Şarja takıp kulaklığı da takıp uyuyanlar var çocukken ilkokul arkadaşım bir haber söylemişti korkudan şarja takılıyken kulaklığı da takıp uyuyamıyorum dkfjkff ama şarja takıp uyuyorum tabi
artık telefonlar ona uyumlu üretiliyor bir sorun olmaz sen nereden çok tehlikeli ve önerilmeyen bir şey oldugunu okudunda kafadan öyle yazıyorsun buraya :D
Hem telefonun pil sağlığı açısından, hem de ısınıp yangın çıkarma ihtimali yüksek olduğu için saatlerce sarja bırakmak doğru değil. Geçenlerde bir seminere katıldım. Yangınların çoğu elektrikli aletlerden çıkıyormuş. En başta da telefonu şarja koyup uyuyanlardan bahsetti itfaiyeci arkadaş.
Anladım. Yani ben yıllardır öyle şarj ederim bir sıkıntısını görmedim. Fakat şöyle de bir durum var, şimdi telefonlar şarjını tamamlayınca elektrik akımını kesiyor. Bence bu tür olaylar bilinçsiz kullanımdan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle orijinal şarj adaptörü kullanmak çok önemli.
İtfaiyeci akımın kesilmediğini söyledi. Televizyon bile düğmesi kapalı olduğu halde hala elektrik harcamaya devam ediyormuş. Şarj aletide aynı şekilde. Sadece buzdolabı, derin dondurucu fişi takılı kalmalı dedi.