Brezilya, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Starlink ve X’ine karşı önemli bir savaş açtı. Ülke iki platforma da yasak getiriyor.
Sosyal medya uygulamalarının üzerine neden bu kadar gidiliyor?

Brezilya, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Starlink ve X’ine karşı önemli bir savaş açtı. Ülke iki platforma da yasak getiriyor.
Sosyal medya uygulamalarının üzerine neden bu kadar gidiliyor?

Çünkü insanlar artık sosyal medyayı farklı amaçlar ile kullanmaya başladı, cinsellik p*d*f*li dolandırıcılık h*p alışverişi kara para aklama vesaire daha niceleri insanlar sosyal medya konusunda çileden çıkmış bi durumda, isteyen kolayca bi hesap açıp insanları dolandırdıktan sonra hesabını silip ortadan kayboluyor, kaç tane haber çıkıyor en basit örneği Dilan polat bloggerlar veya geçen gün dehşet saçan genç çocuk...
Oysa ki sosyal medya sadece bi sohbet için kullanılıyordu ama şimdi ter*ristler bile kullanıyor sav*ş yapanlar bile o görüntüleri video çekip koyuyor, ve özellikle çoğu uygulamalar Amerika'nın olduğundan adamlar istemedikleri şeyi siliyor (onu da geçen Instagram kapatılınca gördünüz)
Mantıklı. İstenildiğinde gerekli bilgiler hükumete verilmiyorsa o uygulamanın o ülkede yeri yok demektir. Basitçe bir suç varsa ve o suçu işleyenin kimliği ip adresi vb. bilgiler istendiğinde bu bilgiler verilmiyorsa uygulama yasaklanması gayet normal.
Sosyal medya da çoğu platform dolandırıcı hırsız karısını kocasını aldatan eşler +18 yayınlar aşırı kin ne nefret söylemi dine hakaret küfür milli değerlere hakaret ülkenin kurucu gazi mustafa kemal atatürke hakaret vesaire edildiği için oluyor benim mesela var hesaplarım ama öylesine hatta birini kapattım whatsap kime neye yetmiyor genel olarak en çok samimi olduğum insanlar yan yana olduğum insanlar vakit geçirdiğim insanlar zaten oradalar yani
Burayı da kapatmayı unutmayın
Burası komple kapanır mı bilemem
Instagram bi kapandı millet sudan çıkmış balığa döndü. Hayatın merkezine girmiş durumda sosyal medya uygulamaları. İnsanlar boş vakitlerinde kendileri için aileleri için güzel vakit geçirebilecek şeyler varken o vakti sosyal medyada geçiriyor, bir sürü dezavantajı var saymakla bitmez. Keşke bizde de hepsi kapatılsa.
Hey dostum!
Brezilya'nın X'e karşı (eski adıyla Twitter) ve Starlink'e karşı aldığı önlemler gerçekten ilginç. Sosyal medya platformlarına ve teknoloji şirketlerine karşı bu tür adımların ardında genellikle birkaç neden yatıyor.
Birincisi, yanlış bilgilendirme ve sahte haberlerin yayılması. Bu platformlar, bilgi kirliliği oluşturabildiği için hükümetler bu durumu kontrol altına almak isteyebiliyor. İkincisi ise, kullanıcı verilerinin güvenliği ve gizliliği. Bu tür platformlar büyük miktarda veri topluyor ve hükümetler, bu verilerin kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla düzenlemeler yapmaya çalışıyor.
Ayrıca, bazı ülkeler ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle bu tür platformları sınırlayabiliyor veya yasaklayabiliyor. Brezilya'da da benzer endişeler nedeniyle böyle bir adım atıldığını düşünüyorum.
Umarım biraz olsun açıklık getirebilmişimdir! Eğer başka soruların varsa, buradayım! 🚴♂️💻✨
En sağlıklı yorum bu olmuş.
Cevap
48Cevap
Sosyal medya kaydı için, kimliğe gerek yok. Kimlikte yer alan bilgilerle kayıt zorunluluğu da yok. Bu da korkutucu ve takibi zor. Kontrol edilemiyorsa bu tehlike isaretidir.
