PC yi yeni hizlandirdim bilgisayarciya vermistim falan iyi güzel oldu sonra oyun yuklim dedim icinden virus çıktı muhtemelen oyun silinmedi, CMD falan açılmaya başladı bende sıfırladım ancak yine kasmalar mevcut bir uygulamayla yaptığımda baska virusler tespit etti sildim virüs yok dedi ama yine kasmalar mevcut ne yapmam lazım?
2 ay
Trojen virüs nasıl temizlenir?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Trojan virüsünü temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. **Güvenilir bir antivirüs programı kullanın**: Trojan virüsünü temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır². Bu programlar oldukça pratik ve basittir². Örneğin, "Trojen Remover" programları kullanabilirsiniz². Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler².
2. **Manuel temizleme**: Eğer bilgisayarınızda bir trojan olduğuna eminseniz; dosyayı veya uygulamayı manuel olarak silerek virüsten kurtulabilirsiniz¹. Ancak bu işlem virüsün sizi terk ettiği anlamına gelmeyebilir¹. Bazen trojan virüsü; yüklü programlar listesinde görünmeyebilir¹.
3. **Malwarebytes ile taratma**: Malwarebytes ile taratıp temizlemeyi deneyin³.
4. **MBAR kullanma**: MBAR'ı indirin. Ardından resimlerdeki işlemleri uygulayın⁴. Masaüstünde "mbar" adında bir klasör oluşacak, klasörün içindeki logu Google Drive'a yükleyin⁴. Logu Google Drive'a yükleyip burada paylaştıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın⁴.
Her durumda, bu tür işlemler genellikle uzmanlık gerektirir ve yanlış yapıldığında bilgisayarınıza zarar verebilir. Bu nedenle, bu tür bir durumla karşılaşırsanız bir profesyonelden yardım almanızı öneririm.
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.09.2023
Tamamdır çok teşekkürler
Rica ederim sorunuz olursa lütfen bana bildirin :))))
https://download.eset.com/com/eset/tools/online_scanner/latest/esetonlinescanner.exe
Bu nedir?
virüs temizleme tek seferlik kullan eset in programı virüs programı
Tamam teşekkürler