1 yılGenel olarak değerlendirecek olursak artık teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki her gün bir şeylerin yenisi ve daha gelişmişi üretiliyor. Bunları takip etmek, ayak uydurmak oldukça zor. İnsanlar kişisel zevkleri için ya da ihtiyaçlarına yönelik maddi durumlarını da gözeterek bu harcamaları yapıyorlar. Sorun bu eşyaya sahip olmak istemenizde hangi duygunuzun ağır bastığı ve bu kararı verirken mantığınızın ne kadar etki ettiği. Benim düsturum bir şeyi satın almak istediğinizde ihtiyaç durumunuz, maddi durumunuz, psikolojinizi düzeltmek için yeni bir şey satın alma isteğinizin ve topluma ayak uydurma ihtiyacınızın şiddeti ne olursa olun her zaman fayda maliyet kuralı ile hareket edilmesi. Yani 15 kullanıyorum 16 aldım bana ne sağlayacak gibi. Bildiğiniz üzere Apple marka telefonlar daha geç yorulan, kullanıma bağlı olarak ömrü daha uzun olabilen cihazlar. Mevcut modelden memnun iseniz ve iyi durumda ise yani gövde, pil ömrü vs. yeni masrafa girmenize gerek olmayabilir. Tabi sizin kararınız. Bu açıklama bilgi amaçlıdır ve öğüt ya da yönlendirme içermemektedir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben telefon özelliklerinin 3 aşağıe 5 yukarı aynı olduğunu düşünerek her yıl tel değiştirmeyi anlamsız ve gösteriş düşkünlüğü olarak yorumluyorum. İnterneti hızlı kullanabiliyorsam kamerası idare ederse bana yeter.
Araba ev pahalı aksesuar-mücevher , telefon ile kimlik bulmaya çalışmadım hiç20 Yorumla
- İnternet & Teknoloji konusunda 808 cevap paylaştı.
1 yılBen Xiaomi kullanıyorum çok eski bir modeli üç sene olacak sanırım. Donma sorunu ısınma ne ararsan var beni idare edecek bir kaç üs model bir telefonum olsa bozulana kadar kullanırım. Lüks alımlar yerine istediğim farklı şeyler var nakit harcamaları konusunda
24 Yorumla- 1 yıl
Ama aypon 🥹
- 1 yıl
Hiç aypon kullanmadım bilmiyorum 🤣
- 1 yıl
Teşekkürler canım😘
- 1 yıl
Rica ederim bebeğim 😘
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılAnormal değil.
12 Yorumla- 1 yıl
🌸🫶
- 1 yıl
😘🌸💜
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba MasalliaPolatova! 🍏✨
Sana söyleyeyim, teknoloji sever birisi olarak yeniliklerin peşinden koşmak hiç de anormal değil. iPhone 15 Pro Max zaten müthiş bir cihaz, ama Apple her yıl küçük ama önemli yenilikler ekliyor. Eğer bütçen el veriyorsa ve yeni özellikleri heyecanla bekliyorsan, 16 Pro Max almak istemek tamamen normal.
Ben de aynı durumu yaşıyorum, her yeni teknolojiyi denemek istiyorum. 😄 İşin sonu yok, ama teknolojik gelişmeleri takip etmek ve deneyimlemek gerçekten keyifli. Senin için önemli olan bu alışverişin sana ne kadar mutluluk getireceği.
En sevdiğim sosyal medya platformu KızlarSoruyor'da bu konuda çok fazla insanın seninle aynı fikirde olduğunu göreceksin. Sana bol teknoloji dolu günler dilerim! 🍀📱🚀11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBana göre evet çok çok gereksizdir
10 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 372 cevap paylaştı.
1 yılBen 3 kere telefonum oldu ikincinin içine ettiler inan ki ondan bile haberim yok üçüncü kıza kar ettirdim birlikte foto çekildik yemek ısmarladı bu işin şerefine yani telefonların hepsini sattığı için oda 2017de alındı ilk defa bu kadar dayandı bir telefon herşeyin hayırlısı çatlaklar var sonra tuşu koptu parmak iziyle hallediyorum sanki sesde de bir şey var ama dokunmatik olunca orada kısıyorum sesi 7 yıl olacak Huawei p9 lite
20 Yorumla
1 yılMerhaba
Herkesin zevki tercihi farklılık gösterir buna mantıklı veya mantıksız diyemeyiz.
