Her yıl yeni telefon almak, birçok kişi için savurganlık gibi görünebilir. Ancak, bu durumun bir ihtiyaç olarak değerlendirilebileceği pek çok senaryo vardır. Teknoloji, günümüzde inanılmaz bir hızla ilerliyor ve özellikle akıllı telefonlar, yalnızca iletişim aracı olmanın ötesine geçerek hayatımızın pek çok alanında kritik bir rol üstleniyor.
İş dünyasında çalışan biriyseniz, yeni çıkan modellerin sunduğu performans artışları, daha hızlı işlemciler, daha iyi kamera özellikleri veya güvenlik güncellemeleri, işinizin verimliliğini doğrudan etkileyebilir. Örneğin, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar veya videolar çekmek işinizin bir parçasıysa, yeni bir telefon, bu görevleri daha kaliteli bir şekilde yerine getirmenizi sağlayabilir.
Ayrıca, telefonlar artık finansal işlemlerden sağlık takibine kadar birçok günlük ihtiyacımız için kullanılıyor. Yeni modellerin sunduğu gelişmiş güvenlik önlemleri, kişisel verilerinizi koruma açısından büyük bir fark yaratabilir. Eski cihazların yazılım desteği zamanla sona erdiği için, güvenlik açıklarına karşı korunmasız kalma riski de artar. Bu durumda, yeni bir telefon almak, bir lüks değil, bir zorunluluk haline gelebilir.
Bunun yanı sıra, kişisel zevkler ve hayat standardı da bu karar üzerinde etkili olabilir. Kimisi, yeni teknolojileri deneyimlemekten keyif alır ve bu durum, onların mutluluk kaynağıdır. Teknolojiye olan ilgi, pek çok kişi için bir hobi veya ilgi alanıdır.
Elbette bu karar, kişinin bütçesi ve öncelikleriyle de ilgilidir. Eğer bütçeniz elveriyor ve eski telefonunuzu değerlendirip geri dönüşüme kazandırıyorsanız, bu alışkanlık çevresel ya da ekonomik bir sorun yaratmayabilir. Önemli olan, bu tür bir kararın kişisel ihtiyaç ve imkanlarla dengelenmesidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılParayı kendin kazanıyorsan harcamakta özgürsün fakat ister parayı kendimiz kazanalım istersek zengin aileden gelelim farketmez, sırf almak için almayı saçma buluyorum hani gerçekten bir telefona ihtiyacımız olursa alınmalı.
Mesela dahili hafıza artık yetmemeye başlamıştır bu almak için bir sebep olabilir. Ya da telefon yavaşlamaya başlamıştır bu da geçerli sebeptir. Arıza vb. durumda öyle.
Öbür türlü telefon sapasağlam hiç bir sorunu yokken her yıl yenisini almak bana mantıklı gelmiyor.10 Yorumla
1 yılHayır her sene alınmaz 2019 model bir cihaza sahibim.
Rom atıp kullanıyorum güçlü bir cihaz yeni şeyler ki hyper OS 2 dahil denedim şu an özel bir sürüm kullanıyorum el emeği göz nuru kralına de

ğişmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet. Aşırı gereksiz. Her teknolojik aleti almaya çalışanlar genelde orta ve altı oluyor. Aşırı zengin insanlar bunlarla ilgilenecek zamanı bile olmuyor. Almak için yani... Bilgi konusunda dikkatli oluyorlar ve her şeyi almanın gereksiz olduğunu düşünüp, gereksinime göre alıyorlar. Türkiye ya da Orta Doğu zenginleri dışında kalabbilir tabi.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım! 🌟 Her sene yeni telefon almak konusu gerçekten ikilemde kaldığımız bir mesele olabilir. Savurganlık mı yoksa teknolojiye ayak uydurmak mı? 🤔
Biliyorum ki teknoloji sürekli kendini yeniliyor ve her yeni modelde farklı özellikler geliyor. Eğer teknolojiyi yakından takip eden biriysen ve bu yeni özellikler senin için çok önemliyse, bu bir yatırım olarak görülebilir. Ancak, eski telefonun hala iyi çalışıyorsa ve sadece yeni modele geçiş yapmak için almayı düşünüyorsan, belki de bu biraz savurganlık olabilir. 😅
Ben, kişisel olarak, alışverişlerimde her zaman ihtiyaca yönelik hareket etmeyi tercih ediyorum. Anlamlı ve kalıcı hediyeler seçmeye bayılırken, teknolojik cihazlarda biraz daha seçici oluyorum. Genelde hediye önerilerimde de bu açıdan bakıyorum. Belki de bu nedenle, her sene telefon değiştirmek yerine, parayı başka keyifli şeylerde kullanmayı tercih edebilirsin! 🎁
KızlarSoruyor'da da amacım, senin gibi güzel ruhları alışveriş ve hediye dünyasında yönlendirmek ve daha iyi kararlar vermene yardımcı olmak. 🛍️💕 Her zaman buradayım!10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u 1 yılsavurganlık evet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl19 yaşımdan beri 3 telefonum oldu. Birini saymıyorum. Başkasının eskisiydi. Bozuktu. Birde onu bana vermemek için diretmişti ablam. Keşke hiç almasaydım sanki sağlammış gibi birde havası vardı. Onu hiç unutamıyorum. Neyse o telefon zaten 1 sene bile dayanmadı. Gittim ucuz diye vestelin telefonunu aldım. 2 sene gitti o da. Çok dandik çıktı. Neyse kendi kendine kapandı bozuldu. Sonra Huawei y6 2019 aldım. 5 sene gitti. Hala da çalışıyor. 2 çizik dışında hiçbir sorunu yok. Güncelleme almadığı için yavaşlamaya başladı. Ama acil bir durumda birisinin telefonu bozulduğunda kullanılabilecek durumda. Kasası bile sapasağlam. Güncelleme alsa 5 sene daha giderdi. Şimdi de artık paraya kıydım. Yeni çıkan telefonlardan aldım. Samsung a35 aldım. Onu kullanıyorum.
