Bugun bir arkadaş sahte face hesabı diye bişey sormuş bende sorayım dedim ordan cevap alamadım ben arkadaşımın çocukluk fotoğraflarını bulup onun adına hesap açıp onları paylaştım herkesi de ekledim bunu görmüş yazdıgım şeyin ekranını almış bende öğle vakti kapattım hesabı az öncede sayfasında savcılığa dilekçe verdim tazminat davası açıcam kimse söylesin cesareti varsa tabi falan yazmış şimdi merak ettigim hesabı kapattım -IP adresimi bulabilirler mi? Bazı yerlerde face sadece devlet adamlarına vb şeylere IP yolluyorlar ait okudum her yorumda diğeri de ben telefondan açtım hesabı şu an kapalıyken her şey silinmişken bnim oldugum bilinir mi? Üstelik savcılığa başvurması için hesabın açık olması ve şüpheli belirli olması gerekmez mi?
Cevabın nedir?
+1 yılHesabı kapatsan bile facebook da bilgiler silinmez dondurma demiyorum silme... Yine de bilgilerin yedeği kalır facebook ta ayrıca bilişim suçlarının bütün web sitelerine girip logları kontrol etme yetkisi vardır aynı zamanda ip adresi 24 saatte bir yenilenir buda demek olmuyor ki senin ip adresin bulunmaz hangi abone hangi gün hanfi ip adresini aldığı bilgisi de internet sağlayıcınız tarafından loglanır uzlaşma yoluna gitmeni tavsiye ederim yoksa bir kere şikayet edilince şahıs davasından çıkıp kamu davası açılır ve bu işlemi savcılık yürütür.
14 Yorumla
Soran+1 yılUzlaşma yoluna da gidemem ki belki de vermedi bilmiyorum ya kafam karıştı
- +1 yıl
Gidersin özür dile işte emin ol bu işlerin başındaki uzmanlar işini çok iyi yapıyor ben veri kurtarma merkezinde çalıştım adamlar yangından harddisk getirdi onu yaptırıyolar o kadar takıntılı insanlar
- +1 yıl
Başkasının adına facebookta hesap açmak, TCK'nın 243. maddesi gereğince suç teşkil etmektedir. Bu hesap aracılığı ile ilgili kişinin fotoğraflarını yayınlamak, özel hayatın gizliliğinin ihlali suçunu oluşturmaktadır. Yine bu hesap aracılığı ile işlenen suç teşkil eden fiiller (hakaret, tehdit şantaj gibi) ayrıca cezalandırılır. Müvekilimin adına facebooktan sahte hesap oluşturulmuş ve fotoğrafları yayınlanmıştı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. şu an dava devam etmektedir. Bu konuda delillerin toplanması ve tespiti hususunda bilişim şube biriminin çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Sahte profilin hangi ip adresinden, ne zaman oluşturulduğu, bu profil oluşturulurken hangi mail adresinin kullanıldığı gibi hususlar rahatlıkla tespit edilebilmektedir. Ayrıca fotoğrafların yayınlanmasından dolayı, manevi tazminat davası açma aşamasındayım. Bu şekilde bir mağduriyetiniz varsa hukuki yollara başvurarak mağduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsiniz.
Soran+1 yılBoku yedim galiba
En İyi Cevaplar
VPN, Proxy, Tunnel, Tor bu kavramları duydun mu hiç? Sahte hesap için sahte mail de gerekli biliyorsun dimi?
117 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama maili bilmesi lazım değil mi?
Soran+1 yılBen diğer sayfalarda okudum faceden kesinlikle IP yok sadece Microsoft'ta var ve bunun için Microsoft hesabını bilmesi lazım ama bende ekli de değildi Hotmailin adını da aldığını sanmıyorum ve hesabı kapattım her şeyi sildim bu durumda yani kesin bulurlar mı diyorsun?
