ben sana inanmak zorundasın demedim. İnanmıyorum desen saygım sonsuzdu. Ama konuyu namusuma kadar getiren sensin. Tabii ki inanmayabilirsin. Ama ben inanıyorum diye başından beri bu kadar hakaret eden sensin.
@Melikeymisimmm sana resmen f*hise damgası vurdu simdide haklı rolü yapıyor,
Gangshitt_07 Ona erkeklerle yattığını söyleyen ben değildim oydu. Düzgün oku mesajları istersen.
@AzraAksoy123 nasıl bakarsan öyle görürsun kalbinle Bak. Senin Namusun beni bağlamaz. Ay konusuna gelince İnsan kapasiteli bir varliktir dünyanın dışını çıkmak Kıyafet ve önlemlerlede olsa mümkün değildir, evet alet gönderdikleri doğru ama Bir insanın oraya gitmesi zor ve Fazlasiyla riskli bir iş. Kimse bu riski almaz
@AzraAksoy123 ilk sen namus konusunu açtın ben değil
@Gangshitt_07 bsvr canım, kimin ne olduğunu herkes biliyor
Gangshitt_07 İnanmıyor olabilirsin, belki de haklısın. Saygı duyarım. Ama ben inanıyorum ve hatta geri Dünya ya dönerken uzay roketinin içinde olmadığı için yanan birçok insanın ses kaydı var. Evet, insanlar hiçbir araç olmadan zaten Dünya dışına çıkamazlar. Senin de yazdığın gibi alet gönderebiliyorlarsa insanları da o aletlerin içinde gönderiyorlar zaten. Bu yüzden inanıyorum. Bu kadar abartmaya da gerek yoktu bence. Neyse neye inanmak istiyorsanız ona inanın. Bu arada evet benim namusum kimseyi ilgilendirmez.
@Melikeymisimmm Ben erkeklerle yatıyorsun demedim sana. Ayrıca herkesle canımlı cicimli konuşursan herkes öyle düşünür. Ayrıca bir kadın olarak sitede normal bir insan gibi görüşünü belirten bir kadına tanımadığın bir erkeği "kadın" olarak hakaret içerikli bir şekilde savunman dışarıdan tam olarak böyle görünüyor.
@AzraAksoy123 ne gercek bilmem ama cahil oldugun bir gerçek, hayat sana elbet bir gün bunu kabul ettirecek
Lan kızın namusuna niye laf söylüyonuz or***** ço*****
Bana bak kardeşim benim ashabımı bozma kendi ppne bakmadan da millettin namusuna laf söylemeye kalkma herkeside annen gibi görüp namusuna laf söyleme sq şimdi birdaha yazma kıza
@Melikeymisimmm sürt*k adama yaranmak için söylediklerine bak bir hemcinsine hakaret ederek karşı cinsi etkileyemezsin
@Karanliğın_Kölesi kafadan rahatsizsan söyleyebilirsin. Kızın dili yokmu burada Avukatlık yapıyorsun? kendini fazla zeki sanma
Gangshitt_07 Eğer cahillik senin inanmadığın şeylere inanmaksa olur ben varım👍
Rahatsızım kardeşim var mı bir diyeceğin ayrıca kız özel biri benim için tabiki savunucam
@AzraAksoy123 benim inanipta senin inanmadigin çok kavram var güzellik, olay İnanmak mı sence? Neye inandığın önemli
Gangshitt_07 Kafadan rahatsız olan seni savunan kız galiba. Tanımadığı bir adamı bu kadar savunduğuna göre. Ayrıca o beni arkadaşım olarak savunuyor gözüme girmeye çalışan biri olarak değil. Aradaki farka dikkat et derim.
