Küfür etmeden sinirimi öfkemi nasıl bastırabilirim?

Normalde durduk yere küfür eden biri değilimdir ama ülkenin siyaseti, gündem, malum siyasetçilerin açıklamaları ve sosyal medyadaki tipler beni sinir ediyor ve küfür ediyorum. Siyasetçilere sosyal medyaya yazarak küfür etmem asla. Hapis sebebi çünkü. Onlara içimden ya da evdeysem evimde sövüyorum. Ya da bir arkadaşla sohbet esnasında memleketten bahsedersek kendi aramızda kalacak şekilde sövüyorum. Ya da bir yere yorum yapmışımdır. Eli çükünde 18-20'li yaşlarının başında bir zıpçıktı pich kurusu geliyor kadınlıkla ilgili cinsiyetçi hakaret vari aşağılayıcı yorumda bulunuyor ben de onun ergenliğini ve ondaki bu sinir birikimini bildiğimden onu ezecek şekilde küfürlü dalgaya alan yorum yapıyorum. Ya sonra yorumu siliyor ya da hesap yok görünüyor sonra ya da akpli olup da hala daha Avrupa bizi kıskanıyor, ekonomi çok iyi, milley iş seçiyor, güncel mesele suriyeliler, suriyelilere ırkçılık yapıyorlar falan dediklerinde ağzımın yayları tutmuyor. Bu böyle laf olsun diye değil bildiğin sinirimi öyle bir zıplatıyor ki yazıda bile olsa böyle karşımda olsa o kadını ya da adamı hiç dayak yer miyim falan diye düşünmem dalarım öyle hissediyorum ve küfür ediyorum bu yüzden. Bunları belki beni çok aşağı çekiyor düşürüyor. Okuyan ayy şuna bak nasıl konuşmuş diyor belki. Öfkemi küfür etmeden nasıl bastırabilirim?

Küfür etmeden sinirimi öfkemi nasıl bastırabilirim?