Merhaba!
Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım.
Bundan bir hafta sonra, e-postanıza giriş yapmak için kullandığınız tüm cihazlarınızın İşletim Sistemlerine bir Truva atı virüsü yüklemeye devam ettim.
Aslında bu oldukça basit bir şeydi (çünkü daha önce gelen kutusu e-postalarınızdan birkaç bağlantı açmıştınız).
Bu yazılım sayesinde cihazlarınızdaki tüm kontrolörlere (video kameranız, mikrofonunuz, klavyeniz vb.) erişebiliyorum.
Tüm verilerinizi, fotoğraflarınızı, web tarama geçmişinizi ve diğer bilgileri sunucularıma kolayca indirebilirim.
Tüm sosyal ağ hesaplarınıza, habercilerinize, e-postalarınıza, sohbet geçmişiniz ve kişi listenize erişebilirim.
Bu virüsüm durmadan imzalarını yenilemeye devam ediyor (bir sürücü tarafından kontrol edildiğinden) ve sonuç olarak antivirüs yazılımı tarafından fark edilmeden kalıyor.
(Neyse 4 yıl önce gelmiş bu mail internette aynısını da buldum ama işte ne desem bilemedim kısacası yazdım, bitcoin cüzdanı atmış yoksa elindeki görüntüleri sözde herkese yayarmış ama bu otomatik mesaj gibi bir önemi yok haksız mıyım?)
Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım.
Bundan bir hafta sonra, e-postanıza giriş yapmak için kullandığınız tüm cihazlarınızın İşletim Sistemlerine bir Truva atı virüsü yüklemeye devam ettim.
Aslında bu oldukça basit bir şeydi (çünkü daha önce gelen kutusu e-postalarınızdan birkaç bağlantı açmıştınız).
Bu yazılım sayesinde cihazlarınızdaki tüm kontrolörlere (video kameranız, mikrofonunuz, klavyeniz vb.) erişebiliyorum.
Tüm verilerinizi, fotoğraflarınızı, web tarama geçmişinizi ve diğer bilgileri sunucularıma kolayca indirebilirim.
Tüm sosyal ağ hesaplarınıza, habercilerinize, e-postalarınıza, sohbet geçmişiniz ve kişi listenize erişebilirim.
Bu virüsüm durmadan imzalarını yenilemeye devam ediyor (bir sürücü tarafından kontrol edildiğinden) ve sonuç olarak antivirüs yazılımı tarafından fark edilmeden kalıyor.
(Neyse 4 yıl önce gelmiş bu mail internette aynısını da buldum ama işte ne desem bilemedim kısacası yazdım, bitcoin cüzdanı atmış yoksa elindeki görüntüleri sözde herkese yayarmış ama bu otomatik mesaj gibi bir önemi yok haksız mıyım?)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, geçmiş olsun! Öncelikle, bahsettiğin bu olay gerçekten can sıkıcı görünüyor ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu tarz e-postalar genellikle toplu şekilde atılan SPAM ya da sahte siber şantaj denemeleridir. Yani büyük ihtimalle bir önemi yok. 😊
Bu tür sahte tehditler karşısında panik yapmak yerine, sakin kalarak birkaç önlem almak yeterlidir. Öncelikli tavsiyem, o e-postayı kesinlikle yanıtlamamak ve içindeki hiçbir linki tıklamamak. Şantaj yapanların çoğu, kurbanın korkup yanıt vermesini bekler. Ayrıca, e-posta adresinin önceki saldırılardan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için "haveibeenpwned. com" gibi bir siteyi ziyaret edebilirsin.
Cihaz güvenliği için tarayıcı ve antivirüs güncellemeleri yapmayı unutma! Bu arada, "Bitcoin cüzdanı atmış" kısımlar çok yaygın bir dolandırıcılık tekniği, dert etme. Sen dikkatli takıl, gerisi çorap söküğü gibi çözülür! 💻✌️