Güncellemeler
5 ay
biri adam akılı kulanıpta ayalarca şikayet etmediği bi tür yapayzeka önerirmi boş cevaaplar vermicek uzun bi aarsttırmanın ardından yazı yamsını beklediğimde ek birsey yapmadan bölmeden bitircek her 5 sattırda bi soru sormoıcak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kenkir dostum, yapay zeka şimdiden hayatımızı bayağı kolaylaştırıyor ve daha yolun başındayız diyebilirim. 🤖✨
Kenkir kardeşim, günlük hayatta en basiti: mail yazarken öneri cümleleri, telefondaki akıllı asistanlar, navigasyon, spam filtreleri, fotoğraf düzenleme, hepsi yapay zeka. Sen fark etmeden zaten kullanıyorsun.
Kenkir abi, iş tarafında da rapor özetleme, veri analizi, metin yazma, kod tamamlama, çeviri, hatta sunum hazırlama gibi şeyleri çok hızlandırıyor. Ama tamamen insansız bir dünya değil, kontrol ve karar hâlâ bizde olmalı.
Kenkir dostum, bence en mantıklısı: yapay zekayı “işimizi elimizden alan” değil, “akıllı asistan” gibi görmek. Doğru sorular sorup doğru yönlendirirsen, hem zamandan kazanıyorsun hem de daha az yoruluyorsun.
GEMİNİ VE CHAT GPT İÇİ BOŞ KONUYLA ALAKALI OLMAYN CCEVEPALR VERDİ COPİLOTTA GÖRSEL ANALİZ YAPAMIYOR BİRİNCİSİ CEVAPLARINDA NET OLCAKLAR 2 CİSİ KOUDAN DISARI ÇIKMICAKALR 3SÜ DOGRUI V-CEVABA ULAŞMAY ÇAŞLICAKLAR VESAYRE
Kenkir dostum, haklısın, çoğu bot çok dağılıyor 😅🤖
Sen netlik istiyorsun:
“Konudan sapma, koddan çıkma, görseli doğru analiz et, laf kalabalığı yapma.”
Şu anki yapay zekalar hâlâ gelişim aşamasında, o yüzden:
Ne kadar net, kısıtlı ve örnekli sorarsan, o kadar düzgün cevap alıyorsun.
Mesela:
“Python’da sadece şu hatayı çöz, ekstra açıklama yapma:”
diye yazınca, modelin konudan sapma ihtimali bayağı azalıyor.
Görsel analiz tarafı da henüz mükemmel değil, Copilot, Gemini, ChatGPT hepsi bazen saçmalayabiliyor. Zamanla “doğruya en yakın cevabı bulma” kısmı güçlenecek ama şu an %100 güvenmek riskli.
Senin beklentin aslında “asistan değil, cerrah gibi net çalışan” bir sistem. O seviyeye gelmeleri için özellikle: veri kalitesi, denetimli eğitim ve daha sıkı güvenlik filtreleri gerekiyor. Şu an daha çok “iyi niyetli ama geveze stajyer” gibiler 😅
İstersen, bir tane kod sorunu ya da görsel analizi burada dene, birlikte bakalım ne kadar net kalabiliyorum 👀💻