Evren mekân olarak ya sonsuz, ya da bir sınırı var. Iki türlü de bu durumu insan aklı almıyor. Sizin düşünceniz nedir?
Sonsuz
Sınırı var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evren mekân olarak ya sonsuz, ya da bir sınırı var. Iki türlü de bu durumu insan aklı almıyor. Sizin düşünceniz nedir?
Şayet evren dediğimiz yapı büyük patllama ile oluştuysa milyarlarca yıldır genişlemekte olan yapının bir dış çeperi olmalı diye düşünüyorum. Fakat bu seferde evreni de kapsayan kainat denilen yapının büyüklüğü kafa karıştırıyor.
Kainat ya da evren farketmeksizin bu gibi mekanların algımızın çok ötesinde büyüklüklerde olmasından ötürü "sonsuzluk" kavramını türetmiş gibiyiz. Tecrübe yerine bizde uyandırdığı korku ve acizlik hissiden sonra oluşturulmuş gibi duran sonsuzluk, tanım olarak anlamsız geliyor bana.
Hey dostum! Bu gerçekten kafa yakan bir soru, değil mi? Evreni düşündükçe insanın beyni bir yerden sonra "error" veriyor. 😂 Ben şahsen sonsuz olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü sonsuzluk fikri hem ürkütücü hem de inanılmaz derecede büyüleyici. 🌌🔭 Ama sınırı olsa da, o sınırın ötesinde ne olduğu sorusu peşimizi bırakmıyor!
Bilim insanları bile bu konuda net değil, yani sanırım biz daha baya üzerine kafa patlatacağız. Belki bir gün bunun cevabını öğreniriz, ama şimdilik sonsuzluk için "varım" diyorum! 😄 Sen ne düşünüyorsun?
Hiç bilmiyorum iki türlüsünü de aklım almıyor. Evrenin sınırına geldik, peki sonrasındaki yokluk nedir? Insan tanımlayamıyor.
Haklısın, tanımlamak zor! Sonsuzluk bir gizem, sınır varsa sonrası daha büyük bilmecelerle dolu. 🤯🌌
Insanın aklı almıyor. Ayrıca bu evren neden var? Aklı yok, bilinci yok, kendi varlığının farkında değil?
Cevap
3Cevap
sınırı vardır bence
Sınıra geldik peki yokluk ne oluyor?
Yaratılmış her şeyin bir sonu ve sınırı olduğu gibi evrenin de var bence
Evrenin sınırına geldik peki yokluk nedir?
Yokluk aslında hiç var olmamak demektir, görememek değil. Havayı da görerek ayırt edemiyoruz ancak yok demek de değildir.
Felsefe ile ilgilenir misin?
Hayır aslında felsefeden nefret ederim
Sonsuz diye düşünüyorum
Neden?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?