Birçok filozof, bilim adamı bu konuda ikiye ayrıldı, kanıtlanabilir olmadığı için bir çok teori ortaya atıldı, birşeyin sonunun olmamasının mantıksızlığı ve kanıtlanamayan şeylerinde kesin hükmü olmadığı ortaya atıldı sizce sonu var mı bu evrenin
Çoklu evren teorisine göre bizim evrenimize en yakın evren ortalama 20 trlyn ışık yılı mesafesinde. Bu teori kanunlaşabilirse, evrenin bir sonundan bahsedilebilinir. Bu seferde çoklu evrenleri içerisinde barındıran kainat dediğimiz yapının sonluluğu tartışılacak Bu konuların güzel yanıda gizemi sürekli canlı tutabilecek yeni soruları doğuruyor olması.
Sonunun olduğunun kanıtı, sürekli genişliyo olması ve genişliyo olmasının kanıtı da evrende ışık yayan her cismin yaydığı ışık, o cismin yakınlığına ve uzaklığına göre değişiyo, ışığın rengi de buna dahil. Bu şekilde uzaklaşıp uzaklaşmadığını anlıyolar cisimlerin
evrenin ne kadar geniş olduğunun farkına varamıyoruz çünkü insanlık bunun için henüz donanımlı değil trilyonlarca kilometre ve binlerce ışık yılı uzaklarda belkide bizim gibi yaşam olabilir
onu asla insanlık bulamaz, fakat aynı evren içinde yeni dünyalar keşif edilebilir ama ben sonsuz evren de sadece dünyanın olduğuna inanmıyorum birçok dünya olabilir
Şunu da ekleyim, cisimler uzaklaşınca neden evrenin genişlediği düşünülüyo? Çünkü uzaydaki boşluk diye düşündüğümüz alan boş değil, balçığa benzer bir alan olarak düşün uzayı, tam olarak balçıkla aynı etkiye sahip değil ama benzer etkilere sahip, bu yüzden uzay boşluğuna düşersen balçığın içine düşmüş gibi kayar gidersin, bu yüzden gezegenler sanki bi örtünün üzerine konulmuş bilyeler gibi hareket eder, boşlukta değildir çünkü. Bu yüzden evrenin kenarında olmamamıza rağmen karadelikler evrenin ortalarında bile oluşabilir. İşte bu balçık olduğu için uzayda, evren genişleyince, o balçığın içindeki cisimler de kayıp gidiyor daha uzaklara.
işte nereye gittiklerini tahmin ediyorlar hiç bir insanlık tarihi bunu kesin bulamadı güneşin yanına kim gitti ki sadece uzaktan simalasyonlarla gösteriyoruz güneşin içinde ne kadar enerji olduğu bile kesin bilinmiyor ama unutma hiç bir insan oğlu güneş kadar bir enerji formu yaratamaz, o sadece allahın gücü ile olur
Eğer insanlar Allah dan güçlü olduğunu sanıyorlarsa güneş yapsınlar da görelim hadi sadece güneşden kopan bir toz ile dünyaya yaklaşsa ona bile müdahale edemezler onu geçtim dünya dan 100 kat daha büyük bir Astroid gelse ne yapabilir insan sana soruyorum kendini Tanrı sanan Tanrı yok diyen zavallı insanlar ancak akıl yetilerinin sınırları kadar bilgiye sahip olabilirler. Tanrı ise Evren de İnsanı bu yüzden asi yarattı
Onu geçtim gözle görülemeyen bir virüsle bile çaresizce uğraşıyorlar, eğer ki Tanrıya inanmıyorsan onun yaptıklarını yapsın insanlar istediğiniz kadar ekonomik teknolojik bilimsel gücünüz olsun ne yapabilirsiniz ki bir kasırgada bile trilyonlarca dolarlık yapılar yıkılıyor
O zaman senin ateistlerin güneşi yaratsın insan yaratsın onu görelim, hadi madem sizin allah yok bunları da yapında görelim :) onu geçtim Marsa Dünya yapın Deniz yapın insan yaratın hadi görelim..
