C++ öğreniyorum ama nereye kadar bilmem lazım unreal engine kullanarak oyun yapmak için? OOP bilmen gerekiyor mu, gerekiyor ise onda da nereye kadar bilmem gerekiyor?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yapmak istediğin oyuna göre değişir istersen hiç kod bilmeden bile oyun yapabilirsin. Ama C++ öğrendikçe Unreal da daha detaylı ve tamamen sana ait oyunlar ortaya koyarsın. C++ zaten OOP destekleyen bir dildir. Sıkıntı çıkartmaz yani.
OOP öğrenmeli miyim peki
Hedeflerine bağlı değişir. Öğrenmen iyi olur yine de basit bir oyun için tam olarak zorunlu değil. Öğrenmek istiyorsan da en iyi öğrenme yolu Smalltalk kullanmaktır.
O ne
OOP öğrenmek için programlama dili
Pek kaynak bulamadım internette
İngilizce arat
Kullanımı aktif mi ki bu dilin
İngilizce olanı da 2011 senesinden bir video bulmuştum 😅
Şöyle ki OOP öğrenmek istiyorsan C++ Java vs fazla kasar Smalltalk daha rahattır, çoğu kişi önerir ve daha güncel videolar var
Kasar ama işte kullanimi daha iyi oluyor. Daha kullanışlı bı kod ortaya çıkabiliyor
Senin tercihin
Bu arada mesela c++ dan for döngüsünü öğrendim diyelim, bunun üstüne örnekler yapmak istiyorum. Bana bunu yaptıracak bir site var mı? Mesela site benden faktöriyel hesaplama isteyecek for dongusunden. Ben de bununla uğraşacağım. Konu konu örnekler sunacak bana böyle yani. Var mı böyle bir site
Yani bunu kendin düşünebilirsin, olan kod üzerinde çalışırsın veya sadece for döngüsü değil de matematik problemlerini koda dökmen için örnekler veren Project Euler var, istersen bakabilirsin.
Yok o değil olay, bana diyecek ki örneğin hesap makinesi yap switch case ile, bana böyle proje örnekleri verecek site var mı konulari pekiştirmem için. Ben bulamıyorum proje çünkü
Öyle bir site bilmiyorum Google a yazsan bile çıkar ama.
Basit oyunlar yaparak başla. Kodları da Chatgpt ye yazdır. Ama Gpt nin verdiği her kodu tek tek, anlamlarını kavrayarak oku. Çok hızlı bir şekilde geliştirirsin kendini.
Her programcı aynı algılamaz, çıktıya aynı yoldan gitmez. Botlar mesela Phyton dilinde yazılan bir kodu Java diline çevirebilir ancak 0 dan istenilen kodu oluşturmaya çalışırsan çok sık hata verme olasılığı var.
Amaç da bu zaten. Basit bir oyun yapacağı için çok karmaşık yapıda koflar yazması gerekmeyecek. Ve b gptnin verdiği yanlış kodları düzeltmeye çalışırken aslında kodlamayı çok daha kolay yoldan kavramaya başlamış olacak.
Basit oyun yapar yapmaz bilemem, sadece botlar bilgi birikimini kullanıcının yönlendirmesine göre ayarlıyorlar. Yani bir bota 2+2=5 eder yazarsan bunu inkar edecektir, ama problem sorusu yazarsan ve sonucu yanlış bulduğunu söylersen kabullenecektir. Bota kod yazdırmak kafa karışıklığına yol açar, zaten birçok site yeni başlayan insanlar için matematik işlemleri, veri işlemleri vs hakkında görevler veriyor, çözümünü de paylaşıyor. Bunlar dururken bot bayağı riskli olur.
Evet bot karar değiştiriyor. Doğruyu yanlış olarak algıladığı durumları çok yaşadım. Ben genelde yeni konuşma başlatıp sıfırdan soruyorum sorularımı. Çoğunlukla verdiği kodlar doğru çıkıyor. Bilgisayarda belirli aralıklarla ekranın belirli noktalarına tıklayan basit bir bot yazmıştım sayesinde. Ve süreleri ve tıklama sayılarını ayarlamaya çalışırken aslında o kodların anlamlarını da kavramış gibiydim. O yüzden gpt önerisinde bulundum çok hakim olduğum bi konu değil tabi.
C++ ne kadar bilmeliyim peki
Yapmak istediğin oyunun nasıl bir şey olduğuna bağlı o
Bir iş yerinde çalıştirabilecek kadar
Kafandaki oyun öyle ciddi bir proje ise kod yapıları karmaşık olacaktır, kendi kendine yapacağın bir şey olsa orta seviye C++ biliyor olsan işi yürütebilmen için yeterli derdim ama bir şirket altında yapacaksan C++ yı en iyi halinde biliyor olman gerek
İlk başta tabi kendim çıkartırım ama amacım bir şirket çatısı altında oyun çıkartmak. Zaten kendi başıma pek bir şey yapamam ekip lazım vs. Şirketin önüne bir oyun sunabilmek hem amacım, hem kendimi geliştirmek.