Evet, fazlasıyla kötü etkiliyor. İnsanlar doğru ilişkinin internet üzerinden yaşanacağını inanıyor ama bu çoğu zaman sadece bir illüzyon. Sosyal medya; üç beş takipçi uğruna öğüt veren sözde uzmanlarla, terapist kisvesi altında insanları yanlış yönlendiren sahtekârlarla dolu. Herkes bir şeyler dikte ediyor ama kimse sorumluluk almıyor. Gerçek ilişki emek ister, yüz yüze iletişim ister; ama bu hazır reçeteler ve kopyala-yapıştır tavsiyeler ilişkileri sadece yüzeyselleştiriyor ve çürütüyor.
Instagram üzerinde ilişkide manipülasyon taktiği veren psikolog gördü bu gözler. Sanıyorum bu kadarı yeterli olur...
Paylaştığı güzel tarifler için takip ettiğim bir hesap vardı. Storilerini izledim bir keresinde. Altın varaklı musluklarını ve hamamsı banyosunu gördükten sonra anlık kendi evime bakınca kötü hissettim 😀
İşte sanal medyanın insana yaptığı etki budur yani kötüdür. Hemen takipden çıktım o kadını. Ciddi anlamda insanın gerçeklik algısını bozuyorlar.
Bu aralar da taciz paylaşımları revaçta. O tarz paylaşım yaptığını gördüğüm sayfaları da takipden çıkıyorum.
Bir ara sürekli Filistin paylaşımı yapılıyordu. Onları yapanları da temizledim shgf
İlişkiler konusunda da kötü etkiliyorsa o kişi doğru kişi değildir zaten. Doğru kişi kafada soru işareti bırakmayan ve yenilerinin oluşmasına izin vermeyen kişidir.
kötü etkiliyor ya az önce ben ilişkimde sıkıntı yaşadım. Sosyal medyada adam eşine araba almış bende anlık hevesle bana da alır mıyız dedim bmw. Sevgilimin malum durumu o kadar iyi değil bunu bir anlığına unuttum tartışmadık ama hayal kırıklığına uğradım maalesef ki her istediğimiz olamaz bunu benim bilmem lazım
İnternet & Teknoloji konusunda 424 cevap paylaştı.
Etkileyebilir , etkileyemeyebilir bu tamamiylen insanın bilincine kalmış bir şey.. fiziki olarak karşıda insan yerine telefon olduğundan dolayı bi ciddiye almama durumu söz konusu olsada. Esasen bunun etkileri hem olumsuz hemde olumlu olabilir.
İnternet ortamı ilişkileri hem kötü hem de güzel etkileyebilir. Mesela, teknolojiyi doğru kullanırsan uzaktaki birine kolayca ulaşabilir, güçlü bağlar kurabilirsin. Ama diğer yandan sürekli online olma hali, insanların yüz yüze iletişim becerilerini köreltebiliyor, bu da biraz üzücü 🫤. Dengede tutmak her şeyin anahtarı aslında. 🕊️