Bilgisayara virüs bulaştı nasıl temizlenir?

2-3 gün önce shortsda bır tane film gördüm baya eskiydi Oscar almış kadın obayi basan erkeklerden kaçarken iki çocuğunu aldı birini tasiyamadi orada bıraktı yorum da da ovmusler işte dedim ki izleyim PC den izlicektim yazdım adını filmin eski olduğu için Türkçe çevirisi yokmuş bilinmeyen siteye tıkladım 2-3 kere sonra virüs bulaştı dedi ben de umursamadım çıktım bugün PC yi açtım bildirim geliyor sürekli siliyorum gene geliyor neyse gene umursamadım sonra baktım kameran izleniyor , ip adresune ulaşıldı , bilgisayarindaki bilgileri saldırganlar kilit altına aldı , virüsü temizle diye 2-3 tane de +18 sitelerden geldi sonra baktım iş ciddiye biniyor gerildim e korktum da izleniyor diyince sonra PCnin kendinde olan bi ayarla taradım hiç bir şey çıkmadı sonra bir de virüs temizleyici yükledim onla taradım gene bir şey çıkmadı bildirimler de bunlari yaptıktan sonra gelmedi sonra bı tane çocukla format atacaktik bak 11 de başladık 3 bucuga kadar uğraştık hep bir şeyler eksik çıkıyor en sonunda açılması gereken sayfa acilmayinca çocuk dedi ki geçmiş olsun sağlam virüs bulaştirmissin o öyle diyince yeniden korktum sonra PC nin marka Lenovo oraya yazdım onun da bayisi tek İstanbul'da varmış öyle olunca burdan tamirciye yazdım bir şey olur mu diye olmaz dedi dur onun da ss ini Atacam ha bir de bu bildirimler kesildikten sonra Google açınca kamera izleniyor diye direk Google'ın üstünde bildirim gözüktü kamerayı felan kapattım şu an korkmuyorum da gene de içim rahat değil

Bilgisayara virüs bulaştı nasıl temizlenir?