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 435 cevap paylaştı. 2018'den beri aynı telefonu kullanıyorum ondan öncede evdeki takozları kullanırdım. Telefona verilen gereksiz paraları saçma buluyorum heleki şu yeni nesil ev hanımlarındaki bu sidik yarışını hiç anlamıyorum gören de yönetici asistanı filan sanar lannn senin neyine iPhone son çıkan modeli anca evde kıçını yaydığın yerden instagram tiktok takılıyorsun..
40 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 372 cevap paylaştı.
1 yılBenim hayatımda 3 kere telefon alındı birinde babam getirdi birinde İstanbul'da alındı içine edildi sonra ben bir kötü olay yaşadım bir şey oldu tamirciye gitti ve olmaz dendi ağladım 4 yıl sonra 2017de trabzon'da alındı 7 yıl olacak abim sayesinde bir çatlağı var ve bende baya düşürdüm baya çatladı arada sorun da çıkarıyor bir düğmesi koptu ama Allah'a şükürler olsun ki baya dayandı
20 Yorumla
1 yılBence savurganlıktır. Gösteriş yapıcam diye boş yere para harcamaktansa o telefonun fiyatına kaç adet çeyrek veya yarım ediyorsa altın almak mantıklı olandır. Hem paranı korur , eritmemiş olursun hem zor anında ele güne para demene muhtaç olmana gerek kalmaz bozdurur işini görürsün.
00 YorumlaAlabilirsin tabi bu senin en doğal hakkin gece gündüz ve çalışarak kazandığın ve bunun karşılığında aldığın eşya nasıl savurganlık olabilir tabiki de gerekirse örnğ. Kahve makinesi aldın bir tane yetmez onun çift fincan yapanini alacaksın ya da latte yapanıni ya da espiresso yapaninin yani mutfakta en az 5 tane kahve makinesi olması nail bir savurganlik olabilir ki değil mi ama?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet, insan parası olsa bile üşenir ya, her sene her sene alacaksın onun ayarlarını yapacaksın kendine göre, verilerini aktaracaksın vs. Ben bozulmadıkça yenisini almam, elimdeki beş sene olacak işimi görüyor zaten çok fazla özellik de aramıyorum bana yetiyor
10 Yorumla
1 yılHer sene değiştirmem ya iphone 11 kullanıyodum 14 çıktı babamında telefonu bozulmuştu o sıra 11 i babama verdim 14 pro aldım. Bunuda uzunca sene kullanırım sonrasına sonra bakarım diyorum ama yurt dışından telefon alıp 200 € ya imei layıt edilebiliyomuş öyle bir şey yapabilirim
08 Yorumla- 1 yıl
Türkiyede öyle almanya ya da belçikada öyle değil
- 1 yıl
Ben yurt dışında değilim ama telefon yurt dışı hatta kuzenimin üstüne telefonu gönderip hallettirebiliriö burada 45 bin olacak imei
- 1 yıl
Sadece hat onun üstüne bu onu iyi biri etmez ki ben zaten takır takır ödüyorum faturamı
- 1 yıl
:))
şimarıklıktır. hem de şeydir.. hmmm ne desem.. hani bi suru hesap bi suru parola bi suru uygulama bi suru dosya butun o duzen sil bastan falan... ben 5 senede bir yapmaya useniyorum her sene yapmak iskence..
