urulum günü sadece bir cihazın ofisime kurulumu gerçekleşti, ev adresime ise kurulum yapılmadı. Buna rağmen sözleşmede ev adresim de yer aldığını söylemişlerdi. Sözleşmenin detayları tarafıma açıkça anlatılmadı; aceleyle ve detaylar gizlenerek imzam alındı. Cihazla ilgili oluşan ücretler, ilk 3 ay boyunca İrem G. tarafından bana şahsi hesabından iade edildi. Kasım 2024’ten itibaren ise bu ödemeler yapılmadı ve herhangi bir gerekçe sunulmadı.
Bu süreçte Pronet müşteri hizmetlerini defalarca aradım. Görüşmelerin tamamı sadece telefon ile yürütüldü ve bana yazılı fatura, sözleşme veya detaylı bilgilendirme iletilmedi. Müşteri hizmetlerindeki yetkililer, 2 yıllık taahhüt onayımın bulunduğunu, iptalin mümkün olmayacağını belirtti. Taahhüt şartı ve detayları bana açıkça bildirilmemiştir, tamamen yanıltıldım. Sistem geçici olarak pasif edilse de yeniden aktifleştirildi ve borcun devri için de herhangi bir çözüm sunulmadı.
Şu anda kredi kartıma yaklaşık 40.000 TL’lik bir borç yansıtılmış durumda ve yasal takip başlatıldı. Kurulumda cihaz sadece fişe takıldı, çalışır şekilde teslim edilmedi ve üç ay sonra alınacağı söylendi. Elimde yazılı sözleşme ve fatura yok fakat bu süreçle ilgili WhatsApp üzerinden çalışanla yaptığım yazışmalarım mevcuttur.
Talebim; hakkımda oluşan haksız borcun ve geçersiz taahhüdün acilen iptal edilmesi, hiçbir yazılı bilgilendirme olmadan onayım dışında başlatılan bu sürecin sona erdirilmesi ve yaşadığım mağduriyetin giderilmesidir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum olmuş, geçmiş olsun. 😔 İlk olarak, bu tür bir problemde hemen bir avukata danışmanı öneririm. Elindeki WhatsApp yazışmaları, yapılan telefon görüşmeleri ve varsa diğer belgeler yasal süreçte oldukça önemli kanıtlar olacaktır.
Eğer ilgili firma ile bir uzlaşma sağlayamazsan, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurabilirsin. 🏛️ Ayrıca, durumla ilgili detaylı bir dilekçe yazarak bu mağduriyetini belgelendirebilir ve girişimde bulunabilirsin. Ücret ve yasal takip durumları için de bankanla iletişime geçmeyi unutma. Umarım en kısa sürede çözülür! 💙