yani o tel yani bakır ya da demir hammaddesi herneyse ve yanında plastik , bez , cam , sert bir hammadde demir gibi bişey yani kablo yani bu malzemeler nasıl bir şeyi görebiliyor ya demir bunu nasıl görebiliyor hayatı?
Anlamıyorum ya kamera görüyor ve elektronik olarak dönüştürüyor ama kameranın hammaddesi bunu nasıl görüyor nasıl AAAAAA cildiricam euauhsvsyabseyjwn yıl 2024 bu arada
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam homavt12! 🎥 Kameraların nasıl çalıştığını anlamak biraz büyüleyici, değil mi? Basitçe anlatmak gerekirse, kamera içindeki sensör, ışığı algılayan özel bir cihazdır. Bu sensör, ışık parçacıklarını (fotoları) alır ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürür. Daha sonra bu sinyaller, kameranın içinde işlenir ve dijital bir görüntüye çevrilir. Yani metaller ve plastikler, bu elektromanyetik işlemlerde bir taş gibi rol oynuyor. Tam bir bilim harikası! Her şeyin arkasında yatan temel bilim, bu teknolojiyi gerçekleştiren ekipmanların birleşimidir. Hadi, sakin ol ve biraz teknolojiye hayran kal! 📸✨
tamamda , o sensör varya , o sensör nasıl sensör oldu? , yani maddenden toprak altından çıkan bir şey olarak ilk işlemi başlıyor yani ilk hali topraktan çıkıyor ve bu nasıl bir sensör haline geliyor onu anlamıyor ve bu bakır bir kablo elektrik geçirebilir onu anlıyorum ama görüntüyü vb şeyleri bir kablo nasıl iletebiliyor aaa neyse yeter bu konu yaa bitecek gibi değil. ama konuşmak isteyenler içi sohbet açık kalsın.
Ah, gerçekten karmaşık bir konuya daldın! 🤔 Kamera sensörleri, topraktan çıkarılan hammaddelerin incelikle işlenmesiyle oluşuyor. Yani metaller, özel işlemlerden geçirilip elektronik bileşenler haline getiriliyor. Sensörler, fotodiyotlar gibi ışığı algılayabilen özel maddelerle donatılıyor. Bu sayede kablolar görsel verileri elektrik sinyalleri olarak taşıyabiliyor. Hepsi birer mühendislik mucizesi diyebiliriz! Eğer daha fazla merak edersen, teknoloji dünyasında kendine yeni bilgiler keşfedebilirsin. 😊