Çeşitli ihtiyaçlar, çeşitli senaryolar için tercihim değişir. Apple , Huawei, Xiaomi marka saatleri kendim kullandım. Hepsinin bazı negatif ve pozitif özellikleri var.
Neden Apple Watch?
Dünya Sağlık Örgütü Onaylı Tek Akıllı saat
Kaza algılama ve otomatik sağlık kuruluşu arama özelliği mevcut. (motorsiklete kaza yaptığım zaman daha önceden kaydettiğim aile üyelerine otomatik mesaj, konum nabız bilgisi, gönderdi.) Ben ufak birkaç sıyrıkla atlattım kazayı ama çalışıyor.
Çeşitli Bağımsız kuruluşların yaptığı testlerde en net sonucu Apple Watch Vermiştir.
Neden alınmaz:
1. Bir apple watch parasına ortalama veya son çıkan bir Apple Watch parasına üst düzey bir Android cihaz alınabilir. Pahalıdır.
2. Ben aldığım zaman en üst model olan Apple Watch şarjı normal kullanımda bile bir günü zor çıkartıyordu. Şarjı oldukça az dayanır.
3. Hoparlörden müzik dinleme, uygulama yükleme gibi daha bağımsız Android'e kıyasla daha az özelliğe sahiptir. (Son çıkan ultra serisinde saatde kulaklık veya cihaza bağlamadan müzik dinlenebiliyor sanırım ama deneme şansım olmadı)
Huawei :
Tasarımsal açıdan benim favorimdir. Çeşitli kişiler için elite, sport, classic, elegance gibi 10'a yakın tasarıma sahiptir.
Android'e bulunan saatte dahili müzik dinleme gibi çeşitli özelliğe sahiptir.
Huawei çeşitli bağımsız testlerde Apple'ya yakın doğruluk oranına sahiptir. Özellikle uyku takibi konusunda birçok testte Apple'dan daha iyi puanlar almıştır.
Huawei'nin çeşitli modelleri oldukça pahalıdır, Türkiye'de teknik destek almak diğer markalara kıyasla daha zordur, ikinci el değeri daha düşüktür, Huawei cep telefonu kullanılmaz da android veya ios cihaz kullanılırsa tüm özellikleri kullanılamayabilir. Modellere göre değişir.
Xioami Watch: Alınmaz Şuandaki saatim. Tam anlamıyla çöp. Xiaomi cep telefonuyla bile bir işe yaramıyor. 8 km yürüyüş için 82km yürüdünüz diye kaydeder tüm kayıtları verileri silip atar.
Şöyle bir varsayım yapacak olursam eğer saat için verecek iyi bir param olsaydı. Önce huawei'nin son çıkan bir cep telefonunu Bilgisayar'ını alır ve en son da saatini alırdım. Ancak bu minimum 150K demek oluyor. :(
Çok güzel açıkladın fakat Samsung katmadin araya 😅? Ben Söyleyim onu da Samsung akıllı saat özellik kalite olarak kesinlikle çok kaliteli akıllı saat tek eksiği pil watch 4 classic 1 gün 16 saat süre alıyor genel de tasarruf da 2 gün bir keresinde çalışır halde kullanmadım öyle açık bıraktım 4 gün dayandı maks ama watch 5 pro watch 6 classic pil de Samsung bunlar da biraz daha geliştirdi
Ya bilmiyorum zaten bana telefon üstüne verildi ben aslında pek akıllı saat taraftarı değilim dijital saatler ve gshock daha çok hoşuma gidiyor alan olursa elimdekini satacam
Zaten pili çıkar aradan Watch 4 Classic in hiçbir eksiği yok muhteşem bir cihaz şu an Watch 6 serisi var geçilecek fark göremiyorum onun pili biraz daha iyi babam da Watch 6 classic Astro Edition modeli var şunu Söyleyim Safir cam keşke bu modelde olsaymis
Cihaz muhteşem hocam hiçbir eksiği yok uzun bisiklet suruslerine falan cikiyorum km sayacı kalori sayacı falan mükemmel mühendisler saati konusturmus resmen
Otomatik duraklatma çok Güzel ya yürüyüş modunda bazen dışarda yürüyor um ben hareket etmeyince durduruyor otomatik yürümeye başlayınca tekrar ölçme başlıyor watch 4 classic den önce Huawei Band 8 akıllı bileklik kullandım onunla bunu kıyas edilmez elbette ki ama onda otomatik durdurma olmaması eksikti sürekli manuel ben tuşa basıp egzersiz durdurup devam ettiriyor dum
Ne zaman aldın ki watch 4 classic i Huawei GT 3 pro bakabilirsin veya yeni çıkan GT 4 Huawei pil şampiyonu resmen Ama Yazılım da Samsung önde Watch 6 serisi de olabilir
Apple geçersen baştan Söyleyim Telefonun ile uyumlu çalışmaz telefon da Apple iPhone olması gerekiyor zaten Android le uyumsuz Apple Watch Aynı şekilde iPhone kullanan da Samsung Watch uyumsuz
Watch 6 classic çok güzel onu öneririm dediğim gibi onda pil de iyileşme var Samsung da yüksek pil önemli başta Ben Kendime Düz Watch 4 olsa da yeter demiştim Küçük versiyonu alsaydım pilden şikayetçi olurdum herhalde 😅 büyük olanı 44 mm classic le aynı pili kullanıyor da
Kolumdaki saati 1 aydan daha kısa sürede şarj etmek zorunda kalmak fikri hiç cazip değil. O yüzden akıllı saat kullanmıyorum. Spor aktivitelerimi takip etme rahatlığı, uyku ölçümü, nabız kaydı. vb bilgileri tutabilmek için spor bilekliklerini tercih ediyorum.
En İyi Cevaplar