+1 yılHayır, asla kaybetmeye mahkum değilsiniz. Anında cevap verme alışkanlığına sahip olmak, zaman yönetimi ve iletişim becerilerinizin bir yansıması olabilir. Ancak, başkalarının hızlı cevap vermemesi sizi kaybetmeye mahkum etmez. İletişimde hızlı cevap verme alışkanlığı, karşıdaki kişinin öncelik verdiği şeylerin değişebileceği gerçeğini göz ardı etmemek önemlidir. Bazı kişiler, mesajlara hemen cevap verme konusunda aynı derecede öncelik vermezler. Önemli olan, karşılıklı iletişimde anlayışlı olmak ve karşı tarafın iletişim tarzını kabul etmektir.
Eğer sizin için anında cevap verme önemliyse, bu beklentinizi net bir şekilde ifade edebilirsiniz. Karşı tarafı düşüncelerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamaya teşvik etmek ve karşılıklı iletişimde anlayış göstermek önemlidir. Bu, ilişkilerdeki karşılıklı saygıyı artırabilir. Ayrıca, beklentilerinizi ve iletişim tarzınızı karşı tarafa anlatmak, karşılıklı anlayış ve uyumun sağlanmasına yardımcı olabilir.
Eğer hızlıca cevap verme alışkanlığınız size stres oluşturuyor veya başka alanlarda zamanınızı etkili bir şekilde kullanmanızı engelliyorsa, bu konuda kendinize daha esnek bir yaklaşım geliştirebilirsiniz. İletişimde hızlı cevap verme alışkanlığı, insanların farklı yaşam tarzları, iş yoğunlukları ve iletişim tercihleri göz önüne alındığında esneklik gerektirir. Kendinize, mesajlara cevap verme süreçleriniz üzerinde kontrol sağlamak için zaman yönetimi stratejileri belirleyebilirsiniz. Bu, sizi daha dengeli bir iletişim ve yaşam tarzına yönlendirebilir.
Unutmayın, iletişimde karşılıklı anlayış ve esneklik önemlidir. Kendi iletişim tarzınızı ifade etmek ve karşınızdaki kişinin ihtiyaçlarına da dikkat etmek, sağlıklı ilişkilerin temelini oluşturabilir. Herkesin iletişim tarzı farklı olduğu için, farklılık ve çeşitlilikle başa çıkma becerileri geliştirmek, insanlar arasındaki etkili iletişimi destekleyebilir. Bu süreçte, karşılıklı anlayış ve uzlaşmaya dayalı bir yaklaşım benimsemek, iletişimde sürdürülebilir bir denge sağlayabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVallahi bundan 3 sene önce herkese anında cevap veren bir insan olarak söylüyorum hiç gerek yok abi, bu devrin insanları işe gelince arakdaş dost eş vs hiç birine fazla değer vermeye gerek yok kendinize daha çok değer verin kimse için değmez statüsünüze dikkat edin ayrıca şunu belirtiyim; İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; birbirlerinden korkarlar çünkü birbirlerini tanımazlar; birbirlerini tanımazlar çünkü iletişim kurmazlar; iletişim kurmazlar çünkü sınıflara ayrılmışlardır.
00 Yorumla
+1 yılHayır sen adam gibi adamsın. Mesajı gördüğü halde herhangi kötülük yapmadığı meşgul olmadığı müsait olduğu halde bekletense ya zalimdir ya tembel.
Kaybeden değilsin, onlar insanlığını kaybetmiş. Mesaj bekleyince güya çok önemli ağır abi veya elde edilmesi zor kızmış gibi salkca işler planlayıp karşısından bolca ah aldıklarını bilmeyen tipler onlar. Bakdın sık aık yapıyor bas engeli yoksay hayattan. Senin kadar seni önemsemeyeni hayatında tutma.01 Yorumla- +1 yıl
"Herhangi kötülük yapmadığın halde"diye okuyun.