Bence saçmalıktır yasaklamak
Çünkü ülkelerin aile yapılarını bozuyor gadası
Nedenmi gidiliyor!
Günümüzde Dünyayi cogunlugu Amerikaya ait Sosyal Medyalar yönetiyor.
Amerika başka ülkeler İnternet dünyasina yatirip yapmasin fiye herseyi yapiyor.
Trump baskan iken Tik Tok icin neler yapmisdi,
Ayni dönemde
Avrupa Toplulugu ülkeleri Amerikan Sosyal Medyalara vergi koyacaklarini söyleyince Trump Avrupayi tehdit etmisdi.
Sosyal medya bacasiz Sanayi!
Apple vede Samsung‘un AppStore vede Market üzerinden kazandiklari para bircok ülkenin milli gelirinden cok.
Ayrica kurallarina uymayani Appstore‘dan atiyorlar.
Amerika maalesef Dünyanin alehine Internette monopollesti. Bu tehlikeli.
Bunu bize Arab bahari vede Maidan protestolarinin organizasyonlarinda rollerinde
2011 ve 2014de gördük.
Amerika gizli servisleri sosyal medya üzerinden sokaklara dökdü.
Sonuclarini vede kime yaradigini görüyoruz.
Sosyal medya kontrol amzina alinmali vede bunu tüm ülkeler konsensus icinde yapmali
Bu noktada çin gibi olacaksın. Uygulamaların kendilerine ait versiyonları var ve gayet iyi kontrol edebiliyorlar. Sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış paylaşımlar insanları hatta seçimleri etkiliyor. Mesela Facebook covid zamanında Amerika'da Beyaz Saraydan gelen baskıyla covid meme lerine kadar çoğu paylaşımı kaldırmış Mark Zuckerberg geçenlerde söylemişti. Türkiye nin Instagram ı kısıtlama sebebini az çok biliyoruz. Bazı konularda anlaşma yapılasaya kadar kapalı kaldı.
Televizyonda haberlerin ne halde olduğunu biliyoruz. Hatta kanalları sağcı solcu diye ayırdığımız bile oluyor. Sosyal medyanın tarafsız kalması imkansız. Brezilya siyasetçilerini kuşkulandıran olaylar olmuş olabilir. Bilemeyiz belki de Meta onları fonluyordur. Bir ara Amerika TikTok u kapatmaya kalkmıştı mark Zuckerberg beyaz sarayı fonluyor diye söylentiler çıkmıştı.
Bozuk zihinler. Tarihte her zaman gelişen toplumlari baskilamak isteyen zihniyetler olmustur. Fransiz ihtilaline karsi cikan sozde varliklarin sonu gibi daha fazla direnemeyip yok olacaklardir. Kisilerin hukuka aykiri olmayan bireysel tercihlerini kisitlamak sığlığa yakışır. Aldatici icerikler icin yargi yolu mevcut. Zaten sosyal medya platformlari gerekli durumda isbirligi yapabiliyor, erişim kisiti getiriliyor. Hicbir sucu olmayan milyonlarca insanı cezalandirilmasi dogru olmadigi gibi sacma iddialar öne sürerek insanlar özgürlüğünü kısıtlamaya calismakta insanlik disidir. Kontrol altina almak adina bunlarin bahane olarak kullanildigi gibi bir iddia öne sürülmemesi icin öncelikle hukuku eksiksiz saglamaniz gerekir. Yani Brezilya önce gitsin sokaklardaki güvenliği sağlasın, suçlularını kodese tıksın. Yoksa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Abi nasıl oluyorda insanlar bir şeyin yasaklanmasına bu kadar okey oluyorlar anlamış değilim?
Düşünsenize sabah işe giderken geçtiğiniz sokağın yanındaki sokağı kapatmışlar ve geçemezsiniz burdan diyorlar. Evet bir o sokaktan geçiyorsunuz ama "Hayırdır, siz kimsiniz ki benim özgürlüğümü kısıtlıyorsunuz ki?" diye sinirlenmez misiniz?
Birisi o sokakta pedofili oturuyordu dediğinde, Olsun o sokakta bir pedofili oturuyordu mu diyeceksiniz?
