AKİT'te sağcı, A Haber'de... O yalanın kuyruğuna bu hesaplar katılmıyor da "Muhbir" "Aykırı" gibi hesaplar takılıyorsa durup düşünmek gerekmez mi mesele sağcılık mı diye? Hele ki kendi içlerinde bile uzun adam - hoca (Serok Ahmet) diye bölünürken...
Hatırlayalım, İran İsrail'e saldırı düzenlediğinde bu islâmcı havuz medyası İran'la alay etmişti. AKP rejiminin resmi olarak baş sağlığı dilediği bir pozisyon alınmışken, havuzdan farklı ses çıkması mümkün değil.
Yoksa Türk sağcılığının her fraksiyonu, eni sonu hep aynı yerde buluşurlar
Aynı sağ medya 2.-3. günde İran gerçekten saldırsa bölgeyi kan götürür, şu an İran'ın yaptığı "kulak çekmek" noktasına geldi.
Yine daha dün TV 100'de de CNN Türk'te de İsrail (ABD) - İran dostluğu üzerine "akademisyen" yorumları bir taraftan Kemalist bir taraftan AKP'liler tarafından düzeltildi. Akademi de yine çark edip, "varlıkları birbirlerini besliyor ama birlikte çalışıyor demek değil" noktasına geldi.
Bence bütün sağı, bütün AKP'yi aynı torbaya koymak doğru değil.
Özal da sağ, Erbakan da. Yaşar Nuri de dindar, maraş dondurmacısı deli de.
Eheh canın sağ olsun, yazım hatası o, dil bilgisi eksikliği değil. Bende de oluyor.
Havuzun böyle tavır değiştirmesi ilk değil. Gerici ve mezhepçi reaksiyonları hep gösterirler ama "yukarıdan" talimatla ağız değiştirirler.
Türk sağı burjuvazi içerisinde farklı klikleri temsil eden eğilimler hep barındırmıştır zaten. Bütün Bu Türk sağının çıktığı nokta antikomünizm isterisidir. Arada turancı, bazen islâmcı sosa bulanmaları, özlerini asla değiştirmyoor.
Hepsi serbest piyasacı, hepsi ABD emperyalizminin dolar hegemonyasına göbekten bağlı, hepsi işçi düşmanı, hepsi gerici.
AKP rejimi, Türkşye tarihinin gördüğü en gerici rejimdir, ulusal tehdittir hatta.
Ne yazık ki yine uzlaşamıyoruz :) Sen Selvi'gillere bakıp genelleme yapıyorsun. Ben de seninle beraber o kitleye sövüyorum.
Ancak ben aynı kesim tarafından dışlanan, ötelenen Salih Tuna gibilerini de görüyorum. Melik Yiğitel, Nedim Şener, Mete Yarar, Tacettin Kutay gibi isimleri görmezden gelmek bana mantıklı gelmiyor.
Hatta en ilerisini söyleyim, Dilipak gibi dinciliği tartışılmaz ve yer yer şeriat noktasına varanlar bile anlattığın grafiğe uymamakta.
Bana göre bu azınlık kesim, mevcut meclis ve siyaset aritmatiğinde Türkiye'nin yegane şansı.
"AKP" içerisindeki kliklere atıfta bulunup bu klikler içerisinde hiç vatanseverin olmadığını düşünmek "de" şu sitede bana göre en degerli siyasi yorumların sahibi birine yakıştıramadığım bir tutum :)
Bahsettiğin isimlerin mevcut mafya rejiminin kalemleri zaten. Bu adamlar rejimin kuyruğuna kene olmuş, TVlardan düşmeyen, o "uzman" güruhunun parçaları.
Ülkede grev olmuyor artık diye övünen, dış politikada bi ona bi buna yamanan, halkı dinci gericilikle boğmaya devam eden, hiç bir denetimi olmayan mafya rejimini kurtarmaya çalışan kalemlerin "dışlanması" onları sahiplenmemiz gerektiği anlamına mı gelir?
Meclis işlevsiz ve AKP rejiminin enstrümanı halina gelen gereksiz bir kurum oldu. Anayasa dinlemeyen, yargıya tarikatçıları atayan bir rejim nedir peki?
Bu adamların rejimin MEB tasarısına, anayasa mahkemesinin tanınmamasına, rtenin özellikle vahdettin köşkünden geçit selamlamasına, şimşekin imfsiz imf peogramına vs dair tek bir eleştirisi var mı?