İnternet & Teknoloji konusunda 422 cevap paylaştı. Aslında bunu kimse kimseye yazmak zorunda değiller. Herkes kendileri göre özgü vardır. Kimseye takılmayacaksın o sana geç yazıyor diye bu seninle ilgisi yok karşı tarafla ilgisi. Birde sen sürekli hemen cevap yazıyorsun karşı taraf bir süre sonra seni cepte görüyor bu kişi "nede olsa beni kaybetmek istemiyor bana hemen yazar" düşüncesiyle seni cepte görüyor o yüzden hemen cevap yazma geç cevap yaz seni aradığında açma telefonu mesaj atarsa geç yaz. Bu arada kimse sana mesaj yazmak zorunda değiller geç yazıyor diye senlik bir durum yok.
32 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın eig
- +1 yıl
Ne cebi ya nedir bu haince planlar. Ne. oktan insan müsvetteleri var hayatta.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet öyle oluyor.. anında cevap verince görüldü yersin ya da yazmazlar.. en iyisi takmamak yazmayana yazmayacaksın bu kadar
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Birde görüldü attığını bildiği halde yazmaması da itici
Maalesef kesinlikle kaybetmeye mahkumuz. Gerçekten işi gücü olana saygı duyar anlayışla karşılarım. Ancak ben Instagram kullanırken arkadaşlarıma reels atıyordum, hal hatır soruyordum 10-15 saat sonra cevap veriyorlardı. İşin trajikomik tarafı 9 saat önce attığım mesaja bakmayan adamlar 5-10 dakika önce attığım hikayeye bakıyordu. Son zamanlarda böyle bir algı, moda gibi neyse artık bir şey oluştu. Mesaja bilerek-bilmeyerek geç cevap veren kişilerin büyük çoğunluğu (hepsi demiyorum çoğunluğu) kendini havalı, cool vs. sanarak bu durumdan gururlanıyor. Ne diyelim kimseyi zorla tutacak değiliz. İnsan gelene "hoş geldin" demesini bildiği gibi gidene de "güle güle" demesini bilmeli. Hayat kimsenin peşinden koşamayacak kadar kısadır bir kişi ya da bir kaç kişi uğruna kendinizi üzmenin hiçbir anlamı yok.
00 Yorumla
+1 yılKimse buna mecbur değil. Geç verenler kasıtlı geç cevap vermiyor. Müsait olmuyor, işi oluyor, detaylı yazmak istediği için o anda dönemiyor vs vs. Ben şahsen böyle takıntıları hastalıklı buluyorum. Bir uzmanla bu durumunu paylaşsa emin ol o da aynı şeyi diyecek. Birine anında cevap vermek demek sağlıklı davranış ya da saygılı hareket demek değildir. Hiç kimse kimseye anında dönüş yapmak zorunda olamaz. Herkes özgürdür. Saygı, attığın mesaja hemen cevap gelmesini beklememektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Mesajlara bundan sonra ertesi gün yazıcam :)
Başkaları için kendini değiştirme derim. Mesajı gördüysen cevabı vereceksin tabi (veya vermeyeceksin) diğer türlüsü daha tehlikeli ikiyüzlülük hesapçılık fesatlık barındırıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
Şahsen bilinçli olarak mesajlara geç cevap verenlerin aşağılık kompleksine sahip olduğunu düşünüyorum.
Sağlam bir karaktere sahip kişi bu konuda olması gerektiği gibi davranır.
Müsaitsen eğer anında cevap vermek gerekiyor , karşı tarafın müsait olduğu halde geç cevap verdiği fark edilince, kim olursa olsun açıkça tavrını ortaya koymak gerekiyor.