Soran+1 yılFacebook öyle çok büyük bir suç olmadığı sürece (örgüt propagandası-cinayet-dolandırıcılık, çocuk kaçırma vs) kolay kolay ip bilgisi paylaşmıyor diye biliyorum. Hakaret, küfür vs gibi durumlarda kişiler kendi aralarındaki problemleri kendileri çözmeli prensibine dayanarak ip logu paylaşacağını sanmam. Hatta 4-5 ay öncesi bir arkadaşım birisine kızıp sahte bir profil oluşturmuştu ve buradan kişiye mesaj yoluyla küfür etmişti, tabi sonradan ne olur ne olmaz, şikayet vs olur diye ismi değiştirip profili kapatmış, daha sonra ben emniyetten tanıdık bir polise sormuştum abi sahte facebook açanı tespit etme imkanı var mı, bir arkadaşla kafa buluyorlar kim olduğunu merak ediyoruz dediğimde , facebook Abd tabanlı bir site ve serverları Abd de olduğu için ip tespiti zor, gizlilik ilkeleri vs diyerek zaten ip bilgisi vermiyorlar demişti
Soran+1 yılEvet birisinin yazdığını attım sana işte uzatılacak bir konu yokta inşallah uzamaz konu
Soran+1 yılbir de birisi hotmaile girme gelen mailleri de açma demiş herhalde bulunmasın diye söylüyor
Soran+1 yılAcaba hesabı açıp özür mü dilesem
Soran+1 yılKorkarım tabi normal yani keşke yapmasaydım da işte önceden de vermiş böyle de bişey çıkmamış :/
Soran+1 yılBaşka bir hesaptan attım mesaj valla inşallah şantajdır
Soran+1 yılAhhaha korkudan valla :D
+1 yılboyle seyler yapma oncelikle. :)
savciliga verebilir, hesabi kapattiysan sonucunda takipsizlik karari cikar.015 Yorumla
Soran+1 yılTakipsizlik noluyor? Savcılığa verdim diye yazmış ama savcılığa vermesi için bir şüpheli belirtmesi lazım değilmi?
- +1 yıl
supheli olarak facebookta kullanilan ismi verebilir. savciliktan sonra polislere yonlendiriliyor zaten orda sikayet dilekcesini ayrintili yaziyorlar onlar. benden sana tavsiye o sahte hesabi tamamen silin. burdaki takipsizlik karari hesap kapali olunca size ulasamadiklari icin cikan karar.
- +1 yıl
facebook kullanicilarinin bilgilerini vermiyor ayrica. savcilik ya da polis istese de ulasamaz. bu bilgilere ancak facebook avukatlari yoluyla ulasilabiliyor.
Soran+1 yılFaceyi dondurdum silinir 15 güne inşallah bulmazlar ya :/
- +1 yıl
tamamen sil o hesabi. dondurma. acarsan tespit ederler o sekilde bulunursun. ne diye ugrasiyon boyle seylerle yaa deli kiz :)
Soran+1 yılEvet benim demek istedim de bu o zaman bulurlarsa hotmail hesabımdan bulacaklar yani
Soran+1 yılİşte silinmiyo face tamamen ah bir silinse valla gıcık oldum diye yaptım aldık başımıza belayı inşallah bişey olmaz :D
- +1 yıl
sana bir sey diyim mi devlete bu konuda o kadar cok sikayet dilekcesi ulasiyor ki ugrasmiyorlar o kadar cok. ancak cok cok buyuk bir suc islenecek ki sahte hesapla ancak o zaman pesine dusuyorlar. tum baglantili hesaplarini kapat. icin de rahat etsin.
