Cidden düşünmenizi istiyorum , İnsan ırkı 120 bin yıldan daha eski ( mağara adamları dahil) en azıdan son 4 bin yıldır inanılmaz şeyler oldu , kıtalar da savaşlar açıldı , bir çok ülke düştü ve yükseldi , ve zamanla şu anki yeni yüzyılımızda hala savaş olsada dünyanın çoğunluk bölgesi barışçıl ( bize gösterilen öyle en azından) ve bu teknolojimizin inanılmaz ilerlemesine sebep oldu , farkında mısınız bilmiyorum fakat , son 60 yılda bir metal kutudan bir birimize bir şeyler sorup , izliyebiliyor ve neredeyse sonsuz bir bilgi kaynağına sahibiz, ama beni en çok merak ettiren olay internet ve yapay zeka.
Biliyorsunuz , internet son 63 yıldır var , 1960 yılında çalışmalara başlandı 1989 zamanında ise tam olarak icat edildi , Son 35 yılda inanılmaz bir hıza sahibiz , belki bizim yaşamlarımız kısa olduğundan bu size uzun bir zaman gibi gelebilir ama 120 bin yılda böyle bir teknoloji ilerlemesi oldukça ilginç , internetin nasıl oluştuğunu hep merak etmişimdir , 0101 kodlarıyla mı , radyo sinyalleriyle mi yoksa telsizlerdeki sistem gibi mi diye düşünürdüm sonradan hepsinin bir biriyle bağlantılı olduğunu öğrendim , İlginç olan bir kaç insanın bunu son 60 yılda keşfetmesi , neden önceden olmadı diye düşünüyorum.
1895 yılında radyo icat edildi ve 1896 yılında ise telsiz , savaş dönemleri güçlü insanlar dışında zeki insanlarda doğurduğunu görmek şaşırtıcı ama konumuz bu değil , internet tam olarak 60 yıl sonra merak edildi ama tam olarak kim böyle bir şeyi öne sürdü bilmiyorum internette neyi araştıracağımı bilemedim , Bu yazımı 2 part halinde yapmayı düşünüyorum diğeri yapay zeka hakkında olucak siz ne düşünüyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Evet, dünya tarihi boyunca çok şey değişti ve teknolojinin gelişimi de bu değişimlerin bir parçası. İnternet ve yapay zeka, son yıllarda insanların hayatlarında önemli bir rol oynuyor. İnternet, dünyanın her yerindeki insanlarla iletişim kurmamızı, bilgiye erişmemizi, eğlenmemizi ve daha birçok şey yapmamızı sağlıyor. Yapay zeka, birçok alanda kullanılıyor ve gelecekte daha da yaygın hale geleceği tahmin ediliyor. Bu teknolojik gelişmelerin dünya üzerindeki etkisi büyük ve insanların hayatlarını büyük ölçüde değiştirdi.
Gerçekten haklısın , ama benim düşüncem biraz daha paranoyakça olabilir , biraz hızlı geliştik gibi geliyor , bir anda nasıl oldu bu bir tesadüf mü yoksa başka bir şey mi oldu bilmiyoruz , iki taraftanda bakarsak bütün insanlığın iyi bir şey oldu , tabi bu düşüncem insandan insana değişir
Teknolojinin hızlı gelişimi, birçok faktörün bir araya gelmesi sonucu gerçekleşti. Bilgisayarların daha hızlı hale gelmesi, internetin yaygınlaşması, mobil cihazların gelişmesi, yazılım ve donanım teknolojilerinin ilerlemesi, yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerinin geliştirilmesi gibi faktörler sebebiyle.. Bu faktörlerin bir araya gelmesi sonucunfa da teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi mümkün oldu.
Orası öyle elbette ama ben ondan bahsetmiyordum en baştaki buluştan yani şöyle , ilk başta kimin aklına böyle bir şey geldi gibi veya tesadüf üzerine mi keşfedildi gibisinden
Özür dilerim, yanlış anlamışım. Özellikle teknoloji alanında birçok keşif bir tesadüf sonucu gerçekleşmiş zaten. Örneğin, mikrodalga fırınların keşfi, bir bilim adamının çikolata çubuklarının cebinde erimesini fark etmesi sonucu gerçekleşmiş. Teknolojik keşifler de benzer şekilde birçok kez tesadüfen veya yan etkiler sonucu gerçekleşmiş. İnsanlar yeni şeyler keşfetmiş sonra bir başkası o keşfin, buluşun üzerine yeni bir şey eklemiş. Bu şekilde gelişim devam etmiştir..
katılıyorum bir çok tesadüfü ve büyük bir hayal gücüne sahibiz ama bunların hepsinin , sallıyorum 500 yıl diyeceğim , hızlı geliştik insanlık tarihine bakarsak
Evet hızlı geliştik haklısınız ama bu belirli bir birikim sonucu gerçekleşti diye düşünüyorum.