Kimse kimsenin aşağılık kompleksine maruz kalmak zorunda değil.. 🤜🤛10 Yorumla
+1 yılNe ilgisi var arkadas ya kaybetmenin anında mesaj yazmakla.. siz ne içiyorsunuz ben cidden bu kadar kötü kural oluşturup buna inanan insanlara denk gelince aşırı şaşırıyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Çok alakası var
+1 yılGelenlde gunumuzun kasıntı insanları sanki kendileri çok önemliymiş gibi öyle bir ağırdan alma hareketi yaparlar sen takma başkan. Zaten olduğu gibi görünmeyen birini hayatından cikarman veya çıkması kaybetmek sayılmaz. Yeni ufuklara yelken acbilirsin. Deneye yanila doğru yine bulunur insan.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılO değil de bunun kıymetini bilmeyen karşı taraf kaybetmeye mahkumdur
63 Yorumla- +1 yıl
Güzel cevaptı
- +1 yıl
😌💅
Senin için doğru kişi bunu yaptığında mutlu olup aynını yapandır yani kaybettiklerin aslında zaten gitmesi gerekenler bir şey kaybetmemişsin, doğru insan tamamen içinden geldiği gibi olabildiğin ve seni öyleyken sevendir, taktik yapmanı gerektirmeyen, ilgini, sevgini hak edip aynı şekilde karşılık veren doğru ilişkiler seç ve kayıp olmayan şeyleri kayıp olarak görmeyi bırakkk yani onlar kaybeder sen değil çünkü doğru olanı yapan sensinn
20 YorumlaAslında olması gereken budur ben tanımadığım ya da tanıdığım kim olursa olsun müsait değilsem bile bekletmemek için müsait değilim size sonra döneyim diye cevap veririm. Aksi benim için saygısızlık çünkü
11 Yorumla- +1 yıl
Bende 😏
- İnternet & Teknoloji konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılGeç cevap yazsan kazacaksın diye bir şey mi var! Seni kaybetmeye göze alıyorlarsa kaybetsinler. Sen kaybetmiyorsun tersine
11 Yorumla- +1 yıl
Geç yazana sende geç yazacaksın haklısın
+1 yılKimseyle mesajlaşmıyorum KS de çünkü kırıcı söz söyleyen olabiliyor
12 Yorumla- +1 yıl
Buradakileri dikkate alma yarından fazlası trol ve niyeti kötü
- +1 yıl
Evet
+1 yılBunların hiç hesabını yapmıyorum mesajlaştığım insanların da bu tarz kompleksleri yok hayat öyle güzel ki
22 Yorumla- +1 yıl
Sizin karşınızdakiler iyi insanlar demek ki
- +1 yıl
Yani, evet
+1 yılBu bazen değişir yani kadından kadına fark ediyor bazı kadın anında yazarsın mutlu olur bazı kadın geç yazarsin onu seviyordur.
Ama maalesef anında yazan daima kaybeder ve bu hatayı yapmaya devam ediyoruz00 YorumlaAynısını ben de yapıyorum yani karşımdaki bana mesaj atıyor ben de cevap vermeliyim mantığım var. Cep telefonu olmadan kimse bir yere gitmiyor her saniye hepimizin elinde ama arada böyle 4 saat sonra falan cevap gelince yürü git diyesim geliyor 🤣
00 YorumlaBen daha çok tutarım o kisiyi
36 Yorumla- +1 yıl
Elindekinin kıymetini bilen bir insansınız demek ki
- +1 yıl
Aynı bizden bahsetmiş, sadakat timsali vefalı olmak lakin bizler dergimizin bulamıyoruz.
- +1 yıl
İnsanlar cok değişti iyiler çok azaldı
+1 yılBu senin kaliteni gösterir müsaitsen cevap vermen doğru olan kaybetmeye mahkum olan sen değilsin karşındaki
15 Yorumla- +1 yıl
Ama insan kendini enayi gibi hissediyor
- +1 yıl
Hayır enayi olduğunu düşünme sen ilişkiye olan saygını göstermiş oluyorsun karşındaki kişi ilişkisine değer vermiyor demekki bu tarz şeyler bi ilişkiye devam edip etmememiz konusunda bize ip ucu verir
- +1 yıl
Orası öyle tabi
- +1 yıl
O yüzden sen üzerine düşeni yap
- +1 yıl
Yapmaya çalışıcaz bakalım
Evet ya bende böyleyim sanki geç cevap verince ne oluyorsa müsaitsen yaz yani sanki kötü bir şey yapıyoruz
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar böyle maalesef
- +1 yıl
Aynen öyle maalesef
+1 yılKaybetmezsin , kişilik meselesi ve hayat meselesi bir de , bazıları geç cevap veriyor ilgi çekmek için, bazıları da müsait değil diye vermiyor senlik bir şey yok
00 Yorumlamaalesef ki kaçan kovalanır ata sözü bu konudada her zaman doğru çıkmıştır o yüzden dengeli olacan biraz kaçcan biraz kovalican zaman geçtikçe kaçan kişi vazgeçilmez olduğu pisikolojisine giriyor ardından hiç değer vermeme gibi sonra aman yapıştı sülük gibi der tekmeyi koyar
00 Yorumla
+1 yılMesaj atma süresi kişinin kendine verdiği değerle alakalı olduğunu düşünüyorum. İletişim halinde olduğu kişilere bilerek geç cevap verip kendini değerli hale getirmek istemelerinin başka bir açıklaması olamaz. Genelde de bir işi olmayıp bütün gün elinde telefonla gezen aveller yapar bunu. Öz değer eksikliği.
00 Yorumla
+1 yılBunu sürekli yapıyorsa seni ciddiye almıyor demektir. Ama bazen gerçekten insanin işleri olabiliyor onu anlarim
01 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum
Maalesef öyle çok fazla iyilik yapınca insanlar gözünde değerin kalmıyor seni incitmekten korkmuyorlar çünkü tepkisiz kalacağını biliyorlar
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 794 cevap paylaştı. Her türlü kayıpedilen kayıpediliyor merak etme
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle ama insan kendini enayi gibi hissediyor
Hocam artık insanlar kendilerini böyle saçma sapan taktikler ile gizemli yapmaya çalışıyorlar boş ver onları.
00 Yorumlamahkum değilsin , sadece yanlış kişilere fazla önem veriyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- İnternet & Teknoloji konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılMesajlara anında cevap vermek değil de.. sürekli mesajlaşmak sıkıntı..
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.00 Yorumla
+1 yılİnsan sanıp her mesaja cvp veriyorum ama pişman oluyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Yorumunda kendimi gördüm 😂😂
- +1 yıl
Hayır bana cevap yazmadın kfkdksk
+1 yılİki günde birde cvp gelebilir belki alışman lazım yalnızlııığa
010 Yorumla- +1 yıl
Alışa alışa yaş 29 oldu :) az kaldı zaten öbür tarafa göçmeme
- +1 yıl
Bnde yirmidokuzum aaaü
- +1 yıl
Neden şaşırdın bu kadar? Günün birinde 29 olacağın hiç aklına gelmedi mi? 😂
- +1 yıl
Yok yirmiden sonrası birde bu kadar ölen insanın içinde hala yaşıyor olmak ölüme daha yakın bir histir
- +1 yıl
Haklısın ama insan ölmek için yaratılmış bir canlı garip hissettiriyor ama ölümden korkmuyorum
- +1 yıl
Ne güzel ne güzel Allah ilminizi artırsın
- +1 yıl
teşekkür ederimde dini inancım yok :)
- +1 yıl
😨😨😨
- +1 yıl
İnanç olmayınca olmuyor mu 😂
- +1 yıl
Nooooo
Hiç rollere falan giremem, bu sebepten kaybedeceksek zaten kazanmış olmuş sayılmayız.