- +1 yıl
vardi onun tamamen silinecek kismi. bir bak netten hangi yerdeymis nerdeymis. ordan silersin tamamen
- +1 yıl
lişim suçları için araştırma birimi var işini çok sağlam yapıyorlar savcıkık kararı ile ki senin dava kamu davasına girer sulh ceza mahkemesinde yargılanır ayrıca bu tür davalar ip adresin hep değişmesine rağmen hangi abone hangi gün hangi ip adrsini aldı hepsi tutulur bilgileri hesap silmeyle dondurmayla olmaz o iş istersen bir dene bakalım birine küfür etmeyi nasıl basıyolar cezayı nasıl buluyolar
Soran+1 yılŞimdi girdim de hesaba hotmail arkadaşlara açıkmış inşallah görmemiştir :(((
- +1 yıl
o zaman is biraz bulaniyor. ama gormediyse rahat ol facebook soz konusu olunca takipsizlik karari bunun sonucu. baska siteler icin bu durum soz konusu degil de facebook bilgileri paylasmadigi icin boyle. hotmaili de kapat tedbir olarak. simdi sen hesabi kapatinca o. pek ustunde durmaz. dursa da sonuca ulasamaz. akillanmissindir herhalde :)
Soran+1 yılAy evet çok pişmanım valla tövbe ettim bidaha asla diye ben bir araştırırım yarın gerçekten vermiş mi vermemiş mi diye hotmail dursa da bişey olmaz herhalde mailleri açmadığım sürece
- +1 yıl
bir babamla konusmam lazim o kismini :)) ama kapatman daha hayirli olurdu herhalde. ben arkadasinin korkutma amacli oyle yazdigini dusunuyorum zaten 18yasindan kucukmus oyle yazmissin bir yorumda. fazla kurcalamazlar. hatta arkadasinla samimiyseniz iletisimi koparma. bosver kanka falan de vazgecir :p
Soran+1 yılHayır yakın değiliz de inşallah doğru değildir yazdığı :(
İnternet & Teknoloji konusunda 374 cevap paylaştı. O kişiyi tanıyorsan ona göre karar ver çok uçuk bir şey değilse korkutmak için ortaya çıksın diye söylüyordur
14 Yorumla
Soran+1 yılBabası subay da ne bileyim bence de korkutmak için söyleyebilir çünkü karşıma gelip ben yaptım desin cesareti varsa böyle şeylerle uğraşmayıp falan demiş
Soran+1 yılAcaba hesabı açıp özür mü dilesem
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
19Cevap
Ben Açıklayım Sana , Öncelikle Sahte Hesap Açman Hiç Birşeyi Değiştirmez Sisteme Senin İnternetinin Ip Adresi Gibi Şeyler Giriyor Zaten. Kapatılan Hesabı Bulurlarmı Diye Sormuşsun ; Evet Bulurlar Sen Hesabı Açtığın Andan itibaren Zaten Senin WebTabanlı Bişlgilerin Sistemde Depolanıyor Ve Kapatsan Bile Silinmiyor Bilgilerin. Şöyle Düşün ; Kapattığın Bir Hesabı Tekrar Aktive Ettiğinde Bilgilerin Olduğu Gibi Duruyor Değil mi? . Yani Hesap Açtığın Andan İtibaren Tespit Edilmesi Olasıdır.
14 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum sonuçta hesap kapatıldı üstüne düşerler mi ki
Soran+1 yıl17 yaşında birisine yaptım yani benden bir yaş küçük ailesi düşer mi üstüne ne bileyim şaşırdım valla
Facebook savcılık dinlemez ip adresini vermez.
Lakin microsoft verir. Kullandigin e-postadan bilgiler iletilir. Buda bir en 6 ay sürer14 Yorumla
Soran+1 yılAma o e postadan bulabilmesi için hesaptan gelen iletilere girmek gerekirmiş ben şimdi hesabı silsem hotmaildin bulabilirler mi
Soran+1 yılHayr arkadaşlarıma açıktı ama sevgilisinden bakmış olabilirde bakacağını sanmıyorum işte
+1 yılBulabilirler. Ama o korkutmak amacıyla yapmıştır birşey yapmaz mörül mörül bakar anca. Hesapta kapandıysa gerek yok demiştir :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHesabı silmen hiçbir şeyi değiştirmeyecek çoktan mahkemeye verildi yazmış ama kapalı hesabın nesini vericek onu anlamadım
- +1 yıl
Bekle gör bakalım o zaman. Ben pek anlamam da :)
Eğer şikayette bulunan kişi bu konunun üstüne gider ve mahkeme, kişilik haklarının ihlali kararı verirse, ip nide bulurlar evini de bulurlar. Bu tarz konularda dava kazanıldığı takdirde çok yüksek miktarda tazminat alınabiliyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılTazminat falan yazmış zaten kız da 17 yaşında