Bana göre gereksiz ama bir başkasına göre gerekli olabilir bütçe varsa herkesin bütçe kullanım şekli farklı..Bu soruya göre sürekli araba marka/ modelini değiştirip yükseltenlerde mantıksız oluyor. 😀
20 Yorumla
1 yılParayı kendin kazanıyorsan al istiyorsan, araştır;
İphone 15 Pro Maxi satıp veya Teknoloji Mağazarlında değiş tokuş programlarında verip düşük fiyata 16 Pro Max düşünebilirsin
Ama ailene babana ödettiriyorsan veya kocana ödettiriyorsan alma
Bende İphone 13 var mesela, inan şu an yükseltme yapmamın hiçbir mantığı yok; Telefon ve PC donanımlarıyla yıllardır uğraşan biri olarak söylüyorum bunu...
10 Yorumla
1 yılAşırı mantıksız bence. Durumum çok çok iyi olsa, 10 telefon değişsem koymicak bile olsa her sene telefon değiştirmem. Yeni telefonlar genel olarak özellik farkı konusunda nerdeyse hiçler, elimdeki telefonun sadece adı değişsin diye değiştirmek istemek bence saçma.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 542 cevap paylaştı.
1 yılValla ben iyi bir şey alırım 5 sene kullanırım. 2014'de Note 4 almıştım 2019'a kadar sorun çıkarmadı. Sonra herkes Xiaomi çok iyi böyle şöyle dedi hadi alayım dedim bin pişman oldum. Samsung'dan şaşmayan ben ilk kez şaşdım golü yedim. Onun da miadı dolunca S23 aldım şimdi bir 5 yıl götürür bu beni. Özel bir durum olmadığı sürece değiştirmek mantıksız geliyor bana
10 Yorumla
1 yılBence çok saçma.. artık iPhone kar hariç birçok telefonlar aynı zaten.. hepimizin yaptığı belli işleri görüyor.. iPhone da gereksiz bence.. ha çok program falan kullanırsın işin olur iPhone alırsın.. ama bence hepsi aynı.. o kadar paralar vermem asla.. hele düşük yere asla değiştirmem.. kullanılmayacak duruma geldiğinde yenisini alıyorum
10 YorumlaBurada, telefon senin hayatında ne kadar role sahip o önem kazanıyor. Yani sadece konuşmak ve mesajlaşmak içinse bence apple’a bu kadar para vermeye gerek yok. Şahsen 6 yıldır Huawei kullanıyorum, herhangi bir yavaşlama da söz konusu değil ve işimi görüyor. Özetle öncelik sıralamanda ne kadar önemli.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılÇok önemli bir özellik gelmedikten sonra değiştirmek mantıksız. Örneğin, ikiz kardeşimde Apple iPhone 13 Pro Max 1 TB var. Apple iPhone 16 Pro Max'te 2 TB depolama olsaydı, o zaman değiştirecekti ama şu an hâlâ değiştirmiyor. 2 TB'lık depolamayı bekliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılVayyy kapitalizmin anlamını biliyormuşsun. 👏👏👏
Soru belli ki trol ama tabi bizim çeyrek porsiyon aklı olan toplumumuzda bunu yapan veya imkânı olduğunda yapmak isteyecek çok kişi var.
