Nedenlerini de yazsanız da aydınlansa bu millet

Nedenlerini de yazsanız da aydınlansa bu millet

Hocam tabii ki Apple. Nedeni de basit aslında; bir çok marka android kullanırken, Apple kendi yazılımını ve işletim sistemini sunuyor. Mesela instagrama atılan bir storyden, android kalitesizliği olduğu direkt anlaşılıyor. Hangi telefon olursa olsun, kötü Apple en iyi androidden iyidir.
Tercih meselesi elbette
Bence Android daha mantıklı çünkü hem fiyat olarak bile bence bir telefona ne bilim 30 bin veya 35 bin TL vermek bana mantıklı gelmiyor iPhone lerde şarj hızlı bitiyor ve yeni sürümleri çıktıkca eski iphoneler sanki daha da yavaşlıyor fotoğraf kalitesi bakımından çok güzel ama bilmiyorum ben Tecno Spark 10 Pro kullanıyırum pek marka takıntım yok ve bu zamana kadar da telefonda bir sıkıntı görmedim ve fiyat olarak da uygun 10 bin TL ye aldım Android kullanmaktan memnunum
Tamam iPhone güzel, kabul ediyorum. kamerası da gerçekten iyi, akıcılık desen o da var. Ama işin yazılımsal kısmına gelince, diğer telefonlarda şikayet ettiğimiz hatalar iOS'ta da mevcut. Apple tüm ürünlerini de aldım iPad, MacBook, Watch, iPhone, AirPods... hepsi var. ama şöyle bir gerçek var ki, hani olmasa da olurmuş aslında, çok da vazgeçilmez değil açıkçası.
Çok güzel görüş ya. Dikkat kısmı çok önemli
Android çünkü pili hızlı bitmiyor.
Hahaha çok mantıklı bir sebep 😂
Cevap
15Cevap
Android. iOS çok kısıtlayan bir sistem, bana göre değil.
Android tercih ederdim ben çünkü istediğini yapabiliyorsun ve uygulama indirerek de kullanabiliyorsun her şekilde.. daha rahat
Doğru söz
Apple kullananlar (buna bende dahilim) hem kaliteli kamerası için kullanıyor hemde birbiri ile son derece uyumlu çalışan Ekosistemi için alıyor. Misal herhangi bir apple ürünü aldığında diğer apple ürünleri onu algılıyor ve direk kişisel ayarların veya varsa özel modların direk işleniyor o cihaza… Ekosistem konusunda oldukça başarılı android toplama pc gibi her bir parça birbirine uymak zorunda yoksa komple sistem çöp…
Bence Android daha mantıklı sebepleri var zaten. Mesela. İphone 12 şuanda 256GB modeli 31 bin₺ Samsungta ise S23 modeli 30 bin₺ bu iki telefon arasında S23 kesinlikle çok çok daha önde her konuda. Sonuç olarak aynı fiyata daha kaliteli malzeme işlemci kamera almak varken neden daha kötü bir ürün alınırki. Marka olsun diye almak isteyenlere lafım yok.
Bazılarında var marka takıntısı
Diyorum ya abi olana lafım yok. Mesela benim 90 bin liram olsa 15 pro max alırım. Ama aylık 100 bin lira maaş alırsam alırım. Onun haricinde bi telefona çok para vermek saçma.
Bu güzel düşünce yapısı gerçekten
Teşekkür ediyorum hayırlı geceler.
Iphone almak istiyoruz çünkü aslında özeniyoruz, bu xok güzel duruyo herkeste var bendede olsun istiyoruz ama aslında şarz çabuk bitiyo kamerası sadeve güzel ama android kamerası da güzel bide şarz 15 ken 2 saat sonra 2 oluyo bence iPhone özenti ios bilmiyorum
Çok güzel görüş için teşekkürler
Google Pixel 6 pro kullanıyorum, memnunum. Oyunla alakam olmadığı için bilemiyorum pek o konuyu
Kanka şimdi kamera ve Zoom yüzünden kesinlikle Samsung ama görünüş olarak ve sürüm olarak emoji olarak kesinlikle iOS
Androidde de güzel kameralı cihazlar var bence
Evet onu diyorumm
Android sistem kullanımı daha kolay geliyor bana o yüzden ios sevmiyorum ama keşke iosun güvenlik sistemini Androidede ekleseler güzel olurdu
Keşke keşke ve keşke ya
Ikisi de mevcut ama androidde ki konfor hiçbirinde yok. Kullanımı daha pratik geliyor. Iphone alışamıyorum.
Uzun süredir kullandığın hangisi idi?
Iphone bana göre biraz daha sınırlı özelliklere sahip olduğu için Android kullanıyorum. Örneğin yıl olmuş 2024 iphone tlf larda tümünü sonlandır olmaması bile buna neden bir şey. Yani açık uygulamaları teker teker kapatabiliyorsun gibi..
Android net. İos da bi pok yok. Müzik bile indirilmiyor
Çok ayıp öyle mi söylenir aaa
Android daha iyi dosya yönetimi oise göre çok çok rahat ve android de çok daha fazla uygulama var
herşeyde android alsa bile iphone da optimizasyon konusunda çok iyi sadece bu yüzden bile alınır ve ön yargılı olmayın ben 2 günde alistim iphone zor alisamiyorum diyenler icin
Ben her ikisini de kullandım, çok da zor değil alışmak
İOS'un kapalı kutu durumundan hoşlanmıyorum çok kısıtlayıcı, Android diyorum.
Androidin özlediğim tek özelliği ekran bölünmesi , değişik temalar ve tasarım olarak çeşitli modeller olması..
Tema değiştirmek güzel değil mi?
Aslında diğer ülkerde iPhoneun mesela 10. Nesil telefonuyla ( S, flip, fold serisi) Samsungun 10. Nesil telefonu birbirine yakın fiyattan çıkıyor. Türkiyede iphonlardan daha fazla vergi alınıyor o yüzden daha pahalı.
Android çünkü fakirim
Bu kadar net 😂
Android bence daha iyi
Bence de
iPhone istiyorum da para yok maalesef
Android tercih ediyorum, alışkanlık.
Symbian
Kaldı mı ya
Para Android'e yetiyor. Açıklaması bu 😄
Android ucuz işi mi diyorsun
Android
İphone