Bilim kurgu sevmeyen insanlar neden garipsenir?

çok sayıda film izleyen bir insanım. Çok beğendiğim filmler oldu yeri geldi psikolojik, dram, komedi, aksiyon, gerilim, korku, animasyon hepsini izledim. Bilim kurgu filmleri de izledim. inception ve in time başta olmak üzere. arkadaşlar back the future ve star wars gibi filmler de var. biliyorum onlar da beğeniliyor elbet güzeldir. Ancak bazı insanların "hayal dünyası çok dar" diye eleştirmeleri çok saçma geliyor. Arkadaşlar gerçekleşecek şeyler değil o filmler. eski kafalı biri değilim. Yapay zeka ve alt türevlerini severim. Ancak izlediğiniz filmlerle ufkunuz açılmıyor hattaa olmayacak birşey için zamanınızı harcıyorsunuz. Gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan filmler izleyerek hayal dünyasında yaşıyorsunuz. yine de seven izler saygı duyarım lakin saçma sapan eleştiriler yapmayın. Hayal kurun güzel bir gelecek kurun animasyonlar izleyin absürd komedi filmleri izleyin ama bilim kurgu izleyip de ufkumuzu açtık demeyin. hele ki bunlar gerçekleşecek gibi şeyler hiç demeyin. iyi geceler dilerim.
Bilim kurgu sevmeyen insanlar neden garipsenir?