Alsınlar tabi. Kimi süper zekalıların ödedikleri vergilerle, son model uçaklardan kendine özel filo yapar, kimisi de ayfonlardan... Sonuçta itibardan tasarruf olmaz. 😉
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı. 15 prona güzel bir fiyat verirler zaten git hemen değiştir bence🤣 İçinde kalacağına yanında kalsınnn kııızzzzzz
12 Yorumla- 1 yıl
15'e 900 dolar verdiler. 16 için Üstüne de 700 dolar koycam jxmemxld. İlk aldığımda 15'i 1300 dolara almıştım zarardayız 🥹
1 yılAmerikada bedava zaten al at&t den anlaşmalı bi tane
221 Yorumla- 1 yıl
Bedava dediğin 1600 dolar be kxmdöxld
- 1 yıl
Yok be, at&t anlaşmalılar ucuz
- 1 yıl
Benim öyle alengirli şeylere kafam basmaz gider mağazadan alırım ben eski kafalıyım jdjdmxmd
- 1 yıl
🤣🤣🤣bu yaşta ne eski kafası, 1129usd att anlaşmalı alırsan
- 1 yıl
Sana koymaz iphone be porche almış kadınsın sen🤣
- 1 yıl
28 yaşındayım ben ihtiyarım alooo nxmdmxldld
- 1 yıl
Ohooo beni gömün o zaman🤣🤣🤣
- 1 yıl
50 yim ben ama yaşlı değilim🤣🤣
- 1 yıl
Herkes aynı değil işte ben şimdiden ihtiyarım mxmdödöd
- 1 yıl
İphone yapmıştır🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
Samsunga geç gençleşirsin🤣
- 1 yıl
Yok be bi ara Iphone'a ihanet edip Samsung kullandım o yaptı bence mdmdmdöd
- 1 yıl
Ahahahaha sus pis yankee🤣🤣yaşasın samsun-g ve işbirlikçileri, kahrolsun emperyalizm🤣🤣🤣🤣
- 1 yıl
Kore de emperyalist bi devlet ama sen bilirsin jdjdndjdmdmdmd
- 1 yıl
Kuzey kore emperyalistmiymiş🤣🤣
- 1 yıl
Vay şişko kimyongil yedi beni
- 1 yıl
Samsungu Güney Kore üretiyor ya hani jxmslxmsöxöd
- 1 yıl
Kore dedin ben anlamam, güneyi şimdi söyledin 🤣
- 1 yıl
Kuzeyi ülkeden sayan bir sen bir Rusya bir de Çin jxmdöxödöd
- 1 yıl
Seni pyongyanga tatile davet ediyorum masraflar benden, şampanya istakoz, askeri eğitim, komünizm propogandası ve tek tip kıyafetler gezi hediyesi🤣🤣🤣
- 1 yıl
Şampanya kyzey kıre şarabı socu, istakoz da böcek öyle çok beklentiye girme🤣🤣
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılKapitalist düzene ayak uydurmak için bence şart. Bi tane de ben alayım
11 Yorumla- 1 yıl
Al al bu sistemi atakta tutmak için bizim yeni çıkan her şeyi almamız lazım almazsak yıkılırrrr
1 yılHemen değiştir
Çok mantıklı
Devletimizin desteğine ihtiyacın var12 Yorumla- 1 yıl
İçinizdeki değersizlik hissini bastırmak için çokça para saçın son modeli alınkı onun kadar değerli olduğunuzu zannedin
- 1 yıl
Tamam abla sensin. Jxmdmxmdöd
1 yılbence de mantıksız telefon değiştirmek için telefonun kırıması gerekir sürekli telefon değiştirmemek için sağlam dayanıklı telefon Alman gerekiyor ki en az 10 yıl dayansın telefonunu da düzgün kullanmalısın
10 Yorumla
s 1 yılBen 3 senedir samsung galaxy j7 prime ile yeni telefon alamazken öğrenci iken insanlar her sene iphone değiştirince hayatı sorguluyorum😀😀
Ne hayatlar var be😂😂
Kürüstürümle kanka oldum insanlar senelik iphone değiştiriyor 😂13 Yorumla- 1 yıl
Demode oldu diye telefon değiştirmem, işimi görüyor mu diye bakarım. Sağolsun 2 sene işimi gordu aslında iyi de sağlam telefon 50 kere yere düştü korumasız ama sağlam ama.
Sadece artık kasmaya başladığı için mecburen değiştiricem rahmetliyi..
1 yılAnormal bir durum. Yatırım yap. Daha daha çok kazan
15 Yorumla- 1 yıl
Yatırım vs yapıyorum zaten o kadar benim de kafam çalışıyor sağol kdkdmdm
- 1 yıl
Kapitalist sistem yürümesin zaten.
- 1 yıl
Niye yürümesin? Hepimiz o sistem sayesinde yaşıyoruz. Komünist veya sosyalist vs gibi sistemlere baktığında kapitalizmin hepsinden daha mantıklı bir sistem olduğu ortada
- 1 yıl
Onlar da berbat. Kapitalist sistem bir avuç zengini besliyor. 200 zengin ile geriye kalan insanların geliri eşit. İğrenç bir sistem.
- 1 yıl
Şu anki konjonktürde insanların en rahat şekilde yaşamasını sağlayan sistem bu. Kabul edilse de edilmese de. Dediğin gibi zenginleri çok zengin fakirleri çok fakir ama en azından orta bir sınıf mevcut. Bunu sağlayabilen tek ekonomi modeli de kapitalizm..
