Ben ABD dahil hiç bir ülkenin 1969’da Ay’a gidecek teknolojiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Neil Armstrong’un Ay’a 8 gün içinde gidip geldiğine hiç inanmıyorum 🤣 ABD o zamanlar sırf süper güç olduğunu tüm dünya görsün diye böyle bir yalan uydurdu bence. Bilirsiniz, 1969’da Ay’a 🌑 çıkan bir ülkenin süper güç olduğunu kabul etmeme ihtimali yoktur. Ayrıca ABD’nin o zamanlar rakibi vardı Sovyetler falan. Böylelikle gerçek güçlünün kim olduğunu herkese kanıtlayacaktı. Ayrıca 1969’da Ay’a 8 günde çıkılıp inilebiliyorsa, 2023 yılında 30 saniyede falan Ay’a gidip gelebilmemiz gerekirdi bence. Bilemiyorum, bazı ABD’liler bile 1969’da Ay’a çıkıldığına inanmıyor. Çünkü mantıken bu saçmalık.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
"Ayrıca 1969’da Ay’a 8 günde çıkılıp inilebiliyorsa, 2023 yılında 30 saniyede falan Ay’a gidip gelebilmemiz gerekirdi bence." Ne alaka diye merak etmedim değil yani? Hayatımda gördüğüm ennnn düz mantık cümle bu olabilir 😅
Evet düz mantık, mantıken düşünüyorum. 2023 yılındaki uzay mekikleri, 2023 yılındaki teknolojinin 1969’a göre çoooook daha gelişmiş olduğu aşikar. Şunu diyorum, 1969’da bile teknoloji günümüzdeki kadar gelişmemişken 8 günde Ay’a çıkılıp inilebiliyorsa günümüzde nasıl hala Ay’a çıkmak bu kadar zor? Halbuki çok daha kolaylaşmış olması gerekirdi çünkü teknoloji gelişti.
Yıl 2023 ve hala bu zihniyet. Eminim Ay'a gidildiğine inanmıyorsundur ama hadislerde geçen Ay'ın ortadan ikiye ayrıldığına inanıyorsundur. 🤣
kimse sizin inanç özgürlüğünüze dil uzatıyor mu?
Ben herşeyi sorgularım hiçbir şeye sorgusuz sualsiz inanmam. Sende eminim Müslümanları “dine sorgusuz sualsiz inanıyorlar” diye yargılıyorsundur ama kendin de sorgusuz sualsiz bilim adı altında kim ne dese ona inanıyorsundur.
@Xanthi_ İnanç özgürlüğünüze laf etmiyorum ki. İnanmakta tabii ki özgürsünüz, -ki ben de bir Müslümanım ama bilimsel olarak imkansız olan bir şeyin sırf hadis kaynaklarında geçiyor diye de inanmam.
@soran bilim sorgulanan bir şeydir ve net bir sonucu olmadıkça da bilim değildir, teoridir ve bu teoride bilimsel verilere dayanırsa bilimsel teoridir. Ay'a gidildiğinin bilimsel kanıtları eğer ki dediğin gibi sorgulayan biri isen sorgulayan birini doyuracak niteliktedir ve hatta neden sorguladığını utandıracak cinstendir. Yazdıkların, hem soruda hem de diğer arkadaşlara cevap olarak yazdıkların maalesef Facebook ve saçma sapan Youtube videoları düzeyinde. Senin adına üzülerek söylüyorum ki ne uzay teknolojisi adına, ne uzay bilimi adına ne de fizik adına maalesef hiçbir şey bilmiyorsun. Bilmemek ayıp değil ama bilmeden biliyormuş gibi konuşmak ayıp. Hele ki Ay'a 8 günde gidiliyorsa şimdi 30 saniyede gidebilmemiz lazım demen inan ki içler acısı bir durum. Ne uzaydaki yörünge hızını, ne insan biyolojisini ne de boşlukta oluşacak ve oluşması gereken olan itme çekme kuvvetlerini biliyorsun. Bunları detaylıca yazıyorum ki araştırıp öğren diye.
Boş konuşuyorsun. Sanki bilim adamıymış gibi konuşmayı kes. Bazen basit düşünmen gerekir. Örneğin Newton çok basit bir soru sordu “elma neden yukarı değil yere düştü?” Ve sonunda yerçekimini buldu. Sende benim sorumu basit buluyorsun, çünkü şu an basit düşünüyorum. Belki bazen birsürü şeyle kafa bulandırmadan basit düşünmek gerekir.