Soran+1 yılHesap kapalı gitmez bence üstüne
>Hiç bişi olmaz ben böyle konulara daha önce vakıh oldum :) relax ol ** Türkiye standartları seni yaşatır :) özgür bir ülke burası Sana daha neler yapılabiliyor bir anlatsam :) sabah akşam illegal varisi olurusun
06 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin olmayacağından
- +1 yıl
Sonuna kadar hemde çok fazla eminim.. biliyrmusun şu an hatta hiiiç kafanda soru işaretinin kalmaması cok daha iyi boşuna kendine dert ediniyorsun --- Ip adresin -- türkiye local olarak gözükebilir ama bu senin araştırıla bilme hukununa girildiği zaman nereden bahsan devlete cook büyük zarar maal oluyorsun :) eğer akıllı bir kız olup hesabı kapattıysan devlet bir bahane bulup o zarara girmez :D
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorum içn içim rahatladı hadi internet kafede açsam falan neyse de gittim salak gibi telefonumdan açtım :D
Soran+1 yılTamam iyi geceler :)))
+1 yılSen ne diyorsun seceleni bulurlar ip adresinden neyin kafasini yasinyon boyle seyler yapiyon amac ne yani
00 Yorumla
+1 yılSavciliga verilmisse savcilik ip adresinden bulur, arkadasina durumu anlat bence is buyumeden
012 Yorumla
Soran+1 yılAma IP adresinden bulmaları için hesabın açık olması lazım değil mi kapalı ve adı değişmiş bir hesabı nasıl bulabilirler? Faceden dedigim gibi bulunmaz diyorlar böyle bir yasası varmış çünkü Türkiye de de faceyle ilgili avukat varsa da 2 tane varmış
- +1 yıl
İs gercekten savciliga intikal etmisse emin ol bulunur, yok kendileri aramaya calisiyolarsa bulamazlar birsey.
Soran+1 yılSavcılık yazmış belki de göz korkutmak için yazdı bilmiyorum
- +1 yıl
Acikca itiraf et bence cok mu zorda kalirsin?
Soran+1 yılKızla yakın değilim ama savcılığa dilekçe verirken bir şüpheli belirtmesi gerekmiyor mu bunun?
- +1 yıl
Hayir gerekmiyor, savciligin isi bu zaten ona sadece sorarlar suphelendigim kimse var mi diye. Sen neden boyle birsey yapma geregi duydun ki?
Soran+1 yılGıcık oldum o yüzden ya inşallah bulunmaz :/
- +1 yıl
Bulunursa buyuk sicarsin haberin olsun, saglam rezil olursun
Soran+1 yılBen yapmadım telefonumdan başkası yaptı derim ne deyim yahu inşallah vermemiştir
- +1 yıl
O zamanda kim o baskasi diye soracaklar. Sen dua et blof yapiyo olsunlar is gercekten savciliga bilisim suclarina gittiyse cok zor durumda kalacaksin
Soran+1 yılInsallah öyledir yarın bir soruşturacam gitmiş mi gitmemiş mi diye inşallah olmamıştır :(
- +1 yıl
Noldu arastirdin mi vermisler mi savciliga?
+1 yılçok çabuk bulur konumun bellidir şu an teknoloji gelişti :)
00 YorumlaHesabı ve ıp yi her şekilde bulurlar ben davacı olmuştum çıkardılar ortaya
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ama hesapları kapattım işte nasıl bulacaklar kapatılmış bir hesabı faceden kesin bir karar var siyasal ya da çok önemli konular olmadıgı sürece IP vermiyorlar bulurlarsa hotmailden bulacaklar ona da baktığını sanmıyorum
Sabit ip değilse sorun olmaz ama sabit ip ise bulabilirler modeme reset at sicacik yataginda uyumana bak sabit ip değilse ;)
05 Yorumla
Soran+1 yılSahip IP ne?
Soran+1 yılSabit
+1 yılkorkna ya sana feysten zarf atnış sende saf gibi yemişsin
00 YorumlaSavcılık işleme koyarlarsa herseyini bulur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni her şekilde bulurlar ister hesabı sil ister silme
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,9b cevap paylaştı. İsterlerse hsabı bulabilirler tabiki.
00 Yorumlasen tırsmışsın boş işlerle uğraşırsan böyle olur
00 YorumlaHepimizi s kerler tayfun
00 YorumlaNeden yaptın ki?
00 YorumlaEyvah eyvah...
01 Yorumla
Soran+1 yılYaaaa :(
+1 yılAman yarabbi
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı