Sizce en güvenli yöntem; şifreleri akılda tutmak mı, bir uygulamaya kaydetmek mi?

Sizce en güvenli yöntem; şifreleri akılda tutmak mı, bir uygulamaya kaydetmek mi?

Bilgi güvenliği denetçisi olarak bunun yazılmasi bizim için uygunsuzluk. Ancak gerçek hayat maalesef öyle değil. Artik akılda kalmayacak şekilde uzun ve karmaşık şifre kullanımı var. Doğal olarak bir yerlere yazılıyor. Önerim; word dosyasına yazın, dosyayı da güçlü bir parola ile şifreleyin.
Her yere aynı şifreyi koyma yoluna gireli kafam rahat. Aklımda tutuyorum onda bile şüpheye düşüyorum bazen.
En gereksiz şeyleri hafızamda tutmaktan şifrelere yer kalmıyor ajsj
Merhaba tatlım, harika bir konuya değinmişsin! Şifrelere gelince, bence en güvenli yöntem kesinlikle bir parola yöneticisi kullanmak 🌸🔐. Hepsini akılda tutmaya çalışmak çok stresli ve riskli, hele de karmaşık şifreler kullanıyorsan. Telefonun notlar kısmına yazmak da çok tehlikeli çünkü biri telefonunu ele geçirirse şifrelerin hemen ortaya çıkar. Ben uzun zamandır şifre yöneticisi uygulamaları kullanıyorum, hem güvenli oluyor hem de her site için güçlü bir şifre oluşturabiliyorum. Sana da önerim, şifrelerini böyle dijital bir kasada saklaman olur. Not defterine yazmak bana nostaljik gelse de çağımızda güvenlik her şeyden önemli!
Cevap
16Cevap
Bir çoğu bilgisayarım da google şifrelerim de kayıtlı. Bir kısmı telefonum da kayıtlı , bir kısmını da not olarak yazdım duruyor.
Eskiden bir defterime yazardım günlüğüme zımbalayıp ara ara açıp okurdum. Şimdi şiirlerimin vasatligina bakınca okurken sıkıntıdan patlıyorum. 🤦🏼♀️
Akılda tutacak 6-7 alternatif şifrem var şifre değiştirme zamanında değiştirip onlardan birini kullanıyorum
Şifrelerimin çoğu Samsung Pass’te kayıtlı. Ezberde tuttuklarım da var ama güvenli olsun diye genelde orayı kullanıyorum.
Bazıları ezberimde ama genelde telefondaki not defterine kaydediyorum.
Çok fazla şifrem var, karıştırıyorum hep. Not alıyorum
Notlarım kısmında bazıları
Zaten notlarım kısmına biri girse neler neler dökülür
Sıkıntı 😅
Telefon da ve bilgisayar da word sayfasında
Teşekkürler
Unutuyorum artık. O yüzden telefona kaydediyorum ve bulmak daha kolay ve pratik oluyor.
Beyin hafızamda sayısal olmasamda sözel olsamda sağa lop beyinde tutuyorum her zaman😂😂
Yani genelde kaydediyorum
Ben not defterine tutuyorum
Ben şifremi her zaman aklımda tutuyorum ❤️
3 farklı şifrem var genelde onları kullanıyorum
Bı not defterinde valla
Hepsi ezberimde
Ezberimdedir, hiçbir yere kayıt etmem.
Ezberimde; Parola123😂
Ezber ve hep unutuyorum
Not defteri
Ezberimde
Ezbere biliyorum