05 Yorumla- +1 yıl
Enayi oluyoruz direkt 😂
- +1 yıl
Hiçte bile 😄
- +1 yıl
Valla ben enayiyim bence kesinlikle hak etmiyor böyle insanlar. Keşke bu huyumu değiştirebilsem
- +1 yıl
Zor değil aslında cevap vermemek için biraz sabredeceksin 🙂
- +1 yıl
İşte karşımdaki insanı bekletmeyi sevmiyorum ama o bekletiyor sağolsun
Evet kesinlikle. Fazla değer bir yerleri kaldiriyor
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Sevdiğim biriyse anında cevap alır çok büyük bi olay yaşamadıysam
01 Yorumla- +1 yıl
Ben herkese hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyorum
Genelde ben de öyleyim işim olsa dahi cevap verrim ama dürüst ler hep kaybeder giden düşünsün bence
00 Yorumla
+1 yılAynen kaybetmeye mahkumuz benimde öyle mesaj atıyorum cvb saatler sonra geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Benimde öyle
+1 yılEvet öyle bahane üreten insandan kaçacaksın erken versen bi dert geç versen Bi dert
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Kesinlikle…. Ne kadar sevgi ve ilgi verirsen o kadar nankör oluyor karşı taraf
10 Yorumla
+1 yılArtık bundan sonra geç cevap vericem.
Maalesef evet10 Yorumla
+1 yılO O bende de var gördüğüm zaman hemen cevap veriyorum ben hiç böyle düşünmemiştim
10 Yorumla
+1 yılÇevrendeki çoğu insan ergenus ise evet. İnsan böyle abuk subuk taktikler yapma ihtiyacı duymamalı. İstersen saniyesinde cevap ver, bunu saçma sapan yorumlamamalı.
10 Yorumla
+1 yılBu olgulastıkca cözulebilecek bir şey zamanla bunun ne kadar saçma bir davranış olduğunu anlarsın. Senin bir hayatın var müsait oldukça dönersin ararsın değer vermek anında mesaja dönmek değildir.
08 Yorumla- +1 yıl
Sevgide zaten karsindakine zaman ve musaitlik yaratmaktir.
- +1 yıl
@KupaKızı03 Orası öyle tabiki ama her şey dozunda iyi oluyor fikrim sana heran dönen sürekli müsait olan biri zaten boş biridir. Sana gerekli zamanı günü yeri gelince vakit ayırarak verir. Anlatmak istediğim ayarı önemlidir elinde kuş var gibi çok sıkarsan ölür çok serbest bırakırsan uçar gider.
- +1 yıl
Benim kafam cok karisik bu yuzden iliskim bitmek uzere ben bu konuda neyin sogru neyin yanlis oldugunu bilmiyorum. Bazi erkekler cok onemli isleri olsada ben mesaj atinca hemen geri donebiliyorlar bazisida kendine gore onemli isi oldugunu soyleyip bana geri donemeden beni sevdigini iddia ediyorlar😣😣
- +1 yıl
Doğruyu yanlışı ayırt etme yaşlarındasın. Zamanla herşeyi anlamaya çözmeye başlıyorsun. Ne istiyorsun beklentilerin neler kendini tanımaya başlamak tecrübe ettikçe bu böyle olmalı burada doğru burada yanlış oldu derken asıl aradığın konuma geliyorsun. Sana saf sevgiyi hissettiren art niyetsiz içten davranan değer verdiğini herşekilde gösteren kişi seni gerçekten sevendir.
- +1 yıl
Abi ben birinin bana gercekten deger verip verdigini anlayamiyorum. Bu yuzden de bu sorudaki gibi bazi ozelliklerle kodladim kafama. Mesajlarima ne olursa olsun erken cevap veriyorsa ben onun onceligiyimdir diye. Bu sence dogru mu
- +1 yıl
Bunu sadece mesajdan anlayamassın geneldeki durum onemlidir yüzyüze geldiğinde konuşmasından duruşundan nasıl biri azcok fikir çıkar
- +1 yıl
Ben birinin beni sevip sevmedigini anlayamiyorum🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ of isim cok zor
- +1 yıl
Olabilir 😃bu kadar takma akışına bırak derin
Mahkumdur.