Sana bu söylediklerimin bilim adamı konuşması seviyesinde gelmesi senin bu konu üzerinde ne derece bilgi eksiğin olduğunu gösterir.
Newton "yerçekimi" kanunu için bu sözü söylediğinde yerçekimi adına bir şey bilinmiyordu ve ispatlanmış bir şey değildi ve bunun için olmayan bir şey üzerinden basit düşünerek bu sonuca varabildi ama senin söylemlerin bilinen ve Newton'ın bulduğu sonucun üstüne kat kat eklenmiş sonuçların çıkarımı olduğu için bu seviyede basit düşünerek "Ay'a gidilmedi" diyemezsin, der isen bu dediklerinde olduğu gibi maalesef yanlışlar içinde yüzüyor olursun. Ay'a gidilmedi diyecek isen 8 günde gidildi vs. gibi saçmalıklar ile diye değil, misal atmosferi insan hiçbir şekilde geçemez gibi ya da Dünya harici insan uzayda bir karaya ayak basamaz gibi ya da atmosfer dışında makineler yardımı ile de olsa insanlar oksijen alamaz gibi Newton tarzında basit bir şekilde düşünüp arkasını da yine Newton gibi bilimsel veriler ile doldurman lazım. Yani sen o zaman 8 günde gidildi diyor isen şimdi de 30 saniyede gidilmesi lazım diyorsan hem benim sana yazdıklarımı çürütebilmen lazım hem de kendi tezini bilimsel sonuçlarla verebilmen lazım.
Yani anlayacağın basit soru sorduktan sonra arkasını bilimsel veriler doldurabilmen lazım. Yıl 2023 olmuş 30 saniyede gideriz demekle olmuyor.
Diyecek çok şey varda neyse üşeniyorum yazmaya ve tartışmaya. Ama şunu merak ediyorum sen neden hiç sorgulamıyorsun? Bilim ne dese sorgulamadan inanıyorsun. Şöyle düşün, her devrin kendine göre bilimi vardır. Yani örneğin, 1023 yılındaki bilim, dünyanın düz olduğunu söylüyordu. 1023 yılındaki insanlar dünyanın düz olduğuna inanıyordu kesin bir şekilde. O zamandan beri insanlar hiç sorgulamasaydı ve o zamandaki bilim ne diyorsa hala ona inanıyor olsalardı, yani bilimi sorgulamamış olsalardı sence şu an dünya yuvarlak der miydin?
Eleştirdiğin konularda bilgi sahibi olmadan konuştuğun kadar da maalesef ön yargılısın da. Ben herhangi bir şekilde sorgulamadım demedim ya da yazdıklarımdan sorgulamadığımı çıkartacak bir şey de yazmadım. Sorgulamayan biri olsam hadis ile ilgili örnek vermezdim. Ateist isem de sorgulamışım demektir, değil isem de hadisleri sorgulayan bir Müslümanımdır. Din üzerine sorgu yapan biri merak etme her şeyi sorgular ve sana bilim sorgulanabilinen bir şey de dedim yukarıda zaten; çünkü sorgulamak bilimin kendisidir ama bilimsel bir sonuç sorgulanmaz. Su 100 derecede kaynıyorsa ne kadar sorgularsak sorgulayalım suyun kaynaması hiçbir zaman 100'den aşağı ya da yukarı olmaz. Bilimsel sonuç sorgulanmaz, bilimsel teoriler sorgulanır. Dediğin mantık bilimin sorgulanması değil o günkü bilimin yeterliliğidir. Bu zamana kadar dünya düz diye bilim hiçbir zaman sonuç vermedi ki dediğin gibi olsun ve bilim dünya düz demiş olsun.
Şöyle düşün diyorsun ama maalesef dediğin gibi düşünemiyorum. Dünya'nın düz olduğu iddiası ile 1023 yılının bir alakası yoktur. İlk olarak MÖ 500 yılında Pisagor zaten Dünya'nın "yuvarlak" olduğunu söylemiştir. 1512 yılına kadar Dünya'nın "yuvarlak" olduğu birçok kişi tarafından söylenmiş, Macellan da artık 1512 yılında bunu ispatlamıştır ama hala gel gör ki Dünya düzdür diyen birçok topluluk vardır. Örnekte verdiğin hata bu, bir yere kadar yuvarlak deniliyor ama 1512 yılında ispatlanıyor, yani bilimsel sonuç oluyor. Sen bilimsel sonuçlar ile teorileri karıştırıyorsun.