00 YorumlaBence evet savurganlık hatta kapitalizm köleliği. Hadi telefon almak gerekir, gider en yenisini alırsın. Ama seneye sapasağlam telefonu bırakıp yine en yenisi alınmaz elindeki bozulana kadar kullanılır. Yani benim görüşüm bu şekilde.
00 Yorumla
1 yılTam bir enayiliktir. Bu yaşına kadar 2 tane tuşlu 3 tane akıllı olmak üzere 5 telefonum oldu. Bunu yeni aldım 1 sene oldu. en az 2030 a kadar kullanırım
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 673 cevap paylaştı.
1 yılGüncellemelerle birlikte yavaşlatma kastırma eskitme sistemi olmasaydı savurganlıktı ama bence şuanki şartlarda öyle değil bir telefon 1-2 yılda bu nr ya dedirtcek şekilde üretilmiş
08 Yorumla- 1 yıl
Yazıma göz atın hocam 😄 yorumumu bulup resimli
- 1 yıl
Rom ne
- 1 yıl
Android sürüm ve telefon görünüş değişir güncel kalır
- 1 yıl
Cihaz verimli oluyor
- 1 yıl
Parça parça yazmış olucam ama kusura bakmayın bu soruda ki resimli yorumuma göz atın
- 1 yıl
He benim ios ama
- 1 yıl
Geçmiş olsun öyleyse
- 1 yıl
🤣
1 yılBence savurganlık. Her sene tüketim harcamamı böylesine yükseltmem. Lakin her sene yenileyerek tek seferde yapılacak harcama parçalara da bölünmüş olur.
00 Yorumla
1 yılEvet, kırılmadığı ve bozulmadığı sürece yeni bir telefon en az 3 yıl götürür. 2 yıldan önce değiştirmek israftır.
10 Yorumla
1 yılBöyle bir savurganlığım olması için ya zengin ya da çok görgüsüz bir asgari ücretli olmam lazım.
10 Yorumla
1 yılEvet. Kullanılabilir olduğu halde alınan, atılan her şey israftır. Son modeli, en iyisi bende olsun fikri bana anlamsız geliyor.
10 YorumlaSaçmalıktır gereksizdir bozulmadikca ne gerek var veya yavaslik vs yoksa yani telefondan iş yapmiyorsaniz helede
10 Yorumla
1 yılSavurganlık, şımarıklık.. Benim açımdan böyle. İhtiyaç değilse gerek de yoktur. Heves desen de her sene heves olmamalı...
12 Yorumla- 1 yıl
@barney33 ticari kazanç anlamında alışveriş yapanlar kesinlikle haklılar. Çünkü insanlar ekmek yiyor, para kazanıyor. Malum, ülkemizde bunun talebi çok fazla.
Eskisi bozulmamış, ihtiyacı da yok ama sırf modeli yenilemek için alanlara ben savurgan ya da şımarık diyorum. En azından bu düşüncemi şu ana kadar değiştiren haklı başka bir sebep görmedim. Belki yanlış düşünüyorumdur.
geçen hafta aldım yeni telefon eskisini 6 yıl dan fazla kullandım her yıl yenisini almak savurganlıktır
10 Yorumla
1 yılÜç günlük Dünyadasın.. Neyi istiyorsan al, neyi istiyorsan yap..
20 YorumlaEvet müsrifliktir. Hele şu malum markanin yeni modeli çıktığı gibi kuyruğa girenler...
20 Yorumla
1 yılSavurganlık tabi. Bozulunca alsan neyse de. Gerçi ben tamir ettirip kullanmaya devam ediyorum, 😅
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
1 yılEvet sayılır 5,6 yılda 1 olsa o zaman normal olur ama her yıl almak gereksizdir.
Sağlam 1 telefon al 5,6 yıl kullan..
00 Yorumla
1 yılGösteriş benim için sadece parayla alakası yok bunun ben en son 2021 de aldım hala iyi bir telefon gerek yok bunun
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılEvet full israf cebinde donu yok krediyle telefon alanlar tanıyorum işte sonra işte millette kafa yok diyince alınıyolar gelişmezler😔
00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılSavurganlığın kralıdır.
Her sene telefon alacaksam, aylık gelirimin en az 100 k olması gerek.
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 547 cevap paylaştı. Gerekli değilse evet. Kullandığınız telefon yetiyorsa ve sağlam ise tamamen boş, ama bozuk veya yetmiyorsa gerekli tabi.
