Teşekkürler @elifycdg
Yapay zekalar hayatımıza girdiğinde her şey kolaylaşacak mı, zorlaşacak mı?
Teşekkürler @elifycdg
Artık yapay zekalar Türkçeyi İngilizceye kolaylıkla çevirebiliyor.
Her kesim için kolay bir hayat sunmayacağını ya da sunmayacaklarını düşünüyorum. Çünkü minimum o eşit ekonomi zaten yok küresel Dünya'da. Sanayi devrimleri insanları amaçsızlığa ittiğini ve işsiz bıraktığı bilinen bir bilgi. İnsan gücünün azalması ile teknolojinin günümüz insan ilişkilerini kopuk hale getirdiği ve teknoloji büyük bir veri madeni kaynağına sahip olduğu için insanları hızlı bir şekilde yanlışa, galeyana ve hızlı bir şekilde dolandırılma ile bilgilerinin çalındığına şahit olduk. Bu yönden her şeyin kolaylaştığı varsayılabilir ancak bu kolaylık ile göz ardı edilemeyecek tehlikeleri ve zorlukları insanlar için var.
Google da saatlerce hatta günlerce yaptığım araştırmayı 2 dk da yapay zeka ile yaptım. ya da fotoğraf çekiyorsun onu işliyor telefonla çıkan fotoğraf oluyor sana profesyonel kamerayla çekilmiş gibi. ya da mercedes kullanıyor elini direksiyondan bırak uyukla anında araba sağa yanaşıyor yavaşlıyor ve koltuk titreyerek seni uyandırıyor ya da uyku sıcakta olur soğuk üflüyor yüzüne uykun açılıyor gibi. Yani faydası çok fazla. Yani haberlerde söylenen dünyanın sonu geliyor dünyayı robotlar istila edecek veya insanlar işsiz kalacak olayı %100 yalan. Evet okumamış etmemiş vasıfsız iş yapanlar işsiz kalacak ama onlarda okusaymış. Zamanında matbaa çıktığında da elle gazete yazanlar isyandaymış.
Yapay zekalar çoğalsa da her türlü insana yine ihtiyaç olacak.
Vasıflı insana ihtiyaç var. Vasıfsız insan napabilir ki. Mesela ben sinema sektöründeyim eskiden çekimler helikopter ile olurdu şimdi hepsi drone pilotu oldu ama vasıfsız insana ver çocuk oyuncağı desede uçuramıyor. Ben pastanede çalıştım el becerim var baklava kutularını kenarından katlayıp hazırlamak çocuk işi ama birisini işe aldılar o kadar basit bir şeyi bile beceremedi kovuldu. Yani yetenek beceri eğitim gerek
Ya en azından temizlik işleri yapılacak inşaat işleri yapılacak. Genel olarak baktığın da çok farklı yeteneklere ihtiyaç var.
İnan temizliği robot çok daha iyi yapıyor. İnşaat desen teknoloji feci ilerledi. Insan vasıfsız kalırsa aç kalır gelecekte bu kadar net. Insana gerek var ama ortaokul terk olana değil mesleği olana ihtiyaç var.
Biz fazlasını göremeyiz de ileri nesiller artık ne yapacak bilmiyorum.
şu an güncel bir telefonun varsa yapay zeka cebinde zaten veya televizyon oyun konsolu bilgisayar yapay zeka çipi barındırıyor. Yapay zeka siteleri 40 yıldır kullanılıyor gibi bir anda benimsendi. Ben endüstri 4.0 eğitimi aldım artık fabrikalarda kullanıyor. En basiti togg fabrikasındaki robotlar full yapay zekaya sahip. Kısaca kullanırsın ama farkına varmazsın. Arabanda şerit takip sistemi varsa araç kendisini şeritte tutuyorsa buda yapay zeka. Filmlerde anlatıldığı gibi abartı durumlar olmaz. Örneğin kendi kendine giden tesla kimseyi işsiz bırakmaz.
Zaten ona göre de insan nüfusu azalacak büyük ihtimal.
Aslında insan ırkı fazla değil. Mesela herkese türkiyede bahçeli villa ver 1 şehri anca kaplıyoruz sorun arap ırkının 10 15 çocuk yaparak dünyada çoğalması.
@fesfs insan nüfusu azalacak. Zaten dünyayı mahveden insanlar. Olmasalar da olur 😊
@fesfs yok ya kıyamet alameti değil de olması gereken ve soğuk savaşlar bunlar.
@fesfs kolay gelsin Naciyeciğim 🤣
@fesfs kıyamet alameti mi ahahaha çok komiksin. senden böyle c@hilce sözler duymayı asla beklemezdim. beni son günlerde bayaa şaşırtıyorsun. amerika ve japonyada 9 şiddetinde depremde masadaki su bardağı dahi yerinden oynamıyor ya da amerikada japonyada hortumlar kasırgalar olurken hiç kimse bunu umursamıyor bile ama biz çürük bina yapalım ev alırken araştırmayalım sonra kıyamet alameti çok komiksin cidden.
Ben çok espiri seven birisi değilim bu yüzden bir çok şeyi ciddiye alırım. Bu espiri yüzünden tonla insanı hayatımdan çıkarmış birisiyim ben.
Evet hayatımda olsan her mizah sorun olabilirdi.
Hayırlısıyla ben 120 yaşına sağlıklı sıhatli geleyimde siz ne isterseniz yapın. Ben sophia " insanlar bizim tanrımız onlara asi olamayız birine zarar ver derse veririz " dedikten sonra ne gerek var okadar muhtesemlik takıntısına hepi topu 100 sene yaşıycaz diyorum
Beynimizi daha az kullanmaya başladığımız için onlar işlerken biz pas tutacağız. Sonra gelsin alzheimer demans
Ama daha çok kendimize zaman ayıracağımız günler olacak.
İnşallah canım ya😇
😊🥰
Teşekkürler🙏🏻
Rica ederim ✌️🌹
Cevap
7Cevap
Aman nerde kolaylık olsun ki gadası s
Birde onun bakımıyla uğraşmak gerekir
Bunun arızası var varda var
Arada bir parçalarını yağlarız 😂
Bize gelmez biz daha taşa gideriz yanımızda telef olur😅
🤣 aynen. Kiminde balığa götürür dinamit ile balık tutmasını öğretir 😄
Öyle biz bir şey aldık mı sonuna kadar kullanırız
Bence kolaylaşır
Google translate gibi free kodlu ceviriciler var. Bu artik zor degil. Evet belli siradan ve insan yetenegi gerektirmeyen. Standart isler icin idealler.
teknoloji haberleri başımı ağrıtıyor ya. kolaylaştırır mı zorlaştırır mı bilmiyorum ama keşke 70’li yıllarda yaşasaydım bu dönemi hiç sevemedim.
Yapay zekayla ilgili olan korku senaryolarını anlamsız buluyorum
Bence zorlaşacak çünkü iş imkanları azalacak. Gerçi hiç bir yapay zeka inzan beyni gibi olamaz
İşverenler için işler rahatlayacaktır. İndan faktörü ve fire gibi kalemler kesin tespit edilebilir olur ama çoğu mesleği ortadan kaldıracaktır ve işssizlik sorunu ve bazı sektörlerde yığılma olabilir
ne yazikki zorlasacak
Kullanım amacına göre değişir
İşsizlik artacak..
Nüfus azalacak büyük ihtimal
Büyük ihtimalle
Kolaylaşır, insanlar tembelleşir.
Kolaylaşır.
Zorlaşacak
Kolaylaşıcak ama aynı zamanda çok şey değisicek
Robot fobim var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?