Anayasa Mahkemesi'nin tanınmaması dediğin şey Kavala ve Demirtaş davalarıdır ve sonuna kadar doğrudur. Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin yarısı halen Gül döneminin eseridir. Erdoğan'ın atadıklarının neredeyse yarısı da şikayet ettiğin anlayışta insanlar.
Can Atalay için söylemiştim anayasa mahkemesini. Kavala için de bir yandan Gezi'yi mahkum etmek istediler. Sirekli fethullahçı çetenin davalarıyla bağ kurmaya çalıştı rejim.
Şimdi, ortada bir devlet krizi var. Hukuki normlara göre değil de, kimin neyi nereye atadığıyla ilgili bir sorun var. Allaikşna, böyle bir devlet mi olur?
Sürekli konu HDPye gelecek. Çinkü AKP rejiminin bekası devletin bekasıyla eşitlenmiş. Oysa irticai faaliyet kapsamında AKPnin de kapatılması gerekiyor.
Türkiye'yi Suriye'de cihatöı terörist destekleyen devlet yapmadılar mı? Sürekli güvenlik kaygısı üzerinden bir AKP-MHP koalisyonunu aklama endişesini de anlamıyorum.
Can Atalay mevzusu, Van Belediye seçimlerinin aynısı. YSK'nın basiretsizliği. Genel olarak da tartışmalar buradan çıkmıyor mu? Önce yanlış yapıp -hukuksuz davranıp- yol veriyorlar, sonra yine hukuksuzca ama doğru olarak taş koyuyorlar.
Sen diyorsun ki bu yaptıkları hukuksuz, doğru hukuksuz ama yine de ülke için doğrusu. Ben de diyorum ki, yol vermeleri de hukuksuz.
Ki bütün tartışmanın sebebi de bu idarei maslahatçı ilk hukuksuz vurdumduymaz tavır.
Ve ne yazık ki de, devlet bu. Sadece bugün de değil, kimisi için 1946, kimisi için 1950 benim için ise 1937-38'den beri devlet bu halde.
AKP Devlet bekasının eşitlenmesi AKP'nin değil muhalefetin suçu. AKP öyle ya da böyle ABD ile takıştı.
Darbe oldu, NATO tatbikatında Erdoğan-Atatürk resimleri hedefe asıldı... daha sayılacak sayısız fiili örnek var.
Erdoğan mı muhalefete FETÖ'nün kalkanı olun dedi? Halbuki muhalefet adam gibi milli cephede dursa tünelin ucu AKP'ye çıkmayacak mıydı?
Sen Şimşek politikasını elestiriyorsun... Ne güzel, ortağız. Peki Şimşek'in dönüşüne en çok AKP'liler mi sevindi, muhalefet mi sevindi?
Fidan, Erdoğan'ın talimatıyla Esad ile görüştü. Buna en fazla tepki muhalefetten gelmedi mi? Erdoğan-Esad görüşmesi tartışıldı, en fazla muhalefet yüklenmedi mi?
Bugün halen muhalefet Suriye için çözümü BM'de görmüyor mu?
Güvenlik kaygısı değil, güvenlik gerçeği var. Suriye'nin ve Irak'ın durumu ortada. İran'a çekilen operasyonlar ortada. Bütün bunların bilincindeyken, Türkiye'de yaşananları sadece kaygıdan ibaret ifade etmek gerçeği inkar etmektir.
Güvenlik meselesi muhalefetin iktidar yoluyken, bunu Erdoğan'ın eline teslim etmek; Erdoğan'dan alınan başarısız BOP meselesini üstlenmek Erdoğan'ın değil, muhalefetin takdirir.
Sondan başa gideyim. Türkiye, Suriye konusunda terör ihrac eden, onlarla "embed" olan ülkedir. ABD emperyalizmine ve İsrail'in güvenliğine en çok katkı yapan devlettir.
Şimdi Erdoğan talimat verdi de, muhaşefet mi engelledi. Erdoğan'ı ne zaman muhalefet engelleyebildi de? Bugğn hâlâ Suriye'nin antiemperyalist micadelesinin karşısında konumlanıyor. İdlib denen cihatçı terör yuvasının hamisi hala TSK değil mi? Bu gerçekler karşısında zorlama bir "ABDyle ters düştü" çıkarımı yapabilir miyiz?
Türkiye'deki güvenlik kaygısı sunidir. NATO üyesisin, hiç bir ekonomik yaptırım yok, ama konumun dolayısıyla hareket alanı sağlanıyor. Denge kurmak için de Pkkyı elinde tutuyor ABD. Suriye ve Irak NATO ülkesi değil. Hiç bir yaptırıma maruz kalmadı Batı tarafından. "ABDyle arası bozuk, yok tayyip-Atatğrk resmi koymuşlar" vs, bunlar hikaye.
Bütün soeunları jeopolitik ortama indirgeyip, ABDye bi "eeey" çekince, bağımsızlık olmuyor. AKP rejimi, sıcak para dilenirken İsveçe Finlandiyaya oy veriyor. Kukla kalemler de "dost eleştiri" yapıyor ve "milliciler" mutlu oluyor.
Şimşekleri, İsveçleri muhalefet getirmedi, cumhuriyet düşmanı AKP-MHP rejimi getirdi.
O halde Rus Uçağı'nın düşmesi de, Rus Büyükelçi suikasti de, İran - İsrail catışması da suni...
Yani işimize gelen meselelere eyvallah deyip, sırf fikrimizi desteklemiyor diye gerçeklere göz yummak gerçekçi değil.
Türkiye'ye askeri satışların yapılmaması, Türk iş adamlarına uygulanan ambargo, Halk Bankası davası... Yani ekonomik olarak zaten bağımlı olmuş bir devletin hükümetine ekonomik operasyon yok denemez.
Keza PKK'yı denge unsuru görmek, saydığın İsrail ve ABD emperyalizmine en uyumsuz söylem. Yani sana göre ABD'nin Kurdistan planı yok. Öyle mi anlamalıyız?
Gelgelelim NATO meselesine... Turkiye 74'ten beri öyle ya da böyle... ister Apocular olsun, ister Asala olsun, ister PKK... sürekli şehit veriyor. Bu süreçte NATO'NUN tutumu ne oldu?
Kaç ton silah verildi PKK'ya? PKK'lı teröristler kaç kere ABD askerinden eğitim aldı?
Gerçekten bu cevap savunduklarına, eleştirilerine sana hiç yakışmadı üstat.
Son olarak... Erdoğan'ın son seçimden sonra yeniden ABD rotasina girdiği tartışmasız gerçek. Halen ama muhalefete göre çok daha milli cephede.
Evet, Şimşek'e de NATO-İsveç meselesine de kufurler edelim... Edelim de ben sadece AKP'lilerden eleştiri duyuyorum Bu noktada.
Muhalefete sorsan Erdoğan'ın son dönemde yaptığı eksik ama en doğru is... "Yetmez ama Evet"
Çözünürlükten 5 köşeli değilmiş gibi duruyor yıldız. Ama zaten Dğnya'da başka böyle bayrak yok. Ki resmi yazıda Türkiye ve RTEnin adı da geçiyor. Yani o bayrak Türk bayrağı.
Öyle diyorsun da hilal bile bana tam hilal gibi gelmedi açıkçası. Hemen yanındaki azerbaycan bayrağındaki ay yıldıza bak bizimkine bak. Bilemedim yine de.
Velev ki, yanlış şekil olsun. Orada niyet Türk bayrağı koymak. Şimdi bi arladaş dikkat çekmiş burada, yazıda da Rusya ve Çin'den sonra bize teşekkür etmişler. Bunlar önemli
Dostum şunu anlayalım ki bizim bizden başka dostumuz yok, bayrağımız bizim bayrağımıza benzemiyor, en yakınında biz olmamıza rağmen bildiğin askeri güce göre sıralanmış, birde üzerine yas ilan ettik biz
Bizim bayrak o, Dünya'da başka böyle bayrak yok. Çözünürlük kötü biraz. Önemli olan bizi üst sıralara koymuş olması. İran kendine düşman bir Türkiye istemez.
Kazadır abi. İran'da yönetici elitin öldürülmesi devlet mekanizma ve işleyişini bozmaz. Bizimki gibi muz cumhuriyeti değil, kişiden çok sistem öne çıkar
Hamaney kazadan sonra zaten hemen açıkladı devlet yönetimimiz zarara uğramayacak dedi. bazıları seviniyor şimdi iranda rejim karşıtları isyan eder diye ama pek mümkün değil. iranda rejim çok oturmuş kolay kolay değişmez
Çünkü sol seçeneğin toplumsal zemini yok. Sadece İran'da değil tüm Dünyada genel yönelim böyle. Mollalara karlı her türlü "özgürlük/demokrasi" söylemi renkli devrimlere evrilebilir. Bi 10-15 yıl içinde renkli devrimler etkisini yitirir ama. Dünya yeniden iki kutuplu denge ortamına geçiyor sanli
Renkli devrimler abd den başka kimseye yaramadı iranda da böyle bir şey olursa rusya artık tamamen kuşatılmış olacak. İki kutuplu dünya için abd nin karşısında durabilecek güç yok aslında