2-3 gün önce shortsda bır tane film gördüm baya eskiydi Oscar almış kadın obayi basan erkeklerden kaçarken iki çocuğunu aldı birini tasiyamadi orada bıraktı yorum da da ovmusler işte dedim ki izleyim PC den izlicektim yazdım adını filmin eski olduğu için Türkçe çevirisi yokmuş bilinmeyen siteye tıkladım 2-3 kere sonra virüs bulaştı dedi ben de umursamadım çıktım bugün PC yi açtım bildirim geliyor sürekli siliyorum gene geliyor neyse gene umursamadım sonra baktım kameran izleniyor , ip adresune ulaşıldı , bilgisayarindaki bilgileri saldırganlar kilit altına aldı , virüsü temizle diye 2-3 tane de +18 sitelerden geldi sonra baktım iş ciddiye biniyor gerildim e korktum da izleniyor diyince sonra PCnin kendinde olan bi ayarla taradım hiç bir şey çıkmadı sonra bir de virüs temizleyici yükledim onla taradım gene bir şey çıkmadı bildirimler de bunlari yaptıktan sonra gelmedi sonra bı tane çocukla format atacaktik bak 11 de başladık 3 bucuga kadar uğraştık hep bir şeyler eksik çıkıyor en sonunda açılması gereken sayfa acilmayinca çocuk dedi ki geçmiş olsun sağlam virüs bulaştirmissin o öyle diyince yeniden korktum sonra PC nin marka Lenovo oraya yazdım onun da bayisi tek İstanbul'da varmış öyle olunca burdan tamirciye yazdım bir şey olur mu diye olmaz dedi dur onun da ss ini Atacam ha bir de bu bildirimler kesildikten sonra Google açınca kamera izleniyor diye direk Google'ın üstünde bildirim gözüktü kamerayı felan kapattım şu an korkmuyorum da gene de içim rahat değil
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
sana ilk bulaşan şey virüs değildi bu çerezdi sadece onları engellemen gerekiyordu yani ilk sorun yoktu sonra format atmışsınız ya o kişi becerememiş diyim ben formatı da atarken iyice dosyaları birbirine karıştırdığınız içinde pc nın dosyalarından kafası karıştı tabi hangi dosya doğru hangisini çalıştıracak onda da sıkıntı yani sen pc den anlayana değil yarım yamalak iş bilene gitmişsin. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Lenovo teknik servisi bunu ücret almadan asla yapmaz çünkü kullanıcı kaynaklı durum.
şu an gitmiş midir peki
formattan sonra ne yaptınız ki tam bilmiyorum
format atılmadı öyle kaldı
eğer virüs varsa halen vardır, eğer format atmaya çalıştıysanız ve tam format atılmamışsa dosyaları bozmuşsunuzdur.
dosyanın bozulduvunu nasıl anlarım eğer bozulduysa format atılınca düzelir mi
dosyaların bozulduğunu pc nin doğru çalışmamasından anlarsın zaten mesela bazı programları çalıştırmaz. Eğer dosyalar bozulmuşsa formata gerek yok internet bağlı iken windows onarması yapabilirsin.
Bilmiyorsan windows onarma yapmanı önermem
bilgisayardan pek anlamam karspesky var güvenilir mi virüslerden korumak için , telefonda da virüs tarayıcı kullanmak lazım mi sizce
hiç virüs sistemi kullanmıyorum ben öyle diyim sana
format atmak ve PC yi sıfırlamak aynı yere varır mi peki
aynı şey zaten sıfırlamakla format her şeyi siler yani
peki virüs kapmadığını nasıl anlarim
onu sen anlayamazsın işte
kim anlar
bir pc ye virüs bulaşıp bulaşmadığını bilgisayarcı bile anlayamaz, hee şöyle anlar detaylı testler var onları yaparsa ancak o yani
virüs bir şey yapar mı peki bilgisayari genelde YouTube izlemek için kullanıyorum
yapar tabi zamanı gelince pc nin parçalarını bile bozabilir.