@AzraAksoy123 Kişiyi tanıyorum kimseye yaranmaya çalışmıyorum, kafanda kurduğun şeylere inanmadan önce sor
@Karanligin_kölesi seni muhatap alan kim, düzgün konuş
@Melikeymisimmm düzgün mü konuşayım😂 peki azra dan özür dilersen belkiiii
@Karanligin_Kölesi Bacın Kimin ellerinde de sen kıza surtuk falan diyorsun arkadasim. Rahatsız olduysan yazma benim sorumda ne işin var
@AzraAksoy123 seni savunanin kişinin niyeti bozuk, arkadaş felan bırak bu ayakları
İstediğim yere yazarım birader hayırdır soru senin heralde site de senin böyle dediğine göre ayrıca bacım falan yok olsa da kimsenin elinde olamaz sen kendi ailene sahip çık önce başkasına laf atacağına
@AzraAksoy123 Nasıl bakarsan öyle görürsun kalbinle Bak
@Karanlığın_kölesi ap*talliginda bı sınırı var, bence sen boş yapma. Muhatapin bizmiyiz
@AzraAksoy123 gözünle görmediğin Bir Konuyu Savunan sensin, Laf atanda sensin, aglayanda sensin, bu nasıl iş
@Melikeymisimmm Kişiyi tanıyor olabilirsin ama körükörüne saygısızca hemcinsin birine basit bir konu için hakaret ediyorsan kusura bakma ama bu birilerine yaranma çabandan başka hiçbir şeyle açıklanamaz.
Haddinde bir sınırı var bence aşma haa aştığın takdirde evet muhatap ı'm sizsiniz
@Karanlığın_kölesi Özür mü sjjsjsjs Niye özür diliyim
Gangshitt_07 Saatlerdir aklınızı kullanın diyorsun şimdi de kalbini kullan diyorsun. Ne olacak kalbimle bakınca, ne görücem? Arkadaşım işte. Nasıl melike senin arkadaşınsa.
@AzraAksoy123 Sen benim ne oldugumu bilemezsin tanımıyorsun bile
@Melikeymisimmm dediklerin için diliyeceksin hanımefendi
@Melikeymisimmm Sen de beni tanımıyorsun ama erkeklerle yattığımı iddia edecek kadar kendine güveniyorsun herhalde. Halbuki birilerine yaranma uğruna hemcinsini aşağılayan sendin dimiii🤔
@AzraAksoy123 neyi tartışıyosun? Kızı namustan vurdun, Sonra Sana söyleyince cildirdin, saygı göstermedigin kişiden saygı bekleyemezsin, herkesi kendin gibi f*hise saniyorsun. Misal kız Bana yürüyor diyelim seni ne Alakadar ediyor sanane. Ve ay hakkında en ufak bilgin bile yok hala cikildi diyorsun. Eğer Gerçek olsa ilk ben savunurdum bu olayı
@AzraAksoy123 birilerine yaranmak için değil senin a*tal tezlerini çürütmek için Asagiladi
@AzraAksoy123 senin aklın pis çalışıyor demekki, çok yoruldum zorlama artık haksizsin
Gangshitt_07 Pardon da sen kimsin. Vahiy mi iniyor sana neyin doğru neyin yanlış oldu? Ayrıca kızı namustan falan vurmadım. Biri birinin gözüne girmeye çalışınca namussuz olmuyor. Git önce namus neye bağlı onu araştır sonra seviyenin yetmediği konularda yorum yapma.
@AzraAksoy123 küçük beyinli arkadaşım, Gözle görülmeyen bir seyin ispatı yoktur, madem kezbansin kezbanligini bileceksin
Ateist misin sen
Gangshitt_07 Evet o kadar ahlaksızsınız ki insanların tezlerini saygı çerçevesinde çürütmeyi bile bilmiyorsunuz. Tek bildiğiniz hakaret etmek. Bir şeyleri bildiğini düşünmek o şeyi bildiğin anlamına gelmez. Sana kanıtla dediğim zaman ben inanmıyorumdan başka bir şey demiyorsun. Benim önüne koyduğum kanıtları yalanlıyorsun. Sonra da gelmiş insanlara cahil diyorsun. Önce kendine bak. Bu kadar zekiysen çık kanıtla da tüm dünya görsün o zaman gerçeği. Burada boş boş laflarla olmuyor o dediğin.
@Melikeymisimmm Senin aklın benim erkeklerle yattığımı söylerken çok mu temiz çalışıyordu?
@AzraAksoy123 olgun olsaydin Böyle davranmazdin. Kaç tane sebep yazdım, ve o sebepler açıkça İnkar ediyor seni
@AzraAksoy123 mesela Aya ayak basıldığına Dair görüntülerde bayrak Dalgalanıyor, uzayda yerçekimi olmadığı için bayrağın dalgalanmaması lazımdı, demekki dünyada cekilmiş
Kardeşim kız sizeee diyorkii saygı çerçevesi içinde tezimi çürütmüyorsunuz diyor sen hal demişsin ki yok sebep yazdım yok inkar ediyosun
Gangshitt_07 Sen de zekanı gözünle göremiyorsun o zaman gerizek*lısın.