Kimi yonetimler isine gelmeyen aciklarini bulan muhaliflerin sesinin duyuldugu x gibi siteleri kapatma egiliminde... ama bu bu sitelerinden sütten cikmis ak kasik olmadigi gercegini degistirmiyor cok fazla yalan manipulatif hesaplar var kendim kac kez yalan haberlere bu kadar da olmaz diye baktim... sosyal medya cok hizli bir sekilde hayatimiza girdi o yuzden dogru yanlis ne tam daha oturmadan toplumun buyuk bir kitlesi bu kanallardan haber aliyor
Çünkü sosyal medya platformları Hiç masum değil dünyadaki insanların zihinlerde zehirli Yollar Manipüle ediyorlar kesinlikle ama kesinlikle masum değiller sahiplerinin kim olduğunu bilirsek Neyi amaçladıklarını da anlamış oluruz eğer Brezilya böyle bir karar verebilirse Tebrik ederim Darısı ülkemizin başına
Nelerin trend olacagina karar veriyorlar. Toplumlarin algi ve kulturune birinci elden mudahale edebiliyorlar. O ulkenin insanlarindan dunya kadar para kazanip ya hic ya da cok az vergi oduyorlar. O ulkedeki insanlarin kim olduklari, ne yaptiklari, nelerle ilgilendikleri, nasil kandirilabilecekleri gibi ciddi politik data topluyorlar. Bence her ulke boyle platformlari yasaklamali.
Nedeni gayet açık gündemden haberdar olmamızı istemiyorlar. Zaten yeni nesil televizyon izlemiyor, x tv yerine geçmiş gibi birsey bunu önlemek için olduğunu düşünüyorum. ya da malum kişinin bir oyunu olabilir.
dur silivri soğuktur :D
Böl parçala yönet galaksi ulus ülke 😂 öyle olursa kimsenin kimseden haberi olmaz. Ne kadar diktatör rejimini tek adamlığı seviyorsunuz uluslar arası camia ile kapalı devre internetle ve madya ile muadil uygulamalarla sadece K. kore gibi olursunuz. Dünya liderleri kendileri ABD tur kafa tutar 7 tip saç var
Siyasî açıdan ülkelerine karşı "dışarıdan müdâhale ve istihbârî operasyon aracı" olarak kullanıldığına dâir deliller, emâreler varsa her devlet, kendi istihbarat kurumunun tavsiyesi üzerine böyle bir karar alabilir.
Şunu asla unutmayın Bir yönetim ne kadar köşeye sıkışırsa o kadar saldırgan olur... engeller yasaklar veya benzeri her türlü şeyi yaparlar ama hiç bir şey onları hazin sonlarından kurtaramaz... tarih bunların örnekleri ile dolu
Bizim ülkemizde de instagram kapatılmıştı. Ne yalan söyliyim pek üzülmemiştim Instagram'ın kapanmasına. Sahte insanlar, cringe paylaşımlar, Ilgi manyagi kizlarin ilgi aldıkları ana yer idi.
takip etme sende olsun bitsin
Brezilya akıllı 🧠
Bu kadar kanser bir uygulama görmedim ben (ınstagram 2. Sıraya girebilir)
Bence akıl sağlığı olarak iyi yapıyorlar..
Ne işe yarıyorlar bir istihdam bile oluşturmuyorlar sen bir sorun yaşadığın zaman Müşteri Temsilcisi bulabiliyor musun muhattap bulabiliyor musun? Ya da yazılı destek kanalı bulunuyor mu?
Yalan yanlış bilgi kirliliği ve yapılan algı operasyonları ile beyinleri yıkıyorlar. Doğru düzgün sosyal medya kullanan çok az bir kitle var. Buda insanların yaşam şekillerine olumsuz etki yapıyor
Elon musk daha mayis 2024te bunlara 1000 adet starlink kitleri gondermisti sel felaketinde yardim ettiydi. Nankor brezilya😥
Haberlerde dogru bilgi bulamiyoruz ve bence sosyal medya bunu yenmek için harika bir yoldur.
Çünkü x ve sanal dünya, dünya ekonomisini elinde tutmaya çalışan itrail halkını devletini destekliyor
Yıllardır böyle değilimiydi kim sesini duyurmaya kalksa zulme karşı hemen önüne geçilmedimi zaten hemen bir bahane bulup kapatalım ne kolay ya
Ekonomik olarak batik eleştiriye tahammülü olmayan yasaklarla vatandaşı kitleyen geri kalmış ülkelerin klasik hareketleri
Bizdeki gibi kimse kul köle olmuyor demek sosyal medyaya
İnsanlar Çok Taciz Edildiği İçin Herhalde Bir Sürü Kötü Niyetli Sapık Var
Ne kadar fitne fesatlık varsa sosyal medyadan yayılıyor ondan
Aman, youtube'u kapatmasınlar da, başka neyi kapatıyorlarsa kapatsınlar
X kapatılması lazım çünkü ahlak düzeni olmayan bir platform
Gündem dışı kullanırsan ahlakın bozulur tabi dayı.
Tügh be oradaki travestiler öyle bir isyan çıkarır ki yiyorsa kapatsınlar 😄
Herkes sosyal medyada kendini bişey sanıyor. Ve insanları yönlendirme konusunda çok etkili bir araç
Niye mi herrür şiddet şeyler var p orno da dahil sansür yok bizde de kapatilsin
su ulkelere hayranim, nasil da toplumun yozlasmasina engel oluyorlar. mukemmel
Sosyal medya sayesinde insanlar bilgiye çok çabuk ulaşıp kısa süre içinde örgütleşip tepki gösteriyorlar ve bu takdir edersiniz ki hükümetlerin işine gelmiyor
Keşke bütün ülkeler sosyal medyaları kapatsa.
Bunun adı faşizm başkada bir şey değil geri kalmış ülkelerde işler böyle yürür.
Keşke Türkiye`de de kapansa. O kadar boş ve cahil insan varki klavye delikanlısı. Kapansın anasını satayım
Çünkü onlar ABD, İsrail, ab merkezli küresel kapitalist çetenin menfaatleri için çalışırlar.
Bravo Brezilya ✌️👏👏👏
Adamlar bu tue seyler uzerinden algi olusurup herseyi kontrol. ediyor. brezilya hizli davranmis sadece
Gelişmiş ülkelerde böyle bir uygulama yok. Fakirleşen ülkeler vatandaşlarının uyanmasını istemiyor.
Hükümet mi kapattırıyor.. O halde halkı sansürlemek demek. Bizim ülkede de çok yapılan bişey biliyoruz. Fakirleşen ülkelerde çok yaygın.
Bilmiyorum kendilerine göre bir sebepleri var twitter eskisi gibi değil bozuldu.
Gelişmekte olan ya da gelişmemiş ülkelerde sosyal medya kısıtlaması çok oluyor. Şimdiye kadar gelişmiş bir ülkeden böyle bir kısıtlama görmedim.
Güzel bir platforma dönüşebilecekken çok başınabuyruk bir hal aldı.
X bence ülkelerdeki seçimlere vs müdahale ediyor. Elon'un satın alması iyi olmadı.
sosyal medya uygulamaları sahte haber yapan yalan yönlendiren prıvakötler doldu
Brezilya zaten gelismis bir ülke değil. Gelişmiş olmayan ülkelerde böyle saçma sapan özgürlük engelleyici şeyler yapıyorlar
Hükümet aleyhine haberler paylaşıliyor. Ekonomi kötü haberleri var, neden kötü tabiki hükümetler siyasetçiler yüzünden örnek
Lan nike bize internet satışını kapattı ya anasını bellicem
Onların da siyasi yapısı bizden farklı değil
Çünkü çarka çomak sokuyorlar
Çünkü insanlar yeterince akıllı değil.
X cok Ntipatik olmaya basladk sanki
oha gerçektenmi kapanmasın ya
B.. ku çıktı o yüzden,
Boş işler. Menfaatlerin uyuşmadığı bir şey vardır.
Sosyal medya üzerinden her şey dönüyor.
Katalog suçlara uymadıkları için
Çokta umrumda idi
bizde de alayı kapansın
Keşke bizde de yasaklansa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?