şu an sifirliyorum umarum yoktur varsa da gider
sıfırlıyor musun nasıl yani
evet PC yi sifirliyorum şu an
format atmıyorsan boşa sıfırlama istersen anydesk ile bağlanıp anlatırım sana bir kaç bilgi
formatla denk dememiş miydiniz format ta attircam şuanlik sıfırlıyorum
sıfırlamak içindekileri siler virüsü silmez, sen nereden sıfırlama yapıyorsun ki
ayarlara girdim Sıfırla dedim sıfırladı
size mesaj atsam nasıl format atacağımi anlatma imkanınız var mı acaba
O erişim sıfırlaması diye geçer o formatla aynı şey değil.
![Bilgisayara virüs bulaştı nasıl temizlenir?]()
böyle olmalı ekran görüntüsü, sorun giderden yapılmalı
ikinciye tıkladım
buradan mı yapıyorsun yani doğru mu?
evet
o zaman sıfırla buluttan yüklesin windows u
bı bulut çıktı bir de altında başka bir şey daha çıktı ona tiklamistim anlayamadım farkı ne
bulut windows un sunucusundan en güncelini yüklüyor. (internetin bağlı olması gerekli)
diğeri ise cd veya usb den yükleme
USB gibi bir şey bağlamadim kendi kendine sifirladi
sen aynı şekilde git bulut seç, usb olmadığı için sıfırlama yapamaz. Çünkü doğru dosyalar yok elinde
daha sıfırlama bitmedi hala devam ediyor sıfırlama virüsü yok etmiyorsa yeniden sifirlamam mantıklı oljr mj
sıfırlaman iyi ama virüsü silmek için, başka disk lazım anlayacağın farklı bellekte oluyor virüs
buluttan sifirlayinca geçer mi
windowsun kende güvenlik duvarı var onda her şeyi aç virüsten yana sorun yaşamazsın.
nasıl açılıyor
şimdi sıfırlama bitti acicam mail hesabı istiyor mail ve şifremi girmem tehlikeli mi
yoo gir bende de girili sorun olmaz ama hotmail hesabı olmalı
yani virüs varsa eğer çalarlar mi anlamında dedim o bildirimler gelmeye baslayinca pc den hesabı kaldirmistim
sen hesabını gir çalınmaz öyle sadece pc ya tanımlıyorsun.
Ayrıca güvenlik duvarında her şeyi aç özellikle fidye yazılımı kapalı ise aç
güvenlik duvarı neresi
burada her şeyi aktif et ve virüs programı yükleme
intte fidye yazılımı açınca virüs girmesi daha kolaylaşır diyor 🧐
bende sağ altta windows güvenliği diye geçiyor windows 11 benim ki
çok saçma, asla tam tersi daha da zorlaşır.
Fidye yazılımı demek para karşılığında senin bilgilerini istedikleri yazılımlar demek.
kötü amaçlı yazılım türü diyor
sen internette okuduğuna çok inanma derim.
Ben aktif etmeni öneririm.
Bende yıllardır aktif
her okuduğuma tabi ki inanmıyorum ama sonuçta siz de benim için yabancisiniz
ordan taradım bir şey çıkmadı virüs var midir
Oradan taramanda sorun yok bir şey çıkarsa zaten kendisi karantinaya alıyor hemen sana gerek kalmıyor.
o zaman virüs yok diyebilir miyiz
dedim ya zaten ben senin karşına çıkanlar e. parti çerezlerdi virüs değildi. Tıklasaydın o zaman virüs bulaşırdı.
o zaman formata da gerek yok sanirim
e yani sadece güvenlik duvarını daha korunaklı yapmak gerekiyor.
orada sizin attiginiz her şeyi açtım daha yapmam gereken var mı
güvenlik için gereken yok, başka bir şey olursa yaz yardımcı olmaya çalışırım yine
tamamdır çok teşekkür ederiimm