Tanrının olup olmamasıyla, insanın yaratmasının ne alakası var? Şimdi yapamıyo olması, ilerde yapamıcağı anlamına gelmez ama konuştuğumuzla alakası yok.
ne zaman insan güneş yaratırsa, insan yaratırsa, yeni bir dünyalar ile boş gezegenleri marsı venüsü dünya gibi yaparsa o zaman sana hak veririm ama insanlar Allahın güçleri karşısında tarihde hep çaresiz kalmıştır kalmaya da devam edecektir, çünkü allah bizleri yaratırken asi yaratmıştır inanlar inanmayanlar olarak
sen bu insanların trilyonlarca kilometre olan milyarlarca yıl enerji kaynağı olan bir güneşi yaratabileceğini sanıyorsun :) işte insan kendi çapında konuşuyor insanlar kendi yaşadıkları evren de ki doğa olaylarına bile çaresiz kalıyorki kim güneşi yaratacak
işte bana sen onu söyleki bende allaha inanmayayım asıl boş sen konuşuyorsun umarım en kısa süre de tövbe edersin de inanırsın. hala vaktin var çünkü öldüğün de o vaktin olmayacak :)
Alakasız tabi, güneşi yaratabilse bile evreni başlangıçta yaratmış olan insan olmucak ki, oluşum kolaydan zora doğru gider, tanrının varlığı asla olamaz, başta hiçllik olur, hiçliğin kendisi de aynı zamanda kanun olur ve kanunlar evrenin hiç bi etki olmadan oluşmasına izin veriyosa o zaman oluşur evren. İnsanla konunun alakası yok
hiçlik derken işte senin düşünenler bir hiçlik içinde hala güneşi yaratabilirmi diyorsun :) güldürme beni ya daha güneşin yanına gidip içine girip inceleme yapabildi mi insanlar ben bilime karşı değilim elbetde incelenmeli ama bazı şeyleri insanları aşar bir canlıya hayat vermek yani insan yaratmak, güneş yapmak, bilimin de bir sınırı var, insanlar bilimi dünyada doğa ile mücadele etmek hayatı kolaylaştırmak için yapar ya da hastalıklarla mücadele de kullanır allah bu nimeti vermiş, O zaman dediğiniz gibi olsaydı senin gibi inançsız allaha inanmayan Tarihdeki Liderler bugün yaşıyor olurdu :)
eğer allah yoksa siz de hiç ölmeyin, belki insanların güneşi yarattığına inanırsınız o zaman dediğiniz olur :) daha gözle görülemeyen virüs bile sizleri eve kapattı ama şükür ki allah bu konuda insanları yine çaresiz bırakmadı ki beyin verdi virüsle mücadele etsin diye ama unutma hala daha çaresi bulunamayan hastalıklar var
IQ yerlerde, hala insandan bahsediyosun. Senin yaptığın bilim değil. Senin söylediğin, masada elma yoksa, o zaman muz vardır demek ama masada elma da yok muz da.
senin kafanda hiçlik duygusu var işte, yaşadığınızın anlamını bile bilmiyorsunuz ölünce yokluğa gireceğiz sonsuz olacağız diyorsunuz yahu daha kendinizden emin değilsiniz ki evrenin ve dünyanın yaradılış anlamını bilseniz her bir varlığın bir anlamını çeviremiyorsunuz kafanızdaki bilgiler çürüyor :) hadi be ateist dostum boş yapma da tövbe etmesini öğren sen :)
Zaten bulunduğumuz Galaksi, Güneş, Dünya ve Diğer tüm gezegenler dönerek ilerler. Hiçbir şey yerinde sabit durmaz. Sürekli kendi yörüngelerinde bir yol üzerinde ilerlerler. Gittikleri yer ise Karadelik. Karadelik'in Kainatı tamamen yutmasıyla yaşam son bulacak.
bilemessin belkide bir astoid çarpar bu konuda kesin bilgi yok güneş bile bizden çok uzak ama ısıtıyor, en ufak bir yakınlaşma dünyayı mahveder ya da uzaklaşma buzul çağına sokar
peki sonu varsa neden NASA kanıtlayamadı :) insanlık tarihinin gücü yetermi sonunu bulmak zor :) trilyonlarca kilometre olan evren de sizce sadece bir dünya var yaşam formlarının olduğu belki bizim gibi başka dünyalar güneş sistemleri de var onlarda aynı soruyu sorabilir mi