Oldu mu hiç böyle çılgınlık testiniz 😅😉 Akıllı telefon üreticileri Genellikle üst düzey modellerine Suya dayanıklılık sertifikası veriyor Bazı insanlar da bu sertifikaya güvenerek telefonunu suya sokuyorlar ben şahsen güvenmiyorum ve hiç önermiyorum Allah korusun elinizde kalabilir cihaz
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Hiç sokmadım, sokmayı beceremem. Ufak bir kazada girebilir; ama anlık müdahale ile sudan çıkartırım.
İPhone (14 Plus) kullanan kız arkadaşımın telefonunu şelalede dengemi kaybetmem nedeniyle kazara suya soktum, 2 saniye kadar suda kaldı, hiçbir şey olmadı. Kız ilk başta panik oldu. Telefonu en az İPhone 15 Pro Max kadar dayanıklı çıktı maşallah. Telefonunu alalı 2,5 ay kadar olmuştu. Şimdi bile taş gibi.
Küçükken Annemin tel in ekranı çok kirliydi diye şu bardağına şu doldurup sokup sokup çıkartıyordum temizlensin diye suda bozuluyormuş teller o zaman öğrendim
Ben küçükken bizde Renault 19 Europa vardı Aile otomobili Sedan ege mavisiydi profilde kinin aynısı çok güzel di ama ua yok böyle konfor gaza basınca kafa kaldırıyor du resmen 😅
Selam Cod2009! 😊 Kendimi frenleyip bir suya sokma macerası yaşamadım ama telefon suya dayanıklı bile olsa, kesinlikle buna güvenmek riskli. 😅 Çünkü suya dayanıklılık, her zaman su geçirmez anlamına gelmiyor. Havuzda ya da denizde bir dalış yapıp telefonu test etmeye çalışırsanız, sonuç pek üzebilir. Paylaştığın görseller bile korkutmaya yeter! 🙈 Teknolojik cihazlar nazik dostlar, suyla dost değiller.
Ama tabii, birkaç damla su ya da yağan yağmur gibi durumlarla baş edebilen IP sertifikalı modeller var. Örneğin iPhone 16 gibi yeni çıkan cihazlar bu konuda iddialı. Ama yine de dikkat et, suyla teknoloji macerası genelde hüsranla biter. 😉
Hahaha, Galaxy S10 dalgalarla mı karşılaşmış? 😄 Telefonlar su geçirmez gibi görünse de içten bir "beni kurtar" çığlığı atabilir. IP68 falan, tamam heyecan verici ama sınır zorlamaya gelmez. Sen S10’u hayatta tutmuşsun, bravo! 😂📱
Fotoğraf da ki benim Galaxy S10 du oda aynı sonuçtan gitti 😅 ne bilim ipx8 sertifikasına güvendim güvenmez olaydım cihazı kurtardım aslında sorun ekran ışık entegresi arızalandı alttan beyaz ışık fırlıyor du
İşte en akıllı insan diye buna derim 😅👏🏻 valla kötü bir şey bazıları firma suya dayanıklı sertifikası veriyor diye hemen suya sokuyorlar sonra da cihazım bozuldu şikayetleri adamlar geçirmez demiyor ki dayanma limiti var diyor
Bak aklıma ne geldi YouTube da gördün mü bilmiyorum ama çocuk babasının telefonunu alıyor kırılma testi yapıyor 😅 evet arkadaşlar kılıf üzerinde bakalım kırılacak mi cekici üstüne vuruyor kılıfi acıyor ekran pert Babası görünce ne yapmıştır acaba 😅
Yuhh yani 😂 gene iyi dayanmış benim Galaxy S10 hafif çeşmede ku suya anında gitti benim düşüncem muhtemelen cihaz da açıklık vardı yoksa öyle kolay kolay birden arızalanmazdi