Sonsuz kaainatta trilyonlarca yıldız sistemi var. Aklımızın alamayacağı kadar büyük ve her saniye genişleyen genişlerkende yeni yıldız sistemlerinin oluştuğu bu evrende sizce yanlız olmamız mümkün mü? Bizim keşfedemedik diye kendimizin bu evrende yanlız olduğu ya da onların henüz bizi keşfetmemesi yanlız olduğumuz anlamını çıkarmamız bence saçma. Ben yanlız olmadığımız kanısındayım Peki siz ne düşünüyorsunuz?Bence yanlız değiliz
Varsa dahi, bir gün temas edene kadar yalnız olacağız. Yani var olduklarını sayıyorum, fakat hiç temas etmemiş isek bu yalnız olduğumuz anlamına gelir bence. Felsefi bir bakış farkındayım :))
Tamam okudum orada kastedilen illa farkli canlilar olmak zorunda değil ki. Güneşte ayda bulutta ağacta allaha secde eder allahı cc. zikreder. Sadece canlilar da değil her nesne her cisim Allahi zikreder. Yani illaki başka varliklari anlamak gerekmez. Cinler melekler gibi açikça beyan edilmemiş o yüzden baska varliklar olduguna inanmiyorum. Ayrica peygamberimizde ben insanlara ve cinlere gönderildim diyor. Yani benim inancım böyle