Çözümün bilimde olduğu gayet açık değil mi?
Bilimsel gelişmeler bir şeyleri anlamamızı sağlıyor. Bilim sayesinde tıp gelişti görmeyen gözlerimizi bilim tedavi ediyor. Zarar görmüş cinsel organları bilim tedavi ediyor. Bilim sayesinde göklerde uçuyoruz dronlar uçuruyoruz. Denizlerde yüzüyoruz denizaltılarını derinliklere daldırıyoruz. Bilim sayesinde yüzbinlerce canlı türünü tanımladık. Hatta nesli tükenmiş olan canlı türlerini yeniden geri getirebiliyoruz. Bilim sayesinde genetik şifremizi çözdük sağlığımızı fulleyebiliyoruz. Bilim sayesinde çoğu hastalığı çözdük. Bilim sayesinde uzayda koloniler kuracağız patlamalardan korunacağız. Hatta yapay zeka sayesinde belkide çözemeyeceğimiz sorunları çözüp aklımıza gelmeyen şeyleri başaracağız.
Fakat insanlar neden siyasetle inançlarla siyasi partilerle uğraşıyor? Fanatik fikirler peşinden koşuyor?
Bunun sebebi ne? Ne bilimden daha önemli olabilir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Batıda dikkate alınıyor. Doğuda da ama ortadoğuda, müslüman çoğrafyalarda ve afrika ya da asya'daki sömürge bölgelerinde dikkate alınmıyor. Müslüman coğrafyalarda dikakte alınmama sebebi çoğunlukla felsefik olarak Ghazali etkisinden çıkılamayıp " Allah ne derse odur, kaderdir, pamuğun yanması bile Allah istediği için olur" türünde düşünce yapısı nedeniyle bilimden kopmasıdır. Yoksa Rönesans öncesi müslümanlar çok daha ileriydi bilimde. Hristiyan coğrafyası din baskısı altındaydı. Onlar sıyrıldı, biz kapandık bu sefer.
Çok doğru diyorsun ortaçağ'da batı deyince Avrupa deyince karanlık bir yer hayal ediyorlardı hiçbir şey yoktu. Cennet olan doğuydu. Matematik, felsefe, astronomi, edebiyat her şeyde gelişilmişti. Hatta İslam'a ters düşen bilim insanları bile yetişti. Fakat Doğu'nun bu gelişmesi rehavete neden oldu kendilerini üstün sandılar Batı doğunun önüne geçti. Şu an doğu dünyasıda nefreti yaşıyor.
Demek istediğim şu: bilimle her şeyi yapabilecekken toplumlar insanlar neden uyanmıyor çabalarını bilime vermiyor? Yoksa bilimi kendi amaçları için kullanıcak kendine oyuncak yapmak isteyen kesimler mi toplumu uyutuyor?
Eğitim seviyesi düşük olduğu için olabilir
Olabilir hatta genelleme yaparsak ondan olabilir ama ben Amerika'daki insanların bile bilime önem verdiğini sanmıyorum. Geziyorlar, tozuyorlar, takılıyorlar. Çoğu dünya'yı Amerika'dan ibaret sanıyor.
İnsanı insan yapan bilim değil ilimdir ilim kendini bilmektir kendini bilen kişi cehalet yolundan çıkıp hidayet yoluna girer ama kendimi bilmiyen kişi hidayetten ayrılıp cehalet yoluna girer