Elinde 15 i olan hemen satıp 16 almıyor. 11 olan gidip alıyor 16 yı. Senin 16 pro alman şu an çok mantıksız. Seneye 17 pro al daha iyi hem farklı olacak 15 16 prodan
17 Yorumla- 1 yıl
Seneye de 16'yı satar 17 alırız be kdkdöxldödö
- 1 yıl
Etrafa saçacak kadar da yok yav kdmdöxödö
- 1 yıl
O ihtiyaca yönelik jxmdmxmdöd
- 1 yıl
Kapitalist bi ihtiyaç hiyerarşisi eskiyi sat yeniyi al kdmemxödöd
- İnternet & Teknoloji konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılEvet mantıksız, dediğin gibi kapitalizm mevzusu. Ben ihtiyaçlarıma uyan bir Android modeli alır bozulana kadar onunla devam ederim. Yeni model iPhone peşinde koşacak halim yok ya. Onlar saçma işler.
10 Yorumla
1 yılMantıksız çünkü çok pahalı. iPhone üstelik uzun süre bozulmadan kullanılıyor. Şahsen 5-6 yıl, belki de daha fazla hiç değiştirmicem ki param da yok öyle. İstesem de değiştiremem 🥺
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMantıksız olan bizler değiliz mantıksız olan her yıl yeni telefon üretip ağzımızın suyunu akıtan telefon üreticileri
14 Yorumla- 1 yıl
Heh işte, işte bu, işte yorum dediğin bu nxjdjdjd
Cevap sahibi1 yılben üstün zekâlıyım bunu tek sen anladın fransız malı makyaj takımını hakettin 😊
Cevap sahibi1 yılbende daha ne cevherler var bi bilsen beni 1. kankan yapardın 😂
Cevap sahibi1 yılMelisaahh_
iki kişi konuşurken 3. ye ne düşerdi bunu sakın unutma ayrıca benim sevgilim var şimdi lütfen geldiğin çöplüğe geri dön
1 yılİsraftır bence. Zaten telefonun özelliklerinin çoğunun ne işe yaradığını bile bilmiyor insanlar. Arkadaşlarına, görümcesine, eltisine hava atmak için alıyor geneli😄
10 Yorumla
1 yılEvet mantiksiz bence. Şu an iphone kullaniyorum.2021 de almıştım. Yemin ettim pil gücü 0 a düşene kadar kullanacağıma 😀sonra dolaba kapatıcam. Torunlarima anı 😀
10 Yorumla
1 yılTelefon ihtiyaç olarak biliyorum, eğer her sene bir üst modeli ile değişmek istiyorsan sen telefonu ihtiyaç değil aksesuar olarak kullanıyorsun.
20 Yorumla
1 yılBende 15 pro lax aliyorum hersene degistiriyorum cunku isletme ihtiyaci duymuyorum sure doldugu zaman yeni telefon cikmis oluyor onu aliyorum
10 Yorumla
1 yıl15 pro max var 3 ayda bir yeniliyorum trader uygulamaları kullandıgım icin 16 pro max gelincede alıcam hemen
10 YorumlaEvet anormal. Ben 4-5 senede bir değiştiriyorum. Alırken son modeli alıyorum uzun süre rahatlıkla kullanıyorum
10 Yorumla
1 yılEvet mantıksız. Hayatımda sadece 2 telefonum oldu. İlkini tam 7 sene kullandım. İkincisi de şu an elimde.
10 YorumlaBundan daha normal bir şey yok bana göre, alışkanlıklar var, imkan var, daha iyisi ve yenisi var, gayet doğal bu arzu ve istek
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 460 cevap paylaştı.
1 yılHerhalde yani. Hatta israfa girer. Kendi telefonumu tam 5 yıldır kullanıyorum. İhtiyaçlarımı karşılıyor ve bozulmadan yenisini almayı düşünmüyorum.
10 Yorumla
1 yılTelefon degisim kampanyasinda uygun bir fiyata dusuyorsa mantikli. Onun disinda bir telefonu 4 sene kullanmaktan yanayim.
10 YorumlaHer yıl telefon değiştirme imkanın varsa anormal değil sonuçta telefonlar öyle fiyatlara geldi ki bir kere seriyi yenilemezsen fark uçurum oluyor.
10 Yorumla
1 yılOnu sen daha iyi bilirsin benim telefon değiştirme kriterim kullanışsız hale gelmesi örneğin WhatsApp kullanamamam falan
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılParan varsa alırsın elbette ama verimli kullanmıyorsan telefon seni kullanıyor demektir.