Demem o ki hadi senin verdiğin tarih olsun, 1023 yılındaki bilim ile bugünkü bilimi bir tutamazsın ve örneklendirme yapamazsın. 1023 yılından bu yana kaç tane çağ değişti ve ne buluşlar oldu. O zamanki bakış açısı ile şimdiki bakış açısı farklı olmalı. Ve şunun hala farkına varamıyorsun yalnız, MÖ 500 yılında olan Dünya yuvarlak söyleminden tut da 1512 yılında Macellan'ın ispatına olana kadar tüm yuvarlak söylemleri bilimsel bir sonuç değil, bilimsel teoridir.
Diyeceğin daha fazla olmasın arkadaşım, istersen özelden yaz daha güzel devam edebiliriz çünkü yazdıklarımı okumamış gibi cevaplar veriyorsun ve kavramlar ile terimleri birbirine karıştırıyorsun.
Evet onu kabul ediyorum günümüzde bilimsel olarak dünyanın uzay boşluğunda bir yuvarlak olduğu kanıtlandı fotoğrafları bile çekildi. Ben sadece yalan söyleyebileceklerini düşünüyorum. Sonuçta bunları söyleyenler de yalan söyleyebilen varlıklar yani insanlar. Aslında sadece mantığımı kullanıyorum. Bana göre 1969’da Ay’a gidebilmek imkansıza yakın. O kadar. Ve sözlerimin arkasındayım.
Arkadaşım bu sözlerini söylerken net bir şeyler söyleyebilmen lazım. Uzaya çıkış teknolojisini anlatabiliyorken 1969 yılında olan bu teknoloji ile de kıyaslabiliyor olman lazım ama biraz araştırırsan da bunların cevaplarını görebilirsin. Bak sorundakilere tek tek cevap vereyim. Adamlar Mars üzerinden evrene mesaj göndermeyi çalışıyorlar, geçenlerde de mesaj gönderdiler cevap beklentisi 2030 yılında bizim insanımız hala Ay'a gidilmedi diyor, cidden çok üzülüyorum hala böyle saçma sapan komplolara inananları görmeyi.
1- Değil 1969, daha öncesinde Ay'a gidilecek teknolji mevcuttu, sadece canlı gönderimin testleri bu süreyi 1969'a kadar bekletti.
2- Nasa'nın sitesinde hem kilometre olarak hem de mil olarak Dünya ile Ay arasındaki mesafe mevcut, Apollo 11 yörüngesi de mevcut, hani yörünge diyorum, yılın bir zamanı gidersin Ay yolcuğu 20 gün sürer, bir zamanı gidersin gün bile sürer. Harekte halindeyiz ya.
3- Yalan diyebilmen için ispat etmen lazım ama merak etme ABD bu kadar ülke ile arası kötü iken başta Rusya (Sovyet) ve Çin ile kötü iken bunlar yalan olduğunu ispatlardı ama yalan denemeyecek kadar kanıtlar mevcut. Hani tutup da Ay'dan taş getirmişler mesela, Dünya üzerinde bilinmeyen bir madde, hadi bunu da geçtim Uydu fotoğraflarında bile Ay'ın yüzeyinde bırakılan ayak izleri, Unar Reconnaissance Orbiter - LRO'un tekerlek izleri hem uydu hem de teleskop ile görülebiliyorken hala yalan diyebilmek de çok acınası.
4- ABD zaten süper güç olduğunu ispatlamıştır.
5- Gün mesafe, hız için dediklerine zaten cevap verdim. Çok zayıf ve saçma olgular. İçeriklerini bilsen inan bu yazdıklarını silmek istersin.
Offf niye bu kadar uzun yazıyorsun? Tekrar söylüyorum insanlar yalan söyleyebilen varlıklardır, insanların ağzını kapatmak çok kolay. İnsan aciz bir varlık. Yüklü miktarda parayla ağzını kapatabilirsin, ya da tehdit ederek ağzını kapatabilirsin. ya da anlaşma yaparak. İnsanların ağzını kapatmak için çok yol var. Sen kendin de hep diyorsun ki “getirmişler, yapmışlar” falan. Yani o insanların söylediklerine inanıyorsun. Bense inanmıyorum. Ben o taşı görmedim, Dünyayı uzaydan görmedim. Kesin diyemem. Sadece mantığımı kullanıyorum. Bana göre 1969’da ABD’nin Ay’a 🌑 çıkması, hatta Ay’a ABD bayrağını 🇺🇸 dikmeleri, hatta o bayrağın dalgalanması gülünç derecede saçma şeyler.
Arkadaşım sana bilimsel sonuç söylüyorum sen yalan diyorsun 🤣 Git bir uzay gözlem evine bak teleskoptan daha ne diyeyim. Hayatımda gördüğüm en boş kişilerden birisin.
Gitti bence bu Sovyetler bile kabul etti gittiklerini KGB istese bunun bir yalan olduğunu rahatlıkla ortaya koyardı.
Arkada neler döndüğünü bilmiyoruz. Yüklü miktarda parayla bile anlaşmış olabilirler ABD ve KGB. Bilmiyorum, bana 1969’da 8 günde Ay’a gidip gelme fikri çok saçma geliyor. O zaman 2023 yılındayız, hala neden Ay’a gidemiyoruz sen ya da ben? ya da dünyadaki çoğu insan?
Uzay teknolojisi çok kolay ilerleyen bir teknoloji değil. Yakında NASA Artemis projesi ile tekrar gidecek. Ay'a gitmeyi zorlaştıran teknolojiden çok maliyet.
ABD'nin KGB'ye para teklif etmesi mantıksız Sovyetler Birliğinde dolarla bir şey yapamazsın komünist sistem işliyor.
İşte kendin diyorsun, Ay’a gitmek çok maliyetli 2023 yılında bile kolay kolay gidilemiyor. Ama 1969’da nasıl 8 günde gidilip gelindi? Bu bana mantıksız geliyor. Buna inanan insan kelimenin tam anlamıyla ABD’nin süper güç olduğunu da kabul eder, çünkü 1969’da Ay’a gitmek… inanılmaz bir şey. Tamda bu noktadayım. ABD gerçekten 1969’da Ay’a gidebildi mi, bu inanılmaz şeyi başardı mı, yoksa yalan mı söyledi?
Ay'a reflektör koydular lazer testi yapılabiliyor diye biliyorum. Lazer kanıtı da var
İşte bunları söyleyenler nedense hep aynı mertebedeki aynı kişiler. Bilemiyorum, bak insanların ağzını kapatmak çok kolay. İnsan aciz bir varlık. 100 milyon dolarla ağzını kapatabilirsin, ya da tehdit ederek ağzını kapatabilirsin. İnsanların ağzını kapatmak için çok yol var. Ben herşeyi sorgularım, ve bence doğru olan da sorgulamak. Baksana, tarihte bilim adamları hep sorgulayan insanlar oldu. Bilim insanı olma gibi bir gayem yok LOL sadece sorguluyorum, düşünüyorum. Doğrusu ABD’ye de pek güvenmiyorum. Ayrıca Güneşe Ay’a bakıyorum, insanlara bakıyorum, meyve sebzelere bakıyorum. Gerçekten sonsuz bir gezegende tesadüfen var olan değersiz varlıklar mıyız? Bunu anlamaya çalışıyorum. Bilim adı altında söylenen her şeye sorgusuz sualsiz inanamam.
Sorgulamak güzel bir şey evet. Ancak tesadüfen oluşmuş olabiliriz.
Bilemiyorum. Aynaya bakıyorum, diğer insanlara bakıyorum, çiçeklere meyvelere sebzelere bakıyorum, hergün aynı aynı yerden doğan Güneş’e bakıyorum, her gece gördüğüm Ay’a bakıyorum. Hepsi gerçekten bir düzen içinde. Ama gerçekten tesadüf mü? İnsanlara yaşam sağlayan Dünya gerçekten milyarlarca gezegen arasında değersiz bir gezegen mi? Bilmiyorum. Neyse.
Bence gidemediler. gitmek için uğraşmış olabilirlerde o zaman ki teknoloji ile starosferi geçebildiklerini zannetmiyorum. Ha gittiler varsaysam bile insanlığa ne gibi bir katkısı var onu hiç anlamayacağım sanırım.
Hayır gidilmedi. Uzaya çıkabilmiş olabilirler belki ama aya gittiklerinde inanmıyorum
Şüpheler ve söylemtiler çok haddinden fazla var ve gidildiğine dair de kesin kanıt yok
kurgu deniliyor
çıkılmadı bence
Sanmıyorum