Türk devleti, biz farkında olmasak ta dünyayı yönlendiren veya siyasi etki potansiyeli en yüksek 6 devletten biridir. Dolayısı ile dostu olduğu kadar, düşmanı veya çekemeyeni de çoktur. İran ile sidik yarışına girecek seviyeye inmek doğru olmaz.
İran'ın kendine has gerçekleri vardır. Türkiye ve Türk fobisidir bu. Yeni bir şey değil, 1000 yıldır devam etmektedir. İran nüfusunun 5 te 2 si Türktür. Bölge, Güney Azerbaycan eyaletidir. Asırlardır Azerbaycan Türkü demezler. Azeri derler ki, bu hitap bize dahi sirayet etmiştir.
Gel görki, İran türküleri molalardan haz etmese de, birinci dünya savaşı sonrası şekillenen siyasak haritalar ve Şia etkisi (İran Türkleri Şiidir) Bölünmeyi engelliyor.
Sonuç olarak İran, Türkçülüğü, Türklüğü, Türkiyeyi, Ay yıldızlı sembolleri, Atatürkü sevmez. Korkar, haz etmez. Milletine sansür uygular. Kısacası Türklerin gölgesinden bile ürker.
Durum bundan ibarettir.
Biz büyük millet, büyük devlet olmaya, böyle davranmaya devam edeceğiz. Komplekslerden uzak, vakur ve mağrur kalacağız. Kimin ne yaptığı ve söylediğinin ehemmiyeti yok. Türkler hakkında en doğruyu aslında bütün dünya bilir. Bilir de ikrar etmez.
Bakın Paşinyan bu yüzyılın en akıllı ve önemli liderlerinden biridir. Türkiyesiz nefes alınamayacağını çözmüş, Darısı diğerlerinin başına.
Bakışınızı daha geniş açı ile ele almanızı tavsiye ederim.
@Hullanza bunu bana yazmadın sanıyorum. Soruyu soran arkadaşa yazmış olduğunu düşünüyorum. Bana dediysen eğer ; siteyi baktım, farsça sitede bayrak yok. İngilizce olan sitede ise Türk bayrağı yerine eski 8 köşeli Osmanlı bayrağı kullanılmış. Kasti olarak Türkofobik davranışları var. Ama bu durum bile İran mollaları ile aynı kafada olmamızı gerektirmez. Ayrıca enkazı bulan akıncı için de, yanlış koordi at verdi aslında biz bulduk filan dediler ama asker dostlarım var olay tamamen çarpıtılmış. Pers oyunları bunlar. Normaldir.
Ahahaha kontorol ettim ve iranlı yetkililer bu söylentileri red etmiş. Tayyibin paralı medya ordusu yine zikmiş bu akplileri :D Yemin ederim varya gir bak ingilizce arat. Adamlar o kadar prof ki hep Türk haber kaynakları ingilizce haberler yaymış. The guardiana bakıyorum corriera de la ya bakıyorum arap kanallarına bakıyorum sadece İran ın Türkiyenin akıncısının kaza yerini bulduğu iddialarını kınayarak red ettiğini yazıyorlar. Yzıklar olsun bu cahil halka.
Ve Turk olmayan biri icin "Milli Yas" kararini veren kisiye kimse çıkıp kimsin sen neden bunu halka sormadan bayraklarimizi yariya indirdin diye sormuyor. Benim bayragim bu kisi icin neden yariya kadar indi kabullenemiyorum. Hala bu kararlari destekleyenleri goruyorum inanamiyorum. Dişimi ve yumrugumu sıkmak gercekten yetmiyor artik.
Kanka arkadaşlarımdan biri en sallıyorsun hükümete ama bak akıncı bulmuş kaza yerini diye foto atmıştı. Dün bu fotoğrafı attım nerede Türk bayrağı diye yanıt olarak bizim yerimize osmanlı payrağını paylaşmışlar bizi hala osmanlı zannediyorlar dedi. (mal ya gerçekten pakistan bayrağını Osmanlı bayrağı sanıyor, ya da kendi mal tayfası gibi kanacağımızı umarak öyle yazıyor) Bunlar adam olmaz maalesef bizim ülke hiçbir zaman düzelmez.
@ddhdjdndn arkadasim Araplikla Peygamberle ne ilgisi var? Iranlilar Farsli yani Arap degil sadece Islama inanan Farslilar hepsi bu. Islama inanan Türkler gibi. Irklar ile dinler ayni sey degil!
@askeriimuhendissss şunu internet ortaminda anlatiyorum ya buna bile inanamiyorum. Adam her Islama ve Peygambere inanani Arap zannediyor. Cidden kafayi yedirtirler adama.
Konuyla ilgili paylaşımın altındaki yazıda Türkiyenin ismi geçiyor zaten ülke olarak yazının bi kısmö şöyle Supreme Political Council of Yemen and Spokesperson of the National Salvation Government of Yemen, foreign ministers of Russia, Republic of Azerbaijan, Turkey, Malaysia, Armenia, Switzerland, Norway, Afghanistan and the spokesperson of the government of Japan also expressed their sympathy with the government and people of Iran and condoled the martyrdom of our country's president.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İran Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi yayınladığı teşekkür mesajında Türk bayrağına yer vermedi. Bu konuda hakkında ne dusunuyorsunuz?