Normal konuşmalarda imla kurallarına dikkat eden, virgül kullanan, ara söz kullanan, parantez, tırnak işareti vb. kullanan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Alışkanlık olarak kullanıyorum ve garipseniyor. Robot ile mi konuşuyoruz veya makale mi yazıyoruz gibi tepkiler alıyorum ahskhdkjd
3 ay
Sosyal medyada noktalama işaretleri kullanıyor musunuz ve imla kurallarına uyuyor musunuz?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
az biraz dikkat etmeye çalışıyorum. Öyle aman aman da çok değil, ne de olsa Dil bilgisi hocası değilim. D
Olacak kadar düzeyiniz iyi, değerlendirin bu durumu tavsiyemce 😅
Aslında hiç yoktu, geçen sene kpss hazırlanırken birazcık bilgi edinmiş olabilirim 😂
Sürekli her şeye dikkat edip, imla kurallarını kullananlar için ise ben garipsemiyorum şahsen. 😂 Onlar da böyle alışmış belki, hem doğrusu buysa neden karşı olalım ki 😂
"Birazcık" kelimesini "fazlasıyla" ile değiştirmeliyiz. Makale mi yazıyoruz? Garipsedim sizi şu an 😅
Çok çalışmadım çünkü 😂
Ben niye garipsendim şimdi ahshshs
Kurallara bu denli uymanız dikkatimi çekti, garipsememin sebebi ise ironi ahskhdkdh
Her zaman da bu kadar uymam, moduma göre falan değişiyor shhdd gerçekten dil bilgisi özürlü bir insandım ben😂
Tercihe bağlı tabii ki (Türkçe mahvedilmediği sürece). Gelişiminiz çok iyi, bir sonraki kademe olarak uzmanlık görüyorum sizin adınıza ahkdhdjdh
Teşekkür ederim. Düşünmeliyim belki de uzmanlık işini ahshshd
Günaydın şimdiden, ben de yatayım 😂
Size de günaydın ve iyi uykular ✨
🍁🍁
Ben de çok dikkat ederim. Bir virgül yüzünden, ayrı yazılması gereken -de/da bağlaçları yüzünden cümledeki anlam bozuluyor ya, gıcık oluyorum.
Ben genelde cevap yazarken hoparlörden konuşarak yazıyorum O yüzden noktasıydı virgülüydü ekleme yapmıyor
İmla ya mutlaka dikkat etmeye çalışırım. Noktalamaya da belli başlı
Dikkat ediyorum, dikkat etmeyenle konuşmuyorum.
Keyfime göre değişiyor. Genelde kullanmaya gayret gösteriyorum
Uyamaya çalışırım. Bazen kopuyorum ama... En çılgınından chatmen modeline giriyorum :)
Evet bazen dikkat ediyorum görüş yazarken özellikle. ama arkadaş ile konuşurken pek etmem
Yazım kurallarına bayağı dikkat ederim de imlâ kuralları nadir. Ciddi olunca falan
Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum
hiç dikkat edesim gelmiyorr
Hiç biseye dikkat etmiyorum
Hayır
Kısmen uyuyorum
Bodozlama yazıyorum…
İstemeden uyuyorum
Mümkün olduğunca uyarım
Herkesin kendi tercihi bence
Cokta fifi
Doğru olan o.