Sen sen ol hiçbir kıza cevap verme peşinden koşacaktır misal00 Yorumla
+1 yılKaybettiğini hissettiriyor ortamlar ama sonunda kazanan sen olursun.
00 YorumlaHayır bence bu bir strateji olmak zorunda değil. Gerçekten seven insan öyle bir insanı eliyle itmez
00 YorumlaValla ben mahkumum Platonik olduğum bi çocuk vardı çocuğa sürekli yazar anında cevap verirdim 1 dk bile geç kalmazdım o derece ama o bana ben yazmadıkça asla yazmaz zamanı onemsemizdi ve sonunda englledi zaten
02 Yorumla- +1 yıl
Üzüldüm umarım o çocuğun şeyi kuruyup düşer
Bu bir alışkanlık meselesi, hatta geç cevap yazınca suçluluk duygusu bile oluyor zaman zaman 😄
00 YorumlaCok kaybettirdi sana sanirim, biz hemen cevap vermeyi birak cevap bile vermeyiz nerdeyse
00 Yorumla
+1 yılAdam yerine konmayan insan geç cevap verse de konmaz kendinizi böyle avutmayin
00 YorumlaKral insan gibi cevap veren kaybediyor diye derler ama inan onlar kaybediyor
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 926 cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman görürsem karşılık veririm, karşımda ki insan aynı yaklaşımı sergilemiyor ise iletişimim kurmayı keserim..
00 Yorumla Neden kaybetmeye mahkum olasın ki? karşındaki insan kıymet bilen karakteri oturmuş bir kişiyse eğer yaptığın bu davranışın önemini değerini bilir
23 Yorumla- +1 yıl
Çoğu bilmiyor maalesef
- +1 yıl
Çok güzel yorum katılıyorum size @viyansbss
- +1 yıl
Kendini geliştirmiş, karakter olarak bir olgunluğa ulaşmış olan insan bilir. Trdekilerin çoğu ruh hastası ve anlayışsız
millete azıcık değer versen kıymete biniyolar vermesen ayrı bi dert yalnızlık zor şu dünyada 3 tane dostum diyebileceğim insan var gerisi hep çıkar ilişkisi e haliyle üçünede hızlı cevap veriyorum gerisi umrumda değil
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılyahu ne alakası var bunun mesajla bu nasıl eziklik
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet. Daha dün bıraktı beni gitti. Kıymetimiz bilinmez.
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle valla
+1 yılHayır canım kaybetmeye mahkum değilsin, karşındaki insan senin için yanlış bir insandır. Bu sevgili olabilir arkadaş olabilir her ne olursa olsun, senin ona gösterdiğin hassasiyeti o sana göstermiyorsa sil gitsin öyle insanları.
00 YorumlaDaha ağırdan almak gerekiyor. Genç nesilin hemen yanıt verenlere karşı önyargılı olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılAynen öyle bro..
Üstüne titredikce ya ihanete ugruyorsun ya da devamı gelmiyor 🤔00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşşeği yarış atı hissettirmenin bir anlamı yok bence 🤭
00 YorumlaGenelde hep öyle oluyor hep çok sevdiğiniz için kaybettik yağlı ellerimizle cevap yazdık bekletmedik en yogun halde bile ona zam ayırdık sonunda ne mı oldu üzülen biz olduk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet ben verdim kaybettim bu kızlar var ya bu kızlar çok fena
00 YorumlaBen öyleyım ve hep kaybeden taraf ben oldum o gider 2 3 saat sonra yazar ben anında saniyesınde cevap veriyorum ama o başka kızlara yazıyor :(
05 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda kendim gibi insanları görmek rahatlatıcı 😂
- +1 yıl
Geçmiş olsun boşverip unutmaya bak
- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası