sosyal medyadan birine hakaret ettiysek ama bu hakareti başka bi kişiyle mesajlaşırken söylediysek o kişi mesajları hakaret ettiğimiz kişiye gösterse yine de ceza alır mıyız ya da mesajları gösteren kişiyi dava edebilir miyiz
Sosyal medyadan birine hakaret etmenin cezası nedir?

Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
İhtilat unsuru oluşmadığından dolayı ceza almazsınız.
Hakaret suçu nedir?
Hakaret suçunun mağdurun hazır bulunmadığı bir ortamda işlenmesi halinde ise gıyapta hakaret suçu söz konusu olur. Gıyapta hakaret suçunun oluşabilmesi için failin, mağdurun yokluğunda mağdura yönelik hakarette bulunması ve en az 3 kişinin bu hakaretten haberinin olması gerekmektedir. Fail bilerek ve isteyerek yani kasıtlı bir şekilde bu 3 kişiyi hakaretten haberdar etmelidir. 3 kişinin hakareti aynı yerde ve beraberler iken öğrenme şartı bulunmamaktadır.
Fail bu 3 kişiye hakareti yüz yüze görüşerek bildirebileceği gibi telefon, e-mail, gibi iletişim araçlarını kullanarak da bildirebilir. Bu bakımdan sosyal medya hesapları ve internet üzerinden gıyapta hakaret suçunun meydana gelmesi de olanaklıdır. Özellikle sosyal medyada en az 3 takipçisi olan kişilerin gıyapta hakaret suretiyle sosyal medyada hakaret suçunu işleyebilmeleri mümkündür.
İnstagram hesabım: av. gizemguluzunkutlay
Web sitem: av-gizemguluzunkutlay. com
merhaba birine fake bir hesaptan hakaret ettim hesap bana ait değil benim yazdığımı da bilmiyor avukat a vericem demiş birşey olur mu