Sony Xperia txt pro zamanında kullandığım çok güzel ve kullanışlı güzel bir telefondu. Lakin teknik özellikleri artık günümüzde yeterli değil. Peki günümüzde neden entegre klavyeli telefonlar ve entegre joypad olan oyuncu telefonları yapılmıyor ki? Bana çok saçma geliyor. Oyun oynayan biri değilim ama klavyeli bir telefon olsa alırım. Fiziksel klavye olduğu için ekranda yer kaplamaz yazışmalar da daha rahat olur. Tamam biraz kalınlık ve ağırlık farkı olur da Ericsson A1018 görmüş nesil için sorun olmaz. Siz ne düşünüyorsunuz böyle telefonlar yeniden olsa alır mısınız?
N97'yi özlemedim değil. Bana göre çok kullanışlı bir telefon ama böyle telefonlar yapılamaz çünkü herkes ince telefon istiyor. Benim telefonum bile (Poco X3 Pro) kalın diye sevmeyenler var.
Yok yaa çok ağır değilmiş onlar. Mesela ilk görseldeki Sony Xperia txt pro modeli tam 100 gram. Şimdi baktım internetten. Benim şu an kullandığım Poco X3 Pro daha ağır 215 gram. Tabi ki şimdi böyle büyük bir ekran, büyük kapasiteli pil ve klavye olduğunda 300 gram seviyelerine çıkar. Ama ona da şöyle örnek vereyim katlanabilir olan Samsung Z fold 5 modeli 253 gram. Yani benim Poco'dan biraz ağır. Böyle 215 gram taşıdığıma göre 253 gram da pek bir fark olmaz taşınır yani
Sana deseler ki şu telefon çok iyi fotoğraf çekiyor hatta al bunu film çek ama telefon biraz daha kalın. Kullanır mısın? Yani şöyle düşün arkasında standart bi bayonet var istediğin profesyonel makinenin objektifini takabilirsin. Ve aldığında 18-55mm objektif kutudan çıkıyor
Tabi ki kişiden kişiye göre değişir ben Sony Xperia Z telefonla birlikte Sony DSC-QX1 kullanıyodum ve farklı objektifler kullanıyordum. Telefon cepte tamam ama dediğin gibi diğerlerini ayrı çantada taşıyodum. Ama ben şimdi de mini klavye taşıyorum yanımda bazen
Bence dönülmeli. Samsung Z fold ve benzeri katlanabilir telefonlar aslında yarısında klavye yarısı da tek telefon ekranı gibi kullanılıyor ama onlar da fiyat olarak uçuk. Fiziksel klavye olursa çok daha ucuz olur. Samsung Z fold 5 şu anda 60k seviyelerinde. Ya da mini Bluetooth klavyeler var. Üreticiler telefon modellerine göre böyle kılıf halinde o klavyeden üretip haricen satabilir. O da artık kişinin tercihine kalır. Hatta bildiğim kadarıyla I-phone için öyle bir kılıf var fakat dikey pozisyonda ve açılıp kapanmıyor yani telefonun boyu uzamış oluyor
Şimdikilerin bi havası yok. Düz ekran ve arkada lensler sadece. Kaldı ki benim derdim tasarım değil. Kullanış kolaylığı. Telefonuna klavye bağla ekran tamamen görünürken yazı yazıp o güzelliği gör bana hak verirsin. Ya da düşünsene pc için yeni bir monitör aldın ama yazı yazarken yarısını klavye kaplıyor veya oyun oynarken ekran sana kalmıyor yön tuşları yüzünden.
Bence binbir türlü telefon devri çoktan bitti. Artık tekdüze telefonlar var. Dümdüz ekran ve arkada fotoğraf video için lensler. Bu kadar. Esas binbir türlü telefonlar benim lise zamanımızda kaldı Nokia 5510, 6800, 7700, 9500, N-gage (qd), N93, E95
E90 olacaktı. Böyle çeşit çeşit telefonlar geçmişte kaldı ve rakipleri de öyle çeşitli telefonlar yapıyordu. Sony Xperia W serisi mesela müzik özellikleri gelişmiş bir telefonlardı, Nokia Xpress Music serisi vardı. Daha neler neler. Şimdi ekran, kamera başka bişey yok
Yani demek istedigim, görseldeki telefonun tarzi da farkli oldugundan alan kisilerin veya almak isteyen kisilerin çok olmayacagini düsünmem, birde dünya çapinda çok taninan markalar var telefon için insanlar genel olarak hep ayni markanin en üst modelini alip birbirleriyle yarisiyor, bu telefona ragbet az olabilir demek istedim.
Sony markasından ve Nokia markasından örnek verdim. Lakin bugün piyasada yer edinmiş bütün markalar yapabilir ve satılır bence. Kaldı ki dediğimi anlamamışsın. Şu an elimizde olan telefonların arkasına kızaklı klavye eklenmiş olmasından bahsediyorum. Günümüzde nanometre seviyesinde çip teknolojisi var daha iyi yapılır. Ve bu telefonlar zamanında peynir ekmek gibi satıldı şimdi de satılır. Yazı yazarken ekranı tamamen görmek istemez misin?
Daha kullanışlı. Kendim kullandım zamanında. Şu sıkıntı olabiliyordu ya o sürgülü mekanizmada bi sorun oluyordu ya da zamanla tuşlar bakmıyordu. Ama aradan epey vakit geçti teknoloji daha da ilerledi bunlar da çözülebilir basit şeyler
Gerçekten iyidi. Abimde Sony Xperia Neo V vardı ve micro HDMI çıkışı vardı kablosuyla tvye bağlanıyordu. Şimdi bunu kablosuz yapıyoruz ama yazı yazarken ekran bölünüyor küçülüyor. Bazı sayfalarda klavyeyi aşağı indirince yazı siliniyor. Ne yazdığımı unutuyorum ve konuyu detaylı okuyarak bölüm bölüm ne yazacağımı göremiyorum ekran klavyesinde