Hayır
Evet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şu anki bilimsel verilere dayanarak, dünya dışı bilinçli yaşamın varlığı hakkında kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Ancak evrende milyarlarca galaksi ve her galaksinin milyarlarca yıldızı olduğu göz önüne alındığında, olasılıkla yaşamın başka yerlerde de var olabileceği düşünülmektedir. Astronomi ve astrobiyoloji alanlarındaki çalışmalar, yaşanabilir bölge olarak adlandırılan koşulların bulunduğu gezegenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu göstermektedir. Ayrıca, uzayda bulunan uydular ve gezegenlerdeki su varlığı, organik moleküllerin keşfi gibi bulgular da yaşamın potansiyelini desteklemektedir. Ancak, bilinçli yaşamın varlığını kanıtlamak için somut ve kesin bir kanıta ihtiyaç vardır. Bu tür bir kanıt, yaşam belirtileri veya dünya dışı uygarlıklardan kaynaklanabilecek teknolojik sinyaller gibi şekillerde ortaya çıkabilir. Gelecekteki bilimsel keşifler ve teknolojik ilerlemeler, dünya dışı bilinçli yaşamın varlığı veya yokluğu hakkında daha fazla anlayışa sahip olmamızı sağlayabilir. Şu anda, bu konu hala bir spekülasyon ve araştırmalar devam etmektedir.
Basit oranla hesap yapsak güneş sisteminde güneşle birlikte on gezegen var birinde hayat oluşmuş. sadece samanyolunda 3 milyar olduğu varsayılırsa % bir ihtimal hesap etsek samanyolunda 30 milyon hayat olasılığı olan gezegen var demektir. Evreni hesap etmeye aklımız yetmez.. :D
Hayır yok sanıldığı gibi uzaya çıkılmadı güneş sanılandan ya da öğretilenden daha küçük ve güneşte ay da dünyanın eloktromanyetik alanında mevcut sıkışı kalan bir döngüde.
Ve kıtaların etrafı buz dağlarıyla çevrili aşması mümkün değil antartikaya gitmek neden yasak? Giden bile sadece bir bölgesine girebiliyo antartika aslında dünyanın bütün cevresi sanıldığından çok daha büyük ve onun ötesinde başka kavimler var yecüc ile mecüc olabilir araştır derim sağlam kaynaklardan dünya dışı olarak bunu diyebilirim.
Soruda onu kast etmemiş ki. Sen yine dünyadan bahsetmişsin. Soruda dünya dışı diyor
@UniversalSoldier tamm açıklamamda dünyanın dışına çıkılamıyacağını yazdım
Yine onu sormamış ki adam. Dünya dışında bizden başka varlıklar yaşıyor mudur diye soru sormus
Sanmıyorum. Bilinç sahibi olmak sadece insanlara özgü bir özellik. Hayvanlarda da biraz var biraz yok gibi bir şey. Dünya dışında başka bir gezegende bilinçli yaşam olması mümkün değil.
Cevap
18Cevap
Dünya dışında yaşam olduğuna inanıyorum ama bilinçli yaşam var mıdır diye sorarsan çok düşük bir ihtimal olarak görüyorum çünkü eğer evrime meraklı biriysen bilinçli bir canlının evrimlesmesi çok çok düşük bir ihtimal. Bence uzayda birçok yaşam formu oluşmuştur fakat bilinçli bir şekilde evrimleşmemiştir bu çok özel bir durum. Ama canlılığın sadece dünyamızda olabileceğine bende inanmıyorum
Yoktur çünkü bilimsel olarakta bakılırsa (Sanirim cennet ve cehennemden bahsediyorsunuz.) bunun gibi şeyler ütopya'dan (hayali, olmayan yer) başka bir şey değildir. Ütopyalar güzeldir ben de yaşamak isterdim ütopyamsı bir yerde. Ama hayallerin içinde yaşarsak gerçekleri nasıl göreceğiz? Gerçekleri yalnızca bilim ile görürüz çünkü bilim=evren=her şey'dir. Hayali şeylere inanmaktansa bilime inanın ve tapacağınız şey bilimden başka bir şey olmasın.
😊✌️Saygılarımla✌️😊
İnanışımda var. Melekler cinler. Lakin bizim boyutumuzda olan uzaylı yaşam formlarının olması da kuvvetle muhtemeldir.
Uzayda hali hazırda diğer gezegenlerde farklı mikroskobik uzaylı organizmalar bulunuyor.
Charles Darwin teorisi ile düşünürsek diğer galaksilerde proteinden canlılar türemiş olabilir.
İslam dinine göre nasıldır var mıdır yok mudur bilemiyorum.
Off çok karmaşık bi şey yaaa varlardir tabi ama neye benziyorlar acaba evrende çık fazla keşfedilmemiş şeyler var trilyonlarca ve buna bizim gücümüz yetmiyor çok sinir bozucu bu şey bi şeyleri keşfetmek istiyorsun ama buna gücümüz ve fıtratımız yetmiyor
Net bir bilgi yok gelecekte belki bulunabilir ancak ben böyle bir şeyin olma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum
Ben olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bizden geride ve ileride.
Bu kadar büyük bir evrende olmadığını düşünmek bana garip geliyor açıkçası…
Hayır yoktur. Oksijenin olmadığı hiçbir yerde hayat da olmaz, şuur da. Bu göreceli bir konu değil. 2*2=4.
Var tabii ki de, bu koca evren sadece bizi sınamak için mi? Çok saçma!
Koca kainatta tek biz değil başka canlılar da vardır bence
Var gibi sonuçta dünya da bi gezegendi uzay da bi gezegen sadece dünya gibi oluşuma girmedi
Hala dünyayı istila etmeyen uzaylıların da Allah belasını versin diyen Yıldız Tilbe geldi aklıma 😂
Uzun uzun yazmak istemiyorum kısaca olsa bile mesafe ve kütle çekiminin neden olduğu uzay zaman farkından dolayı uzalı krdeşler ile karşılaşmak imkansıza yakın
her şey bir dünya. Her şeyin içinde sonsuz canlı var
Var mıdır değil , varlar trilyonlarca galakside yalnız biz varız demek bencillik olur
Canlı olarak sadece yaşayanlar bizler tek değiliz
Ben var olduğuna inanıyorum
ben var olduklaına inanmıyorum
Mevzu tartışmaya çok açık
Ohaaa evet diyenler daha fazla?
kesinlikle var
olabilir.
Olduğuna inanıyorum.
Sanmam
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?