Android
İOS
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

IOS ve Android’in artıları ve eksileri belki size daha yardımcı olur:
1-IOS marka ürünler kamera açısından çok daha önde Android’e göre. Ancak iPhone 14 Pro üzerinden örnek vereyim. Arkadaş geliyor Samsung’da en yüksek ayarı açıyor kamera app’inde ve karşılaştırınca daha iyi çıktı iPhone’dan diye hava atıyor. Ben de RAW modunu açtım maalesef kabullenmek zorunda kaldı:) Kısacası iPhone’un kamerasını lütfen Android ile kapıştırmayın.
2-Ekran ve oyun hızı açısında yine IOS güçlü yazılımıyla önde. Samsung’un oyun telefonları buna dahil değil çünkü adamlar telefonu sırf oyun için yapmışlar. Ben Samsung telefonlarıyla karşılaştırıyorum, en mantıklısı da bu.
3-Güvenlik açısından yine IOS, en basitinden o kadar önemsiyorlar ki seni telefon çalınırsa adam şifreni bilmeden imkansız giremiyor telefona.
4-Android uygulamaların APK’larına ve benzeri birçok dosyaya indirme izni veriyor. Tabii ki bu güvenlik sorunu yaratır ama genel olarak daha fazla uygulama indirebildiğimiz için Android yine daha iyi.
5-Yaygınlık açısından Android önde. iPhone ürünleri çok pahalı olduğu için dünya genelinde en çok satan telefon Androidler. Genelde Android kullanıldığı için tabii bazı yerlerde (siteler vb.) IOS için (icloud mail gibi) giriş yapılamıyor.
6-Fiyat- fiyat açısından iPhone tabii ki pahalı, ama kalite açısından karşılaştırma yaparsak bu sorunu eşitliyor gibi. Yine de burada Android bir puan daha aldı.
7-Tasarım konusunda tabii ki iPhone çok önde. Gerek Dynamic Island’dan tutun, gerek sessize alma düğmelerine ve gerek köşe tasarımına dünyada en çok tercih edilen tasarıma sahip olan telefonun iPhone olduğu kuşkusuzdur.
8-Dayanıklılık- Bu konuda safir taşıyla yapılan kamera ve çok dayanıklı ekran ve köşe tasarımıyla iPhone Android’e büyük bir fark atıyor. Aksini iddia eden testlere baksın. Gerçekten çok belli bir şekilde iPhone’un dayanıklılığı müthiş derecede iyi.
IOS:5 puan (Kamera, hız, güvenlik, tasarım, dayanıklılık)
Android:3 puan (Uygulama çeşitliliği, tercih edilen telefon, fiyat)
Ben mesela Samsung’un son model bir telefonundan iPhone 14 Pro’ya geçtim. Öncelikle zaten kamerada devasa bir fark vardı ve Samsung’a göre neredeyse 4-5 kat (ciddiyim) hızlıydı ve ben bunu görünce şok olmuştum. Eğer bütçeniz yetiyorsa IOS ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Zaten sanırım ilk defa iPHone alacak gençlere ÖTV’den fiyat istemeyecekler, böylece yaklaşık 13 bin TL daha ucuz olacaklar. Umarım işinize yaramıştır:)
Android çünkü daha özgür bir platform.
Ben bir mobil uygulama geliştiricisi olarak direkt telefonumdan test işlemlerini yapıyorum, iOS anlamında bu mümkün değildi.
Aynı zamanda fotoğrafçıyım, fotoğraf makinesinden kabloyla direkt olarak Android telefona aktarım yapabiliyorum, bilgisayar taşımama gerek kalmıyor ama iOS'ta bu mümkün değil.
ikisi bambaşka, eski külüstür bilgisayarıma bile Android kurabiliyorum. Ios ise kullanımı çok basit bence. ios kullanması keyifli. Android ise biraz cihazına bağlı. mesela samsung note serisinin son çıkan telefonunu (ismini bilmiyorum) kullanıyorsan Android'i köküne kadar kullanıyorsun demektir.
Android diyorum çünkü Android de iOS kadar güzel özellikleri var. VS, çok iyi Oyunlarda hile (Mod APK) kurabiliyoruz ama iOS ya bu mümkün değil Android telefonlarda daha fazla özellik bulunmakta Örneğin Oturum açarken o kadar uğraşmıyoruz. iOS tarafından çökme nadiren oluyor Android de çökme olasılığı biraz fazla
Cevap
31Cevap
iOS u çok severek kullanıyorum yıllardır ama son telefonumda biraz mağdur etti iPhone beni o yüzden galiba artık android e geçeceğim
Ne yönden madur etti
Wi-Fi çekim gücü çok zayıf bir de hoparlör sorunu yaşıyorum
wifi konusunda haklısın. telefondan bilgisayara internet verince de 10 metre sonra bağlantı kesiliyor. ama bilerek bu şekilde ayarlandığını düşünüyorum. sonuçta sinyallerin zarar verme oranı da düşünülüyor.
Aynı evde Samsung huawei telefonlarla görüntülü görüşüyoruz mesela benimki bağlantı zayıf onların süper. Balkonda onlar video izler ben mobil veriye bağlanmak zorunda kalıyorum uyuz bir durum ikinci kalite gibi oldu resmen
bu dediğin telefonun kendisi ile de alakalı olabilir. şansına kararsız çalışıyor galiba
Aslında bu Wi-Fi meselesi garanti kapsamında bir problemmiş ama ben bilmiyordum o da bitti zaten 😅
keşke zamanında götürseydin garantiye
Bu bilgiyi yeni öğrendim🙈 geçen hafta sonu
bende hospot olarak kullanırken performans alamıyorum aslında götürmem lazım garantisi vr. 14 lerde genel mi sorun onu bilemiyorum ama.
Uzun süre android kullandım, eskiden olsa android derdim ama şimdi iOS diyorum.
Nedenleri?
Uygulamalar iOS'ta daha stabil ve uyumlu çalışıyor hatta çoğu uygulama ilk iOS için geliştiriliyor sonra Android'e uyarlanıyor. iOS'ta eski cihazlar bile uzun süre güncelleme alıyor. Android demek özgürlük demek ücretli uygulamaları bile ücretsiz kullanabilirsin. Android'de verileri bilgisayar ortamına daha kolay aktarım yapabilirsin ama iOS öyle değil. Bunlar dezavantajları ama benim için olmazsa olmaz şeyler değil.
Teşekkürler
Android oyuncak gibi ios öyle deqil, android genelde durumu iyi olmayanlar tercih etmek zorunda kalir ios öyle deqil.
Güvenlik açıkları daha az olduğu içim iOS kullanmak zorundayım iş yerimde zorunlu olarak verilen telefon zaten iPhone.
Felaket guvenli ha bire ünlü birilerinin iCloud hesapları hacklenip nudeleri sızdırılıyor 😆
@_MelisYıldız_ iCloud dayadı ayrı bir olay fakat özellikle iş telefonlarında üç aşamalı güvenlik kurabiliyorsun. iCloud kullanma ve çıplak foto atmadığım sürece sorun yok. Birde ünlü değilim 😂😂😂
Tamamen yaşam şekli teknoloji kullanım kolaylığı hissedilmesi
parası olanların yüzde 99 u apple kullanır bu bir gerçek.
iOS deneyimlemediğim için ios diyoru😅😂😂😊
Ben android kullandiğım için bu seçenegi seçtim ama ios nasıldır bilmem...
Güvenlik olarak IOS ama Apple marka ürünler çok pahalı oluyor.
para için diyorum şu devirde samsungtan şaşmicaksın adamlar iphone bir güncelleme getiriyor telefon kanı gibi oluyor.
ios cidden bu işi yapan kaliteli ve sağlam bir firmaların cihazı genel sorunu olan güvenlik durumundan yararlanıyor.
ios cidden çok karakteri yüksek olduğundan dolayı güvenlik açısı çok iyi.
android bence fiyat performasn hemde samsungun j serisi cidden çok iyi.
iphone çok pahalı ama cidden çok haklı ülkedeki dolar mevzuusundan normal bir fiyat.
kaliteli ve harika bir fotoğraf çekimi ile harikalar yaratan iphone üstün başarı sağlıyor.
gücümün yeetiğince diyor ve android diyorum ciden özellikle sasmungun a serisi çok iyi.
kaliteli fotoğraf ve güvenlik çaısından iphone bence daha iyi parasının hakkını veriyor.
erişim ve kullanırlık açısından kesinlikle android fotoğraf için makina aldım dahda mantıklı
iOS kameralari çok iyi androidin kullanimi
Android diyorum
Android elbette
Isırılmış elma tercih etmiyorum :)
İOS Derim Tek Geçerim 👍
Android.
Andrios
Karişik olsun
Little Little in the middle 😂
be full of different features💪
Android kullanıyorum tercihim bu.
Android