Hahahahaha mükemmeldii
@Karanliğin_kölesi banane ben tez çürütmeye çalışmıyorum, bı kere tezi Akıl çürütür ben curutmem
@AzraAksoy123 bana yazabilir misin bı dkk
Sende akıl yok mu birader😂
@Gangshitt_07 bu iki arkadaş Bilgisizlikten kafayı sıyırmışlar Bosverelim sunlari
@AzraAksoy123 çok boş yapıyorsun
@Melikeymisimmm bencede ya gidin özelde konunuzu konuşun bizi daha fazla rahatsız etmeyin
@Melikeymisimmm heralde senden geçti
@AzraAksoy123 zeka beyinseldir Ben fiziki bahsediyorum. Sen önce Hayat kanunlarını öğren öyle gel güzelim
@Karanlığın_kölesi ilkokul laflarını Bırak😂 adabı edepsiz'den öğrenirsin
Bak kardeşim düzgün konuşşşşş
@Melikeymisimmm bu Azra denen kız seni kıskanıyor Farkettin mi. Komik
Senden mi öğrencem lan adabı ilkokulmuş o ilkokul çocukları bile senden daha çok edeplilerdir kime nasıl davranacak larını bilirler
@AzraAksoy123 farketmemek elde mi
@karanligin_kölesi: artık susacak mısın Kendini zeki sanan kardeşim. Sanane benim arkadaşımdan
@Melikeymisimmm ÖYLEYSEDE SANANE AZRADAN OE
Gangshitt_07 Neden seni savunuyor diye mi kıskanayım? Komik😂
Bana neden istek atıyorsunuz? Buraya yazmaya gücünüz yetmedi mi?
@AzraAksoy123 ben senin düşüncelerine karışamam. Ama beni anlamadın ki. Bişey söyleyecem kabul eder misin isteği
İsteme Genco kendi işine bak
Olm sen kız hastası mısın la
@Karanlığın_kölesi olgunlaş öyle yaz bilader.
Yok yav çocuk olmak daha iyi hayatı yaşıyorsun mesela sana laf atmak çok eğlenceli
Belli ki gidilmedi ki gündeme geldi
Çok şey gizliyorlar, daha bizim millet aa diyor
Roketler niye var ozaman
Kurgu
Bir büyük ap*tal topluluk inansın diye Çekilmiş Bir organizasyondan ibaret, roketin aya gittiğini nerden biliyosun? Üstelik Gitmek 1 kaç gün değil 70-80 sene sürüyor, uzaya gitmek Yurt dışına seyahate gitmeye benzemez
Gezegenleri nerden biliyorlar ozaman
Teleskop sayesinde görüyorlar. Mesela Uranüste yaşam var ama Ne onlar buraya gelebilir ne biz oraya gidebiliriz.
Misal Burdan ayı inceliyorlar ve Güvenli diyorlar ama oraya gidilince Ani bir tehlike ile karşılasmayacaklari ne malum? Kim bu riski alsın?
Dediğinde mantık yok be canım okadar uzak diyosun ama teleskop la görünür diyosun kendinle çelişme
Bence sen alay ediyorsun, görmek ayrı oraya gitmek ayrı kafayımi yediniz?
burada bile insanlar 45 dereceden sonra Dayanamıyorlar ayın atmosfer ısısını sen düşün, yukarı çıktıkça Isı artar.
Misal aya çıkıldı diyelim arkadaşım, Mars'a neden ayak basamiyorlar çünkü Yalan. Nasıl jupitere gitmek şu an imkansizsa Aya gitmekte imkansız.
Teleskopla ne kadar uzak görünebilir ki
@Gangshitt_07 Uranüs konusunda tamamen inanıyorum Var bence tatlım.
canım Derecesi özel yapılmış teleskoplar var onlarla gezegenin içini değil ama etrafını gösteriyor yani Varlığını gösteriyor. Ama burdan gezegenin içini gösterecek bir teleskop yok icat edilmedi
@melikeymisimmm Laf anlamıyor çoğu Bebiş
@Gangshitt_07 Ayn anlamıyorlar. O değilde az önce internete de baktım onlar bile inkar etmiyor Uranüsteki yaşamı? Jsjsjs
@Melikeymisimmm evrende yanlız olduğunu düşünmekten iyi, inkar etmek s*lakliktir zaten. Çocuk olsa anlar
bence hayır gidilmedi
Hollywood aldatmacası
Hayır gidilmedi
Yüzyılın yalanı
Gidildiğine inanmıyorum
Geçen pikniğe gittik arkadaşlarla.
inanmam için benim gidip görmem lazım
Boşkoy ya gittiysede bizene
Bence gidilir ya adamlar aydan çıkmıyor
Bilgilisin, ve katılıyorum sana. Kurgu cekiyorlar
@gizzzzzzzz1 Soruyu soran çocuk
Gidildi ama uzun ve genis konu
Gidilmedi. Ve hiç bir kanıt yok
Peki
Bilim bilmiyorsunuz demekki, Dünyanın etrafında katmanlar var dışına çıkılamıyor, gezegenden çıkmak ayri bir risk baska gezegene Geçiş yapmak ayrı bir risk. Kimse bu riski alamaz
Pekiiii diyorum tartışma girecek halim de değilim zaten. ve bilim bilmediğim nerden çıkıyorsunuz yanımda misin ya da hayatımda biri misin sen hayırdır kardeş bu çağrışım yapıyorsun. Ve dedim ki yorumda gidildi ama uzun ve geniş konu yani her türlü olaya ucu açık bir konu yani siz bunu anlamadiniz
Ben gidildi diye bir secenek koymadım, sen geniş konu diyorsun. Gayet net, eğer gidilseydi mantıken marsada gidilmesi gerekirdi. Beyniniz küçük olduğu için bunlarida basit düşünüyorsunuz. Mars'a Yolladiklari üst düzey alet bile 50 dkk sonra bozuluyor insan nasıl ayak bassın? Orayı istanbulmu saniyorsunuz? Bu kadar cühela olmayın lutfen
Senin bakış açını anlıyorum aslında insanın, uzaya gerçekten gidilip gidilmediğini sorgulaması gayet doğal. Çünkü ortada hem inanılmaz iddialar var hem de insan mantığıyla düşündüğünde “Bu nasıl mümkün olabilir?” diye sormak çok normal.
Öncelikle, Mars’a henüz insan gitmedi, sadece robotik araçlar gönderildi. Yani senin dediğin gibi “Mars’a insan ayak bassaydı” zaten mantıken mümkün olmazdı şu anda. Çünkü oraya gitmek, Ay’a gitmekten kat kat zor. O yüzden NASA ve diğer uzay ajansları, önce robotik keşiflerle çalışıyor. Mars’a gönderilen “aletlerin” kısa sürede bozuluyor gibi görünmesi de aslında oradaki koşulların aşırı sert olmasından kaynaklanıyor
. ve kimse beni küçümseyemez ya da “cühela” diyemez böyle bir hakkı asla yok ilk önce üslûp dikkat etin ondan sonra tartışma devam edebiliriz. her zaman saygı duymak zorundayız ben size saygıizlik yapmadım ama siz yapıyorsunuz maalesef işte nasıl bir insan olduğu ortaya çıkar.
Arkadaşım saygısızlık ayrı gerçekler ayrı. Benim demek istediğimi anlamadın, aletlerin bozulmasını zaten şartların zorluğun bahsettim. Cani olmayan bir Alet bile 1 saat dayanamazken insan nasıl oraya ulaşsın kimse bu riski almaz kafayımi yediniz?
Ben diyorum ki Tartışmaya kapalı net bir konu bu. Her Söylenen doğru değil, yani inanmak zorunda değiliz. İnsan gibi basit bir varlığin oraya gitmesi akla aykırıdır. burada bile 45 dereceden sonra yanan insanlar var yapmayın
NASA, SpaceX, Çin uzay ajansı gibi kurumlar zaten bu yüzden yıllardır Mars’a insan göndermeye çalışmıyor önce yüzlerce robotik görev yapıyorlar. Çünkü insan gönderildiğinde o riskin telafisi yok. Şu anda planlanan şey, önce Ay’da kalıcı üs kurup orada uzun süreli yaşamı test etmek, sonra Mars’a gitmek. Yani kimse “hemen gidelim” demiyor.
Haklısın, saygısızlıkla gerçeği birbirine karıştırmamak gerekir. Kimsenin kimseye “küçük beyinli” ya da “cühela” demesi doğru değil. Fikir ayrılığı olur ama üslup bozulunca konuşmanın değeri kalmaz.
Benim söylediklerimi carptirirsan üslup gayet güzel bozulur. Bunları düzenleyen zaten NASA, bak gerçekten aya gidilse marsada gidilebilirdi. İnsan gibi basit varlığın kapasitesi yetmez diyorum bunu ben değil bilim soyluyor niye anlamiyorsun
Varlık ulaşamaz demiyorum, insan denen Varlık Oraya yaklaşamaz bile diyorum. Gayet net
Senin söylediğin “insan kapasitesi yetmez” kısmı ise aslında tamamen doğru şu anda insan bedeninin dayanıklılığı, radyasyon toleransı, uzun süreli izolasyon gibi konularda yetersiz. Bu yüzden zaten robotlar gidiyor, insanlar değil.
tartışma saygıyla olmalı, fikirler karşılıklı anlatılırken kimseye hakaret edilmemeli. Çünkü bilgi, hakaretle değil, diyalogla ilerler. Sen düşünceni açık ve net şekilde söylüyorsun, bu gayet güzel bir şey. Ve bende aynı şekil. Bana o kullandığın ifadeler gerçekten saygısızca. Bir tartışmada kimse kimseye “küçük beyinli” ya da “cühela” dememeli.
tamam kb kaba davrandim, ama ay konusunda aklı basinda olan insanlar için tartışmaya bile kapalı, eğer istersen Dm de anlatabilirim tam olmadi
Bence hayır
Hepsi düzmece
Gidilmedi ama ben gideceğim
O sadece filmlerde olur
Kim uyduruyor bunları
gidildi
Sendemi yanlarındaydin? Lütfen bilginiz yoksa yorum yapmayın
Kanıtlamak mı😂 cühelalıkta sınır tanımıyorsun. Gidildiyse kanıt göster. Aya Gönderilen üst düzey aletler bile 50 dkk sonra bozuluyor, insan oranın şartlarını kaldıramaz. Bilgin yoksa yorum yapma bucuruk
Yazma arkadaşım sen masallara inanmaya devam et
Bilgi diyorum bilgi. Orayı Sahil güvenlikmi sanıyorsun? burada bile 45 dereceden sonra yanan insanlar var düşün. Gidilemeyeğini anladıkları için Gidilmiş gibi gösteriyorlar olay bu
@Asya_2275 siklarda gidildi diye bir seçenek koymamış zaten, niye zirliyorsun sen yavrum
Evet, gidildi
Öyle bir seçenek sunmadim
Gidildi
Öyle bir seçenek yok, Şıklari okuyun
Hepsi palavra
Adama diyorum ki madem aya gittiler Mars'a niye gidemiyorlar? Aya gidenin mantıken marsada gitmesi lazım. burada bile 45 dereceden sonra yanıyorlar, oranın Yüzeysel ısı dengesini Onlar düşünsün
Bilgisi olmayan cühelalar öyle diyor. Eğer ben gidilmedi diyorsam 10 tane bilgi sayarım. Bi kere buna inanmak Akli bi sorun getirir, oraya gitmişlermiş, Ani bir tehlikeyle ya da uzay canlilariyla karşılmayacaklari ne malum? Hangi S*lak bu riski alsın. İlgi ve prim için Kurgu çekiyorlar
IQ 86 olan bir ülkeden ne bekliyoruz ki zaten? Jupitere gitmek nasıl imkansizsa Aya gitmekte imkansız. Gidemeyeceklerini anladıkları için Gidilmiş gibi gösteriyorlar. Ayin ayak basıldığına Dair görüntüler bile dünyada kurulmuş, koskoca ay Mahalle kadar mı olur. Dikkat ettin mi ona
Bırak s*laklar masallara inansın biz gerçeklerle uğraşalım. Gitmeye ne insan gücü yeter ne Ömrü yeter, dünyanın etrafında katmanlar var orayı geçme imkanları yok Yanarak parcalanirlar.
Ve dahası şu an Uranuste Yaşam var ama ne onlar Buraya gelebilir ne de biz oraya gidebiliriz. Aradaki mesafe bir karincanin Türkiye'den Avrupa'ya gitmesi kadar uzak. Bunların aklı küçük olduğu için Herşeyi basit sanıyorlar 😂
Gidildi
Kanıt
Aya gidildigine inanan Cahildir. Tartışmaya Kapalı
@hilalimsinn soruyu soran kişi canım
Gidildi
Nedense somut delil yok ben inanmıyorum
Gidilmiş Evet
Hiç düşünmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?