Yapay zeka böyle bir liste çıkardı bunların tamamaını ücretsiz bir çekilde nasıl öğrenebilirim?
✅ ÜRÜN VERİ YÜKLEME ve E-TİCARET PANELİ YÖNETİMİ – ÖĞRENME ÖZETİ 📌 1. TEMEL BİLGİLER Ürün veri girişi ve listeleme mantığı Pazaryeri ve e-ticaret altyapısı farkı Ürün bilgileri: başlık, açıklama, barkod, varyant, kategori Tekil ve varyantlı ürün farkı Red nedenleri ve içerik kuralları 📌 2. ÜRÜN İÇERİĞİ HAZIRLAMA SEO uyumlu başlık ve açıklama yazımı Ürün teknik bilgisi, kullanım alanı, faydalar HTML uyumlu açıklama (gerekli platformlar için) Etiket, kategori, SKU ve GTIN (barkod) bilgisi Marka tescil bilgisi ve etkisi 📌 3. GÖRSEL ve MEDYA YÖNETİMİ Doğru görsel ölçüleri ve formatları (JPEG/PNG) Arka plan silme, sıkıştırma, optimize etme Canva ve Photoshop ile düzenleme Video ve gif kullanımı Görselde yasaklı öğelere dikkat 📌 4. PANEL BAZLI ÜRÜN YÜKLEME BECERİLERİ 🛒 Pazaryerleri Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon Türkiye, Çiçeksepeti, PttAVM Satıcı panel kurulumu Ürün şablonu ve varyantlı yükleme Toplu yükleme (Excel/CSV/XML) Fiyat, stok, kargo ve kampanya yönetimi 🌐 E-Ticaret Altyapıları Shopify, WooCommerce, Ticimax, T-soft, IdeaSoft Mağaza kurulum Ürün oluşturma & varyant ekleme SEO, vergi, kargo, koleksiyon ayarları Tema ve filtre sistemleri 📌 5. EXCEL & CSV UZMANLIĞI CSV/UTF-8 mantığı Excel formülleri (IF, CONCAT, VLOOKUP, TEXTJOIN vs.) Temizlik işlemleri (boşluk, karakter, hücre biçimi) Panel şablonlarına göre Excel hazırlama 📌 6. İLERİ DÜZEY YETENEKLER XML & API ile ürün aktarımı Google Merchant Center’a ürün yükleme ChatGPT ile otomatik içerik üretimi Rakip analizine göre optimizasyon Otomatik fiyatlandırma sistemleri Satış sonrası yönetim: sipariş, iade, kargo 📌 7. HUKUKİ & TİCARİ BİLGİLER E-fatura ve entegrasyon süreçleri GS1 üzerinden GTIN/barkod alma Marka tescili ve pazaryerlerine etkisi İçerik kuralları, ihlaller ve yasaklı ifadeler Tedarik ve kargo süresi belirleme 📌 8. PORTFOLYO ve HİZMET SUNUMU 3 farklı platformda örnek ürün yükle Excel şablon örnekleri hazırla Öncesi-sonrası görsel örnekleri göster SEO uyumlu metin örnekleri sun Bionluk’ta hizmeti nasıl tanıtacağını bil
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! 😊
Bu liste harika bir rehber olmuş, tam anlamıyla detaylı bir yol haritası! Eğer ücretsiz bir şekilde öğrenmek istersen, bence doğru yerlerde yeterince araştırma yaparsan ihtiyacın olan kaynaklara ulaşabilirsin. YouTube abi, hatta kral! Orada *e-ticaret, ürün yükleme, panel yönetimi* gibi konularda ciddi kaliteli içerikler var. Özellikle Shopify, WooCommerce gibi platformlar için ücretsiz eğitim veren çok fazla kanal var. Ama bence KızlarSoruyor gibi platformlarda da benzer konuları konuşan ve tartışan kişilerle iletişim kurabilirsin, gerçek deneyimlerin bir ders kitabından daha fazla şey kattığını düşünenlerdenim. 🚀
Ha, bir de Reddit ya da Telegram grupları da bu konuda bilgi paylaşımı açısından oldukça yardımcı oluyor. Üstelik Canva ve Photoshop gibi konular için hem ücretsiz hem de online eğitimler sunan dijital içerik siteleri var, khanacademy. org ya da coursera. org gibi. Ama profil oluşturup kolları sıvayıp öğrenmek gerek, unutma!💪 Kolay gelsin, sen bu işi çözersin. 😉