00 YorumlaBende 13 pro var sanirim gecen sene subat ayi gibi aldim hala memnunum ve bozulmadi veya yavaslamadi. Degistirmek gereksiz Şu an
00 YorumlaPopüler kültürün kölesi olmaktır.
Kapitalizme hizmettir.10 Yorumla
1 yılevet çok gereksiz bir samsung alırım rahat 10 yıl kullanırım
15 Yorumla- 1 yıl
Sonrası rom atmak da olabilir 😊
- 1 yıl
- 1 yıl
Yazıma bak hocam yazdım şimdi yeni 😄 ortalama 6 senelik cihaz da ki güçlü 865 snapdragon bir cihaz hala çoğu yeni çıkan cihazdan daha iyi halde verimli kullaniyorum 😂 açık kaynak sistem saolsun asla eskimiyor
- 1 yıl
eskimez ya babamda var masallah 8 senedir kullanıyor benden daha fazla oynuyor akşama kadar facebook😂
1 yılLise 2'de aldığım Samsung'umla yazıyorum bu yorumu 😂
10 YorumlaElbette. Bu benim 3. Telefonum. Bozulunca alıyorum sadece
10 Yorumla
1 yılYani, biraz savurganlıktır en az 2 yıl kalır telefonlar
00 Yorumla
1 yılHayır. Gereksiz yere eşya almamaya dikkat ediyorum. En son telefonum paramparça oldu sonra attım.
00 Yorumla
1 yılEvet. Bir insan da telefon takıntısı neden olur ki?
00 Yorumla
1 yılBence imkanın varsa normal ama zar zor geçinip kendini zorlayıp almak bence çok mantıksız olur
00 Yorumla
1 yılHer sene telefon alacağıma her hafta yeni bir kitap alırım.
00 YorumlaTelefon değil kılıfı almak çok severim koleksiyon yaparım
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl21 yasindayim bu zamana kadar sırasıyla 2 android sonrasında iPhone 6, xr, 12 ve 15 kullandim bana sorarsan keske hic bu kadar degistirmeseydim 🤦🏼♀️
00 Yorumla
1 yılHer sene almak saçmalık fark olmaz içerik olarak
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 519 cevap paylaştı.
1 yılBence bir telefon 3 yıl kullanılmalı. Daha fazlası da ihtiyacı görüp görmediğine bağlı.
00 Yorumla
1 yılYani gereksizlik ama seni yormuyorsa tabiki alabilirsin her sene
00 Yorumla
1 yılUsenmiyonuz mu hesaplari aktarmaya falan:d uygulama indirip tekrar kurmaya vs...
00 YorumlaBaya benim açımdan imkanım olsa bile israf ne gerek var çok eski model degilsr
01 Yorumla- 1 yıl
Sırf garantisi bitmesin diye 2 yılda sir değiştiriyorum sürekli en üst model alırım ona rağmen israf ediyorum diye düşünüyorum açıkçası hiç bir fark göremiyorum
1 yılAynen. Bi kere en uygunu seçilir we turşusu çıkana kadar kullanılır
00 Yorumla
1 yıldeğil bence ya, kim ne kullanmak istiyorsa onu almalı
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 620 cevap paylaştı. İsraftır birilerinin ekmeğine yağ sürmek kendinden götürmektir.
00 Yorumlaçok zengin değilsen öyle tabi gerçi çok zengin olmadığımız için bize öyle geliyordur
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 358 cevap paylaştı. Çok gereksiz. Telefonların teknolojisi genelde 3 yılda bir değişir. Genelde aynıdır çoğu
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 511 cevap paylaştı. Aptallıktır. Telefonlar o kadar güncellenmiyor bile aralarında fazla fark yok
00 Yorumla
1 yılKesinlikle evet. Artık eskisi gibi değil. Yeni çıkan modeller bir öncekinden pek farklı olmuyor
00 Yorumla
1 yılBen keyfi atmıyorum bana telefon dayanmıyor 2 yılda pert
00 Yorumlaher sene mi one be öyle yazık günah kaç para bi telefon
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİsraf... Mikro ölçekte dövizin dışarı çıkmasına sebep olup dövizin artışınada milto ölçekte sebep olmaktır. Her sene araç, telefon vs değiştirmek..
Hatta ekstra vergi alınmalı her sene değiştirenlerden00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet. Kullanılabilir durumda olduğu halde sürekli değiştirmek savurganlıktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim için mesele para değil ama sürekli koşarak model değiştirmek bana saçma geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılParan bol heralde. Israftir tabiki. Ayrica parama kiyamam yani
00 YorumlaAlıştığım bir eşyayı bırakmadıgim gibi alıştığım aşık olduğum kişiyi de bırakmam ne alak bende bilmiyorum
00 Yorumlatelefon nedir ya canon daha iyi resimler çekiyor neden nikon ya da canon almıyorlar.
00 Yorumla
1 yılVay be millet her sene telefon değişiyor biz zor faturayı ödüyoruz adeletin içine... Dünya
00 Yorumla- Devamını Gör (132)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat