Sosyal medyada yani internette neden herkes herkese istediğini yazabileceğini, istediğini söyleye bileceğini düşünüyor?
Peki siz sık sık tartışır mısınız sosyal medyada. Hiç bundan dolayı davalık oldunuz mu? Özellikle de ünlü insanlara yapılan yorumları şikayet edenler oluyormuş.
Sitede eğer bu konuyla ilgili bilgili birisi varsa yaza bilir mi detayları. Siber suçlar nedir? Mesela birisi şahısa yönelik kötü söz hakaret yazdı diye mahkemeye verebilir mi?
Peki siz sık sık tartışır mısınız sosyal medyada. Hiç bundan dolayı davalık oldunuz mu? Özellikle de ünlü insanlara yapılan yorumları şikayet edenler oluyormuş.
Sitede eğer bu konuyla ilgili bilgili birisi varsa yaza bilir mi detayları. Siber suçlar nedir? Mesela birisi şahısa yönelik kötü söz hakaret yazdı diye mahkemeye verebilir mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
TCK madde.125/1'de düzenleniyor bu kanun. Klavye delikanlısı bir ergene dava açmıştım birkaç sene önce. Adliye koridorunda annesi ve babasıyla bana yalvarmışlardı davayı geri çek diye. Çocuğun siciline işlerse ileride iş hayatında problemler olur diye. Önce 3 ay hapis verildi, sonra adli para cezasına çevrildi.
Çok merak ettim ya acaba ne yazmıştı diye.
Annelere söylenen o çok bilindik küfürü yazmıştı.
Anladım iyi yapmışsınız 👍🏻👏
Peki size başka bir şey sorsam en yakınım tarafından bana yazılan hakaret mesajları falan var, hatta sesli mesajlar da var. Sesli mesajlarda ölsene, ne diye yaşıyorsun sen, senin yaşamının bir anlamı yok ve başka iki hakaret sözü var. F. ahise ve o. rospu.
Ben mahkemeye vere bilir miyim bu kişiyi
Hatta bununla ilgili soru sorayım en iyisi
F.. ve O.. ifadeleri için verebilirsin evet.
mahkemeye verir normalde para cezasi oluyor iceri atmazlar