İnternetin ve şuanki teknolojimizin durumu sizce neden böyle?

Cidden düşünmenizi istiyorum , İnsan ırkı 120 bin yıldan daha eski ( mağara adamları dahil) en azıdan son 4 bin yıldır inanılmaz şeyler oldu , kıtalar da savaşlar açıldı , bir çok ülke düştü ve yükseldi , ve zamanla şu anki yeni yüzyılımızda hala savaş olsada dünyanın çoğunluk bölgesi barışçıl ( bize gösterilen öyle en azından) ve bu teknolojimizin inanılmaz ilerlemesine sebep oldu , farkında mısınız bilmiyorum fakat , son 60 yılda bir metal kutudan bir birimize bir şeyler sorup , izliyebiliyor ve neredeyse sonsuz bir bilgi kaynağına sahibiz, ama beni en çok merak ettiren olay internet ve yapay zeka.

Biliyorsunuz , internet son 63 yıldır var , 1960 yılında çalışmalara başlandı 1989 zamanında ise tam olarak icat edildi , Son 35 yılda inanılmaz bir hıza sahibiz , belki bizim yaşamlarımız kısa olduğundan bu size uzun bir zaman gibi gelebilir ama 120 bin yılda böyle bir teknoloji ilerlemesi oldukça ilginç , internetin nasıl oluştuğunu hep merak etmişimdir , 0101 kodlarıyla mı , radyo sinyalleriyle mi yoksa telsizlerdeki sistem gibi mi diye düşünürdüm sonradan hepsinin bir biriyle bağlantılı olduğunu öğrendim , İlginç olan bir kaç insanın bunu son 60 yılda keşfetmesi , neden önceden olmadı diye düşünüyorum.
1895 yılında radyo icat edildi ve 1896 yılında ise telsiz , savaş dönemleri güçlü insanlar dışında zeki insanlarda doğurduğunu görmek şaşırtıcı ama konumuz bu değil , internet tam olarak 60 yıl sonra merak edildi ama tam olarak kim böyle bir şeyi öne sürdü bilmiyorum internette neyi araştıracağımı bilemedim , Bu yazımı 2 part halinde yapmayı düşünüyorum diğeri yapay zeka hakkında olucak siz ne düşünüyorsunuz?

İnternetin ve şuanki teknolojimizin durumu sizce neden böyle?