20 Yorumla
1 yılTelefonda bir sorun yoksa ihtiyaçlarını gideriyor ise yeni telefon almak israf
20 YorumlaEvet bence mantıklı değil onun yerine hisse senedi al daha mantıklı birikim yapmiş olursun telefon değiştirmek egonu tatmin etmek dir
27 Yorumla- 1 yıl
Birikim yapıyorum. Yatırımlarım var. Ekstra param da var o yüzden kapitalizmin gereklerini yerine getirmek adına almak istiyorum
- 1 yıl
Var var çok şükür
- 1 yıl
Şükretmek güzeldir olanı arttırır. Bana da annem ve babam öğrettiler :)
İnternet & Teknoloji konusunda 580 cevap paylaştı. 2019 bir telefon aldım bu sene değiştirdim bana göre müsriflik sürekli telefon değiştirmeki
20 YorumlaGerek yok ya lazım olunca alınır. Kamerası, depolaması yetmiyorsa yenilersin.
20 Yorumla
1 yılMantıklı hemen satın alın! Boşuna mı apple hissesi satın aldık lan!
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılParan varsa istiyorsan al kafana göre ben mesela 13 pro kullanıyorum 14 pro alacaktım keşke alsaydım mesela 15 Pro yu beğenmedim 15 i beğendim ama pro dan düze geçmek saçma olur diye 16 proyu bekledim çöl rengi hoşuma gitti onu alacağım 13 pro altındı altın renginden sıkılmıştım ama 16 pro da o renk s ikici 😂
10 Yorumlahemen al senin orada çerez parası sonuçta 😂 hatta birkaç tane al
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbenim için önemli bi para değil diyorsan değiştir yoksa gereksiz, zengin olsan bile sürekli yeni telefona geçiş her şeyi oraya aktarıp ayarlama vs her sene beni yorardı üşenirdim uğraşamazdım.
10 Yorumla
1 yılMantıksız bence. Bozulana kadar kullanıyorum. Asla marka takıntısı da yapmam. Gerek yok.
10 YorumlaÜreticileri zengin etmektan başka bişey değildir
10 Yorumla
1 yılBen de 15 kullnaıyorum ama 16 ya heveslenmedim her sene saçma bence
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı. Apple her yıl aynı telefonu çıkarmazsa mantıksız değil.
10 YorumlaImkanin varsa degil, elindeki telefonla da maliyetin buyuk kismini karsiliyorsun.
11 Yorumla- 1 yıl
Imkanin varsa da sacma elwktronik urun bu uzun omurlu olur en azindan 1 yildan fazla
1 yılben 12’yi geçen ay zor aldım 16 falan çok imkansız 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence normal bir durum değil hep dayatma bunlar. Ben yıllarca kullanıyorum aldığım telefonu. 11 var elimde şu an, bir sorun çıkmadığı sürece de kullanırım
10 Yorumlabana göre mantıksız ama ilgi alanına giriyorsa ve ekonomik olarak gücün varsa değiştirebilirsiniz
10 Yorumla
1 yılHer yıl değil 2 sene d bir değiştiriyorum en son çıkanı alıyorum 😉
10 YorumlaBence her yıl telefon değiştirmek mantıksız kendine yaptığın bir finansal darbe bu
10 Yorumla
1 yılHer bir sonraki yeni modeli çıktığında değiştirmek bence mantıksız
10 Yorumla
1 yılSurekli değiştirmeye gerek yok ama tercih tabi
10 Yorumla
1 yılMilyarder bile olsam her yıl almam bana göre mantıklı değil.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılİmkanın varsa değil.
Ben sürekli değiştirmem imkanım olsa da.10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 911 cevap paylaştı. İmkan varsa mantıklı neden mantıksız olsun güncelleniyorsun işte.
10 Yorumla
1 yılAşırı gereksiz ve bence görgüsüzlük. Ona vereceğin parayla başka ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.
20 Yorumla
1 yılTabi ki mantıksız ve anormal bir durum millet 10 20 yıl aynı telefonu kullanıyor her sene telefon markalarının farklı modelleri çıkıyor yani aldığının bir değeri kalmıyor o yüzden uzun süre kullanmalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılParası olan için her yıl değiştirmek iyi olur
10 Yorumla- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler